Stryktipset
Europatipset
Topptipset
Måltipset
Oddset
Powerplay
Bomben
Matchen
Lotto
Poker
Bolagsspel forumet Hittar du här. Dina bolagsspel hittar du här.

Krönikor och Analyser


Europatipset 15/10

En jackpot på fyra miljoner finns det att kämpa om på söndagens Europatips. Med enbart fyra omgångar kvar i Allsvenskan och Superettan är det svensk fotboll i fokus på kupongen. Majoriteten av de svenska lagen som finns med har fortfarande massvis att spela för i någon ände av tabellerna. Söndagens absoluta höjdare får ändå sägas vara Milanoderbyt från San Siro. Kan ett storsatsande Milan som slår kraftigt ur underläge skrälla mot sina bittra rivaler Inter?

1 Southampton - Newcastle 1
Mittenmöte väntar mellan dessa lag på St Mary’s. Southampton har en stark trupp, men har ännu inte fått till det. Framförallt är det anfallsspelet som hackat. Fem mål framåt på sju matcher är alldeles för dåligt. Newcastle har inlett godkänt med tio poäng de inledande sju omgångarna. Laget håller dock inte samma kvalité som Southampton och trivs inte alls lika bra på resande fot, som på St James’. Jonjo Shelvey missar matchen och det finns även vissa frågetecken för yttermittfältarna Christian Atsu och Matt Ritchie. Kan The Saints få igång målskyttet vinner de detta. Ettan spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Cagliari - Genoa X
Från Englands sydkust till Sardinien, där Genoa gästar Cagliari. Genoa föll igenom totalt under våren i fjol och var sånär på att åka ur. Säsongen har inte börjat bättre och laget står ännu utan seger. Mot ett skadedrabbat Cagliari som inte känts speciellt heta ska det finnas chanser. Tre raka förluster har det blivit för laget från Sardinien och även två svaga hemmainsatser mot Sassuolo (0-1) och Chievo (0-2). Detta känns på förhand som en jämn tillställning. Då lockar inte ettan som är kraftigt överstreckad. X2 är rätt väg att gå.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Inter - Milan 1
Kupongens match! Derby di Milano från San Siro mellan två lag som satsat stort inför den här säsongen. Framförallt är det Milan som tömt plånboken med värvningar för två miljarder. Det är också Milan och Vincenzo Montella som har den stora pressen på sig. Inledningen har inte varit vad ägarna och fansen önskat och nu kräver de en bra insats och helst av allt seger mot bittra rivalerna Inter. För Inter har säsongsinledningen varit strålande. 19 poäng av 21 möjliga och de blåsvarta är med i den absoluta toppen med Juventus och Napoli. De kommer in till detta derby med betydligt mer självförtroende och starkare form. Det räcker troligen till seger. Ettan spikas av.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Sampdoria - Atalanta X
Efter en stark start på säsongen, med fem raka utan förlust, fick sig Sampdoria en rejäl kalldusch innan landslagsuppehållet. Udinese körde över Genualaget på Stadio Friuli med klara 4-0 och Sampdorias förlustfria svit fick ett abrupt slut. En stor del av den förlusten berodde dock på att mittfältaren Edgar Barreto blev utvisad redan i den första halvleken. Han är således avstängd här. Hemma på Luigi Ferraris är Sampdoria erkänt starka och har två vinster av två möjliga hittills. Den senaste kom mot storsatsande Milan. Atalanta blir ändå en utmaning. Bergamolaget har byggt vidare på förra årets fjärdeplacering och ser starka ut. Senast blev det poäng mot självaste Juventus. Detta är svårtippat. Troligt kryss, som i första hand bör garderas med den lågt streckade tvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Girona - Villarreal 1
Nykomlingarna Girona har efter en stark start på säsongen stagnerat. Fem raka matcher utan vinst har det blivit. Senaste insatsen mot Celta Vigo (3-3) lovade dock en hel del. Spelschemat har varit tufft och det finns kvalité i laget, särskilt på hemmaplan. Där borde de bland annat fått med sig en seger i premiären mot Atletico Madrid och poäng mot Sevilla. Villarreal är en tuff motståndare, men har än så länge inte fått till det. Bortaspelet har varit svagt med tre inspelade poäng på fyra försök. Inte omöjligt att det blir ytterligare en förlust här. Den intressanta ettan chansas ner på kupongen först.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Malaga - Leganes 1
Katastrofinledningen på säsongen för Malaga. Just nu är sydkustlaget jumbo med en inspelad poäng i La Liga. Det inledande schemat har dock varit tufft och det finns viss kapacitet i laget, särskilt på hemmaplan. För Madridlaget Leganes har ligastarten varit betydligt bättre. Elva inspelade poäng och en sjundeplats inför den åttonde omgången är imponerande av det bottentippade laget. I fjol blev det förlust med klara 0-4 på La Rosaleda. Troligen blir det tufft även här, trots lagens poängskörd så här långt. Malaga ska klättra i tabellen och ett ypperligt tillfälle till seger ska finnas här. Spiketta på mindre system, som kan garderas med krysset på de större.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Betis - Valencia 1
Intressant toppmöte i Sevilla, där Betis tar emot Valencia. Båda lagen har hittills imponerat stort. Valencia är ännu obesegrade, medan Betis har full pott hemma på ombyggda Benito Villamarín. De senaste säsongerna har Valencia haft det tufft på denna arena. Så blir troligen även fallet nu mot ett Betis som ska kunna bli säsongens stora utropstecken i Spanien. 1X ska räcka långt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 AIK - Jönköping 1
Viktigt möte för båda dessa lag, AIK i toppen och Jönköping i botten. AIK har just nu ett klart grepp om en europaplats, men vill ta sig förbi Djurgården och bli bästa stockholmslag. Jönköping har ett tufft återstående spelschema och det mesta talar för att smålänningarna hamnar på den kvalplats de just nu innehar. Det är dock bara två poäng upp till Sundsvall på säker mark, så det finns fortfarande en hyfsad chans att kunna ta sig upp över strecket. Mot ett AIK i toppform (11-3 på två senaste) blir det däremot inga poäng. Ettan är oerhört högt streckad, men spikas likväl.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Elfsborg - GIF Sundsvall 1
Elfsborg är just nu ett lag i fritt fall. 2-11 på de två senaste matcherna är facit. Förvisso mot två av Allsvenskans bästa lag, men det har länge sett illa ut. Enbart en seger har det blivit de elva senaste matcherna. Nu gäller det att vända denna trenden och avsluta snyggt. Samuel Holmén är åter tillbaka efter skada och det är ett stort plus. Sundsvall hade fin form innan mötet mot Djurgården, där det blev platt fall med 0-5 i baken. Där speglade dock siffrorna inte matchbilden, utan stockholmarna var kliniska och hade en snudd på osannolik effektivitet. Med tanke på att formen är bättre hos Sundsvall och att de har mer att spela för vädras det en möjlig skräll här. Med det sagt vinner normalt hemmastarka Elfsborg. Helgardera således helst!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Sirius - Djurgården 2
Djurgården är Allsvenskans formstarkaste lag med åtta raka matcher utan förlust. Senast blev det en stabil 5-0 seger mot Sundsvall på Norrporten. Allt talar nu för att stockholmarna blir tvåa eller trea och tar en viktig europaplats. Sirius var i högsta grad med i racet om medalj under sommaren, men har fallit igenom totalt. Med sju raka förluster är Uppsalalaget överlägset mest formsvaga i hela serien. De har dessutom inget mer än hedern att spela för i ingenmansland i mitten av tabellen. För Djurgården gäller det desto mer. Tvåan är streckad i absolut högsta laget, men spikas av ändå.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Falkenberg - Trelleborg 2
Otroligt viktig match för båda dessa lag. Trelleborg kan i stort sett ta död på kampen om tredjeplatsen och befästa sin kvalplats. Fem poäng bakom jagar just nu Helsingborg och ytterligare en poäng till, sex poäng bakom, Falkenberg. Hallänningarna har dock svag form och fem raka utan seger. Här får de dessutom klara sig utan avstängda Tobias Englund och David Svensson. Tvåan får därför utgångstipset. Normalt ska trots allt de gula vara starka hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Gardera därför upp tidigt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Åtvidaberg - GAIS X
Åtvidaberg vill nog bara glömma de senaste månaderna. Östgötarna har gått total kräftgång och bara tagit två poäng de tolv senaste matcherna. Det har gjort att de nu fallit ned ända till en jumboplats. Det finns fortfarande viss chans att nå en kvalplats, men då krävs seger mot GAIS. Göteborgarna har även dem allt att spela för. De ligger inför omgång 27 precis över kvalstrecket, men på samma poäng som Norrby under strecket. Båda lagen borde alltså vara högmotiverade. Med tanke på hur illa det sett ut för Åtvidaberg är det svårt att se hur de ska kunna ta tre poäng. X2 bör räcka.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Werder Bremen - Mönchengladbach X
Sista matchen på kupongen hämtas från Bundesliga. Ludwig Augustinssons Werder Bremen har inte fått någon vidare start på säsongen. Laget står ännu utan seger och ligger nästjumbo. Oscar Wendts Mönchengladbach har inlett bättre, men det är på hemmaplan segrarna tagits. Båda lagen är troligen relativt nöjda med delad poäng här. Krysset känns mycket troligt och chansspikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - AIK
Efter att ha haft stora problem med offensiven under säsongsinledningen verkar AIK verkligen ha knäckt den offensiva koden. Solnalaget har öst in hela elva mål de två senaste matcherna mot kvalitativt motstånd. Jönköping får smaka på samma medicin och blir överkörda på Friends.

Rensaren! - Genoa
Varken Cagliari eller Genoa har hittills imponerat. En jämn match är att vänta på Sardinien som kan gå åt endera håll. Då lockar tvåan till väldigt låg procent på Genoa. Rossoblu kan definitivt få med sig samtliga poäng och ta säsongens första seger.

Lilla systemet 128r

 1. South. - Newcastle 1
 2. Cagliari - Genoa x2
 3. Inter - Milan 1
 4. Sampd. - Atalanta x2
 5. Girona - Villarreal 1x
 6. Malaga - Leganes 1
 7. Betis - Valencia 1x
 8. AIK - Jönköping 1
 9. Elfsborg - Sundsvall 1x
 10. Sirius - Djurgården 2
 11. Falkenb. - Trelleb. 12
 12. Åtvidaberg - GAIS x2
 13. Bremen - M-gladb. x

Stora systemet 1296r

 1. South. - Newcastle 1
 2. Cagliari - Genoa x2
 3. Inter - Milan 1
 4. Sampd. - Atalanta 1x2
 5. Girona - Villarreal 1x2
 6. Malaga - Leganes 1x
 7. Betis - Valencia 1x
 8. AIK - Jönköping 1
 9. Elfsborg - Sundsvall 1x2
 10. Sirius - Djurgården 2
 11. Falkenb. - Trelleb. 1x2
 12. Åtvidaberg - GAIS x2
 13. Bremen - M-gladb. x

Spela Europatipset här

Stryktipset 14/10

Landslagsuppehållet är över och Stryktipskupongen ser äntligen ut som den ska göra - med engelsk fotboll. Flera av Premier Leagues topplag är i farten, frågan är om de håller för favoritskapet eller om jackpotten på 13 miljoner banar väg för miljonutdelning?

1 Watford - Arsenal 2
Ett av höstens stora utropstecken i Premier League, Watford, tar sig an Arsenal hemma på Vicarage Road. Arsenal har problem i backlinjen, då Mustafi skadade sig under landslagsuppehållet och Koscielny lider av en hälskada. Gunners har haft det tufft på bortagräs hittills och har bara skrapat ihop en poäng på tre matcher. Men formen är ändå på gång med fyra raka matcher utan insläppt mål och en intakt nolla mot Chelsea. De senaste två säsongerna i Premier League har Watford haft det rejält tufft mot Arsenal och torskat klart hemma. Formen har även svalnat lite för The Hornets med 0-6 i baken mot Manchester City i färskt minne. Laget har dessutom gjort sina bästa matcher på bortaplan. Så till låg procent ser Arsenal ut att bli en vettig spik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Burnley - West Ham 2
Burnley är kanske det lag som imponerat mest hittills i Premier League, med tanke på förutsättningarna. Defensiven har sett benhård ut och effektiviteten varit hög. Tagit poäng och besegrat tunga topplag i inledningen. West Ham har däremot inte alls visat kvalitet. Tränare Bilic fick dock lite andrum med segern mot Swansea, som var helt nödvändig. Viktiga spelare är på väg tillbaka till matchform efter skador och laget besitter stor kvalitet i grunden. West Ham har haft det väldigt lätt för Burnley med fem raka segrar och historiens makt är stor. Burnley har även, till skillnad från i fjol, sämre statistik på hemma- än bortaplan. West Ham kommer troligen ta hand om taktpinnen här och föra matchen. Den lågt streckade tvåan först, men den får gärna garderas upp med främst krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Crystal Palace - Chelsea 2
Crystal Palace har startat säsongen historiskt dåligt med sju raka förluster och noll (!) gjorda mål. Kanske kan cup-vinsten mot Huddersfield stärka upp det hårt prövade självförtroendet? Det behövs verkligen när Chelsea kommer på besök. De blåvita saknar viktiga evighetsmaskinen Kanté på grund av skada och även målkanonen Morata är tveksam. The Eagles har å andra sidan Benteke borta och inte samma bredd i truppen. Chelsea körde över Stoke med 4-0 i sin senaste bortamatch, men har sedan dess förlorat viktiga toppmötet mot City. Så tränare Conte behöver tre pinnar för att haka på där uppe. Det kommer han att få.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Manchester City - Stoke 1
Manchester City är ett av Europas hetaste fotbollslag för tillfället. Det verkar som om Guardiola har fått ihop paketet sin andra säsong i klubben med en bländande offensiv som följd. Efter sju omgångar har City resultatraden 6-1-0 och hela plus 20 i målskillnad. Stoke har blott en pinne på tre bortamatcher och har bara gjort ett mål på sin åtta senaste matcher på Eastlands. Här ödslas inga garderingar trots det stora favoritskapet. Given spiketta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Swansea - Huddersfield X
Swansea har haft en tuff inledning på säsongen och ligger på nedflyttningsplats. Framför allt har hemmaspelet krackelerat med tre raka förluster och bara ett mål framåt mot lag som Newcastle och Watford. Väldigt viktigt för svanarna att vända trenden här mot nykomlingarna Huddersfield. Hudds började friskt men har nu fem raka utan vinst. Släpper dock in väldigt lite mål på bortaplan. Här utgår vi från krysset då det mesta talar för en målsnål tillställning. Gardera upp med ettan eftersom Swansea är desperata på en vinst och har, på pappret, ett bättre lag än Hudds.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Tottenham - Bournemouth 1
Det är en smärre sensation att Tottenham inte lyckats vinna hemma i år. Mycket kan ha att göra med att man denna säsong gästspelar på stora Wembley istället för tighta trygga White Hart Lane. Spelet har dock sett riktigt bra ut och spelare som Kane och Eriksen har verkligen imponerat. Tottenham kommer slåss om en topplacering och nu kommer första hemmavinsten mot ett Bournemouth som inte fått till det resultatmässigt på bortaplan och har tre raka förluster. Kane gör minst två mål och ettan är stenklar.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Barnsley - Middlesbrough 2
Middlesbrough har tappat lite fart i jakten på att ta sig tillbaka direkt till Premier League efter förra årets degradering. Tre raka utan vinst och nu krävs det tre poäng för att hänga på toppen. Barnsley tog, efter fyra raka förluster, en efterlängtad vinst borta mot Millwall senast. Hemma på Oakwell Ground har The Tykes blandat och gett under säsongsinledningen. Är ojämna. Här har Boro blivit alldeles för lågt streckade. Med större kvalitet i laget och rikligt med motivation är tvåan en bra spik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Brentford - Millwall 1
Brentford har spelat helt ok fotboll på slutet, men inte lyckats omvandla det till vinster. Har fyra kryss på fem hemmamatcher hittills. Tar nu emot nykomlingen Millwall som är betydligt starkare hemma på The Den. Har en nolla i vinstkolumnen på bortagräs, men tre kryss. Det är dags för Brentford att ta en efterlängtad och välbehövlig vinst. Det har laget jobba ihop till. Men ta direkt med krysset för säkerhets skull.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Fulham - Preston X
Preston släpper in minst mål i hela Championship, endast sex insläppta på elva matcher hittills. Laget har nu åtta raka ligamatcher utan förlust när det är dags att gästa Craven Cottage och Fulham. Ett Fulham som är ett av ligans mest spelande lag, men inte riktigt fått full utdelning resultatmässigt med för många kryssmatcher. Hemmalaget ska absolut gälla som favorit, men Preston ser ut att gå mot en säsong som nosar på playoff. Det här blir en tuff match. Gardera upp!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Sheffield United - Ipswich 1
Nykomlingen Sheffield United har varit en mycket positiv överraskning så här långt. Ligger just nu på en tredjeplats i tabellen. På Bramall Lane har laget varit riktigt starka med fyra vinster på fem matcher. Senast slog man här tillbaka favorittippade Wolverhampton med 2-0. Ipswich har även dem lyckats bra även om de börjar tappa mark i tabellen efter fyra torsk de sex senaste. Inget av lagen har ännu kryssat denna säsong, så en gammal klassisk 1/2 känns som ett bra alternativ för att gardera upp med de lågt streckade traktorspojkarna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Sunderland - QPR 1
Sunderland har underpresterat kraftigt och ligger på en chockartad nedflyttningsplats. Inte en enda hemmaseger har kommit och nu börjar fansen bli riktigt otåliga. Senast, mot svårspelade Preston, blev det dock en pinne i 2-2 matchen. Sunderland har ett för bra lag för att skvalpa i den absoluta botten och snart bör poängen börja trilla in. Nu är det ett utmärkt tillfälle för den första hemmavinsten när QPR gästar. Ett lag utan bortavinster så här långt och som kommer få kriga kring nedflyttningsstrecket innan säsongen summeras. Sunderland är relativt lågt streckade och kan mycket väl spikas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Häcken - AFC Eskilstuna 1
Häcken åkte på chockartade 1-6 hemma mot AIK på Bravida Arena innan landslagsuppehållet. Det gjorde att man antagligen tappade en Europaplats. Häckentränaren Stahre, med förflutet i AIK, måste ha slitit sitt hår och kräver säkerligen en stabilare insats nu. AFC har sex poäng upp till Jönköping för att ta sig upp från nedflyttning, så det är endast vinst som räknas. Häcken ska med vanliga förutsättningar vara storfavoriter mot AFC, men AFC har verkligen sett motiverade ut på slutet och verkar fortfarande tro på att man kan klara nytt kontrakt. Häcken är, trots fint spelarmaterial, inte att lita på då de inte har så mycket mer än äran att spela för längre. Ettan först, men gardera gärna med skrälltvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Östersund - Örebro 1
Östersund har givetvis sitt största fokus på sin nästkommande Europa League match mot Athletic Bilbao, men vill fortfarande ta chansen att få spela i Europa även nästa säsong. Det blir väldigt svårt att lyckas med det och en vinst hemma mot Örebro är nödvändig. Hemma på Jämtkraft Arena är Östersund ruggigt starka och mot ett Örebro utan någon egentlig morot att spela för så ska det bli vinst. Dessutom ser jämtarna ut bli understreckade. Är laget streckat under 60 procent så är det en dunderspik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Manchester City
Manchester City ångar på med sin strålande offensiv och är just nu favoriter att ta hem Premier League-titeln i år. Möter ett svagt bortalag i Stoke som bland annat förlorade med 4-0 mot Chelsea för två omgångar sedan. Här blir det liknande siffror.

Rensaren! - AFC Eskilstuna
Det har bara blivit en vinst för AFC på bortaplan denna säsong och laget är därför en av kupongens största skrällar. AFC har dock visat upp ett helt annat spel mot slutet av säsongen och är kvicka i omställningsspelet. Här kommer ett omotiverat Häcken, som torskade med 1-6 mot AIK och tappade alla rimliga chanser på att sluta topp 3, äga mycket boll. Ett krigande AFC kan få en lämplig matchbild att ligga på kontring och överraska.

Lilla systemet 128r

Lilla systemet 128r 1. Watford - Arsenal 2 2. Burnley - West Ham x2 3. Crystal P - Chelsea 2 4. Man City - Stoke 1 5. Swansea - Huddersf. 1x 6. Tottenham - Bournem. 1 7. Barnsley - Mboro 2 8. Brentford - Millwall 1x 9. Fulham - Preston 1x 10. Sheff U - Ipswich 12 11. Sunderland - QPR 1x 12. Häcken - AFC Eskils. 12 13. Östersund - Örebro 1

Stora systemet 1296r

 1. Watford - Arsenal 2
 2. Burnley - West Ham x2
 3. Crystal P - Chelsea 2
 4. Man City - Stoke 1
 5. Swansea - Huddersf. 1x2
 6. Tottenham - Bournem. 1
 7. Barnsley - Mboro x2
 8. Brentford - Millwall 1x2
 9. Fulham - Preston 1x2
 10. Sheff U - Ipswich 12
 11. Sunderland - QPR 1x
 12. Häcken - AFC Eskils. 1x2
 13. Östersund - Örebro 1

Spela Stryktipset här

Europatipset 10/10

VM-kvalet ska rundas av och det görs med en mängd nagelbitare. Sveriges match i Amsterdam som på förhand väntades vara en sådan verkar nu istället bli något avslagen. I Lissabon smäller det dock rejält i gruppfinalen mellan Portugal och Schweiz, medan både Argentina och Chile ligger rejält illa till borta i Sydamerika inför den avslutande omgången. Dessa är några av godbitarna det bjuds på under tisdagens 2,5 miljoners jackpot på Europatipset!

1 Holland - Sverige 1
På förhand kändes det som Sverige skulle få det tufft i Amsterdam. Efter helgens 8-0 seger mot Luxemburg är det inte lika säkert längre. Oranje tycks ha gett upp andraplatsen. Inte konstigt är väl det med tanke på att en seger med sju mål krävs mot blågult. Det kommer inte ske. Holland kan dock mycket väl vinna, men ettan är inte tillförlitlig utifrån hur de orangea uppträtt. Denna match ska garderas upp!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Frankrike - Vitryssland 1
Allt som står mellan Frankrike och VM i Ryssland nästa sommar är Vitryssland. Det är inget stort hot. Vitryssarna har tagit noll poäng på bortaplan och sett allmänt svaga ut genom kvalet. Frankrike fick N’golo Kanté skadad mot Bulgarien, men truppen är bred och även om det är ett avbräck är det inte speciellt kännbart. Les Bleus kör över Vitryssland och säkrar VM-biljetten!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Luxemburg - Bulgarien 2
0-8 för Luxemburg på Friends Arena var inte riktigt vad de hade räknat med. Nu väntar nästa uppgift och det är en beskedligare sådan. Bulgarien har hittills inte tagit en poäng på bortaplan, men då har de mött nationer som Sverige, Holland och Frankrike. Mot Luxemburg ska de givetvis vara klara favoriter och första bortapoängen bör komma. X2 ska räcka gott och väl.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Lettland - Andorra 1
Lettland och Andorra står vardera på fyra poäng i grupp B och kommer hamna jumbo, respektive nästjumbo. Här gör de upp om hur placeringarna ska fördelas. Andorra är mer än nöjda med sitt kval, då de slog tillbaka Ungern med 1-0 tidigare i år. Det var den lilla nationens första seger i tävlingssammanhang sedan 2004. För Lettland har däremot kvalet varit en besvikelse. Enda segern kom mot just Andorra förra hösten. Här bör det bli ytterligare en. Lettland är klassen bättre och på bortaplan är Andorra inte alls lika bra. Ettan ska vara en säker spik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Portugal - Schweiz 1
Oj vilken match som väntar i Lissabon under tisdagen! Portugal och Schweiz gör upp i en ren gruppfinal om vilket lag som ska ta en direktplats till VM. Tabellmässigt är det fördel Schweiz, som klarar sig med oavgjort, men egentligen lutar det åt Portugal. Cristiano Ronaldos lag vinner allt som oftast på hemmaplan och det blir otroligt svårt för Schweiz att stå emot. Ettan således först. Kan vara läge att plocka med tvåan som gardering, då denna rensar mycket fint bland kupongerna. En gate (1/2) således att föredra.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Ungern - Färöarna 1
Ungern och Färöarna gör här upp om tredjeplatsen i grupp B. Det hade man inte kunnat förvänta sig på förhand. Att Ungern skulle bli trea kändes ganska givet, men inte att Färöarna enbart skulle vara en poäng bakom inför den sista omgången. Den lilla ö-nationen med 50 000 invånare har gjort sitt bästa kval någonsin och bygger sitt spel kring en härlig “en för alla - alla för en”-mentalitet. Ungern på bortaplan ska de normalt inte kunna hota. Med tanke på hur imponerande Färöarna varit kan det dock vara läge att plocka med krysset på de största systemen.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Belgien - Cypern 1
Belgien har stått för ett fullkomligt lysande kval. Nationen är obesegrad med åtta vinster och en oavgjord. Med 39 mål framåt är det bara Tyskland som är bättre. Kan Belgien göra fem mål här, som absolut är tänkbart, blir de alltså den nation som gjort flest mål i kvalet. Säkerligen en morot som förbundskapten Roberto Martinez trycker på. Cypern är dugliga på hemmaplan, men ett strykgäng på resande fot. Här står de utan chans. Stensäker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Estland - Bosnien X
Efter 3-4 förlusten mot Belgien i lördags kan Bosnien räknas bort helt från VM. Det såg länge bra ut för Balkanlandet, men 2-0 tappet till 2-3 borta mot Cypern har kostat dyrt. Bosnierna lär inte vara speciellt intresserade inför detta möte mot Estland. Att komma till ett regnigt Tallinn är ingen höjdare. Estland går in betydligt mer motiverade. Det kan räcka hela vägen till segern mot ett Bosnien i spillror.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Brasilien - Chile 1
Alexis Sanchez frälste Chile sent i torsdagens möte mot Ecuador. Det gör att chanserna trots allt är hyfsat goda för Copa America-mästarna att ta sig till VM. En poäng i detta möte mot Brasilien räcker för att säkra en plats topp fem. Förlust innebär dock en nagelbitare. Vinner Argentina och Paraguay, samtidigt som Chile förlorar missar La Roja VM. Brasilien på bortaplan är naturligtvis tuffast tänkbara uppgift. Det som talar för Chile är dock att brassarna redan är klara för VM och möjligen inte kommer gå in med samma frenesi. För La Roja är dock Arturo Vidal avstängd och det är ett jätteavbräck. Brasilien har den högre kapaciteten och tippas först, men detta möte bör garderas upp.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Ecuador - Argentina 2
Det är ett Argentina med kniven mot strupen som beger sig till Quito och Ecuador. Tre poäng de fyra senaste matcherna har gjort att Argentina är pressat att vinna den sista omgången för att ta sig till VM. Tappade poäng och Messi får med största sannolikhet bevittna VM från soffan. Mot ett Ecuador som redan förspillt sina VM-chanser och totalt saknar form ska dock segerchansen vara stor. Argentina har en betydligt slagkraftigare trupp och ska bara vinna detta. Agüero saknas, men Colombia har ett ännu större avbräck i avstängda Antonio Valencia. Även om Argentina sett riktigt bleka ut det sista kan tvåan spikas. Ecuador har varit ännu sämre!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Paraguay - Venezuela 1
Paraguay har fortfarande chansen att ta sig till VM. Då krävs det dock seger, samt att hjälp från Brasilien eller Ecuador. Jumbon Venezuela på hemmaplan ser kanske ut som en lätt uppgift, men det är på inget sätt en klar trepoängare. Venezuela har spelat fin fotboll de tre senaste matcherna och välförtjänt fått med sig oavgjort mot Colombia, Argentina och i torsdags Uruguay. Paraguay spelar normalt som bäst när de får ligga på kontring, något fallet inte lär bli här. Ettan först, men gardera upp tidigt. Venezuela kan definitivt ställa till det.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Peru - Colombia X
Mycket intressant möte mellan två lag som fortfarande har en stor chans att nå VM-slutspelet nästa sommar. Vinst för någon av nationerna och de är klara för VM i Ryssland. Det är fördel Colombia inför mötet. Los Cafeteros anförda av José Pékerman har en poäng tillgodo på Peru. Det kan bli en mycket värdefull sådan. Oavgjort räcker för Colombia att säkra en plats bland de fyra bästa. Peru har förvisso gjort det riktigt bra, men här väger Colombias tyngd och rutin från mer avgörande matcher över. Peru har dessutom inte vunnit mot Colombia på hemmaplan någon av de sju senaste mötena. X2 spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Uruguay - Bolivia 1
Uruguay är tillsammans med Brasilien redan klart för VM. För att sluta tvåa i kvalgruppen krävs dock seger mot Bolivia. Det är något Suarez, Cavani & company bör lösa. Bolivia är otroligt svaga på bortaplan och har inte tagit en ynka poäng på åtta försök under kvalet. Ettan är väldigt högt streckad, men också befogad. Ingen gardering ödslas. Spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Belgien
Belgien har en av världens bästa trupper och kommer vara en outsider i nästa års VM-slutspel. Cypern tillhör inte den absoluta botten i Europa, men är inte mycket bättre än så, särskilt inte på bortaplan. Detta blir belgisk seger med minst fyra bollar!

Rensaren! - Estland
Bosnien är klassen bättre än Estland, men när de nu kommer till Tallinn och är borta från VM lär de inte prestera på topp. Det kan Estland mycket väl utnyttja. Ettan rensar fint och bör med på tanke på detta plockas med på de flesta system.

Lilla systemet 128r

 1. Holland - Sverige 12
 2. Frankrike - Vitryss. 1
 3. Luxemb. - Bulgarien x2
 4. Lettland - Andorra 1
 5. Portugal - Schweiz 12
 6. Ungern - Färöarna 1
 7. Belgien - Cypern 1
 8. Estland - Bosnien 12
 9. Brasilien - Chile 1x
 10. Ecuador - Argentina 2
 11. Paraguay - Venezuela 1x
 12. Peru - Colombia x2
 13. Uruguay - Bolivia 1

Stora systemet 1296r

 1. Holland - Sverige 1x2
 2. Frankrike - Vitryss. 1
 3. Luxemb. - Bulgarien x2
 4. Lettland - Andorra 1
 5. Portugal - Schweiz 12
 6. Ungern - Färöarna 1x
 7. Belgien - Cypern 1
 8. Estland - Bosnien 1x2
 9. Brasilien - Chile 1x2
 10. Ecuador - Argentina 2
 11. Paraguay - Venezuela 1x2
 12. Peru - Colombia x2
 13. Uruguay - Bolivia 1

Spela Europatipset här

Stryktipset 7/10

Sverige går återigen in i hetluften under lördagen. De tre första matcherna på kupongen är otroligt intressanta ur svensk synvinkel. Kan blågult ta sig ett steg närmare VM via en storseger mot Luxemburg? Och kan oväntad hjälp fås från Bulgarien? Från grupp H hämtas även två härliga fighter där Bosnien är pressat att slå giganterna Belgien, samtidigt som ett “derby” väntar på Cypern.

1 Sverige - Luxemburg 1
Tre poäng och sex plusmål tillgodo på Holland är läget just nu inför tisdagens drabbning i Amsterdam. Förhoppningsvis kan plusmålen utökas ytterligare under lördagen via en storseger mot Luxemburg. Ett blågult landslag som går offensivt från start väntas inför ett fullsatt Friends Arena. Kan bara nollan spräckas tidigt ska alla möjligheter finnas till att det rinner iväg. Någon oro för att Sverige inte ska vinna finns inte. Bergsäker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Bulgarien - Frankrike 2
Bulgarien är den nation som kan hjälpa Sverige att nå en direktplats till VM. Då måste bulgarerna ta poäng mot stjärnspäckade Frankrike. Bulgarien har förvisso slagit både Sverige och Holland på hemmaplan under VM-kvalet, men Frankrike håller en högre nivå. Efter Les Bleus fiasko mot Luxemburg är de medvetna om att de måste vinna här. Då gör de inte bort sig. Tvåan kan spikas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Vitryssland - Holland 2
Vitryssland förlorade inte bara mot Sverige förra samlingen, utan även mot Luxemburg. Laget ser oengagerat ut och har hönsgård i försvaret. Det kommer Holland utnyttja. Förhoppningsvis blir det inte för många bortamål som trillar in. Att Vitryssland ska kunna ta poäng är dock inget att hoppas på. Stark tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Bosnien - Belgien 2
Det är lite av vinna eller försvinna som gäller för Bosnien. Laget måste besegra Belgien hemma i Sarajevo för att drömmen om VM ska leva vidare. Ett uppumpat hemmalag med ett massivt hemmastöd i ryggen kommer att ge allt för att slå de belgiska stjärnorna. Belgien har som brukligt gjort ett strålande kval och är redan klara för Ryssland. Något oklart därför hur förbundskapten Roberto Martínez kommer att formera sitt lag. Det kommer oavsett vara ett starkt sådant med tanke på att det vimlar av toppspelare. Motivationen finns dock hos Bosnien och det tillsammans med en Dzeko i toppform talar för hemmaseger. Detta är dock ovisst och det går inte att lämna Belgien utanför kupongen. Gardera upp så mycket det bara går!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Cypern - Grekland 2
Grekland tar färjan över till Cypern för en måstematch. Tre poäng måste spelas in, samtidigt som hjälp behövs av Belgien. Då tar grekerna tillbaka andraplatsen som de tappat till Bosnien. Cypern vill naturligtvis ställa till det för storebror, men bör inte räcka till. Grekland har ett betydligt stabilare grundspel och släpper ytterst sällan in mål. Här får de tillbaka storstjärnan Konstantinos Mitroglou och då har de även någon som kan göra mål framåt. Målsnålt men grekisk seger väntas. Trolig tvåa.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Färöarna - Lettland 1
Återigen ett starkt kval av Färöarna. Nationen, med ynka 50 000 invånare, har chansen att komma trea i grupp B bakom Schweiz och Portugal. Otroligt imponerande. Lagets stora styrka är organisationen och hur spelarna krigar för varandra. För någon vidare kvalité finns det inte i truppen. Det räcker dock långt och mot ett Lettland som bara tagit en trepoängare i kvalet kan ännu en seger komma. 1X spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Schweiz - Ungern 1
Schweiz har gång på gång visat att de är specialister i kvalen till de stora mästerskapen. Detta VM-kval har inte varit något undantag. Åtta raka segrar har radats upp. Trots detta är VM-platsen på intet sätt säkrad. Portugal jagar tre poäng bakom med bättre målskillnad och nationerna möts på tisdag. Återstår att se om schweizarna även löser kvalets svåraste uppgift. Dessförinnan väntar detta möte i Basel. Ungern har varit bleka i kvalet och bland annat förlorat mot Andorra. De är för svaga för att hota Schweiz och saknar dessutom storstjärnan Balazs Dzsudzsak. Schweiz tar nionde raka!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Charlton - Peterborough 1 - LOTTAS
Lottas med fördelningen 12-2-2! Således 75 procents chans att det blir en etta. Streckningen lär hamna i närheten mot vad den ska. Ettan en rimlig spik på lägre system och generellt helgardering på större.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Milton Keynes Dons - Bradford X
Bradford var en hårsmån från att ta sig upp i The Championship den gångna säsongen. Det blev dock förlust med 0-1 i playoff-finalen mot Millwall. Nu är siktet inställt på att istället lösa uppflyttningen den här säsongen. Något som definitivt är möjligt. Bradford ligger för närvarande på en tredjeplats i League One och har sett stabila ut. MK Dons blir dock en tuff uppgift på bortaplan. Hemmalaget har efter en svag ligastart visat fin form den senaste månaden och har fyra raka utan förlust. Båda lagen lär vara relativt nöjda med en poäng. Därför tippas krysset först, men helst helgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Oldham - Bury 1 - LOTTAS
Se match 8!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Oxford - AFC Wimbledon 1
AFC Wimbledon har fått en svag start på säsongen och står på ynka nio poäng efter elva omgångar. Det innebär i nuläget en nedflyttningsplats och laget riskerar att åka ur en division för första gången sedan klubben startades 2002. Oxford var tillsammans med AFC Wimbledon i fjol nykomlingar i League One. Laget gjorde då en stark debutsäsong och slutade åtta. Oxford ska vara det något bättre laget, men Wimbledon har vunnit de två senaste mötena. Därför läge att gardera upp den något för högt streckade ettan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Plymouth - Fleetwood 2
Fleetwood var League Ones stora utropstecken i fjol när en nittonde plats förbyttes mot en fjärde. Det ville sig dock inte i playoff, utan de fick se sig besegrade i ett tight dubbelmöte mot Bradford. Årets säsong har inletts godkänt, men inte på samma sätt som den gångna. Laget ligger i mitten där de också förväntas hamna. För lördagens motståndare Plymouth, har däremot inledningen varit en smärre katastrof. Nykomlingarna från Sydkusten ligger fast förankrade i botten och ha bara en seger än så länge. En jämn match är trots allt att vänta. Tvåan först tack vare form, men det är ingen spik att förlita sig till. Gardera omgående!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Rochdale - Rotherham X
Rotherham var i fjol The Championships stora slagpåse. Enbart fem segrar mäktade laget med då på 46 omgångar. I League One står de sig klart bättre. Efter elva matcher har redan fler trepoängare tagits (sex stycken). Här väntar ett Rochdale som hittills haft svårt att få till det. Fyra 0-0 matcher har avverkats de inledande elva omgångarna. Inte helt omöjligt att det blir delad poäng även här. Kapaciteten finns dock, särskilt på hemmaplan. Här förlorades bara tre av 23 matcher i fjol. 1X spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Sverige
Det är en enorm klasskillnad mellan Sverige och Luxemburg. I Stockholm ska ett Sverige som måste vinna inte kunna tappa poäng. Blågult vinner med 4-0!

Rensaren - AFC Wimbledon
Det är en kupong med få troliga rensare. AFC Wimbledon som är streckade till runt tjugo procent får därför omnämnandet. Londonklubben besegrade Oxford i båda mötena i fjol och håller hög League One-klass när de väl får till det. Har de en bra dag kan de mycket väl få med sig tre poäng hem till sydvästra London.

Lilla systemet 128r

 1. Sverige - Luxemburg 1
 2. Bulgarien - Frankrike 2
 3. Vitryssland - Holland 2
 4. Bosnien - Belgien 12
 5. Cypern - Grekland x2
 6. Färöarna - Lettland 1x
 7. Schweiz - Ungern 1
 8. Charlton - Peterbor. 1
 9. Milton Ke. - Bradford x2
 10. Oldham - Bury 1
 11. Oxford - Wimbledon 12
 12. Plymouth - Fleetwood x2
 13. Rochdale - Rotherham 1x

Stora systemet 1296r

 1. Sverige - Luxemburg 1
 2. Bulgarien - Frankrike 2
 3. Vitryssland - Holland 2
 4. Bosnien - Belgien 1x2
 5. Cypern - Grekland 2
 6. Färöarna - Lettland 1x
 7. Schweiz - Ungern 1
 8. Charlton - Peterbor. 1x2
 9. Milton Ke. - Bradford x2
 10. Oldham - Bury 1x2
 11. Oxford - Wimbledon 1x2
 12. Plymouth - Fleetwood x2
 13. Rochdale - Rotherham 1x

Spela Stryktipset här

Europatipset 5/10

Ett Europatips fyllt av VM-kvalmatcher från den näst sista omgången väntar under torsdagen. Åtta matcher hämtas från det europeiska kvalet, medan de sista fem kommer från Sydamerika. Där är det extremt tight om VM-platserna bakom redan kvalificerade Brasilien. Stornationer som Argentina och Chile riskerar att missa slutspelet i Ryssland nästa sommar. Pallar de trycket?

1 England - Slovenien 1
Efter att hittills ha gått obesegrade genom kvalet kan England under torsdagen säkra VM-platsen. Tredjeplacerade Slovenien väntar på Wembley. En nation det slutade mållöst mot förra hösten när engelsmännen gästade Ljubljana. Gareth Southgate får klara sig utan Dele Alli efter att Tottenhamspelaren visat finger i matchen mot Slovakien. Trots detta bör England kunna avfärda Slovenien. The Three Lions har en bättre spelare på varje position och inför hemmafansen vore det ett fiasko med tappade poäng. Med tanke på att platsen till Ryssland är så gott som säkrad även via ett oavgjort resultat, kan det dock vara läge att chansa med krysset på de allra största systemen.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Malta - Litauen 1
Blåbärsmöte från Englands grupp. Malta står utan poäng och har inte vunnit en tävlingsmatch sedan 2013. Mot Litauen hemma på medelhavsön ska det dock finnas hyfsade chanser att bryta den negativa sviten. Även om Litauen har ett starkare lag bör motivationen finnas hos Malta. Att ta en trepoängare vore ungefär detsamma som för en normalstor nation att kvalificera sig för VM. Därför kommer Maltaspelarna ge sitt yttersta här. Skräll vädras, men helgardering är att föredra med tanke på att Litauen i grunden är betydligt starkare.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Skottland - Slovakien X
Dessa båda nationer gör tillsammans med Slovenien upp om andraplatsen i grupp F. Just nu är det fördel Slovakien och kan de få med sig poäng från Glasgow bör playoff-platsen vara säkrad. Marek Hamsik & company har nämligen Malta på hemmaplan i den avslutande omgången. Skottland är mycket väl medvetna om läget och att enbart tre poäng gäller. På Hampden Park brukar de bäras fram av hemmapubliken och är ruggigt svårbesegrade. Slovakien får klara sig utan avstängda Interspelaren Milan Skriniar och det är ett tungt avbräck för Jan Kozaks manskap. Trots detta bör de kunna lösa en livsviktig poäng. Krysset ska dock garderas upp med ettan i första hand.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Montenegro - Danmark 2
Montenegro har aldrig kvalificerat sig för ett stort mästerskap, men har nu en ypperlig chans. Balkanlandet ligger exakt jämsides med Danmark på andraplatsen i grupp E och har tre poäng upp till Polen. De avslutande två omgångarna är däremot tuffast möjliga med först Danmark och sedan Polen på söndag. Fyra poäng krävs troligen i dessa matcher för att kunna sluta topp två. Danmark visade strålande form senaste landslagsuppehållet när de rödvita besegrade Armenien med 4-1 och Polen med hela 4-0. De ska vara starkare än Montenegro, men det kommer bli tufft i ett kokande Podgorica. X2 tippas trots detta med tanke på att klassen finns hos danskarna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Rumänien - Kazakstan 1
Från samma grupp som Montenegro och Danmark hämtas detta möte. Rumäniens kval har varit en stor besvikelse och nationen kommer sluta på en fjärdeplats. Denna match gäller egentligen ingenting mer än att bygga för framtiden. Kazakstan är svaga och har bara mäktat med två poäng så här långt. Dessa togs på hemmaplan. På resande fot blir de normalt överkörda och så även här. Ettan ska, trots förutsättningarna, vara bergsäker!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Nordirland - Tyskland 2
Regerande världsmästarna Tyskland har gått fram som en ångvält genom VM-kvalet. Åtta raka segrar och +33 i målskillnad är facit. Nordirland har även dem gjort ett starkt kval och kommer sluta tvåa bakom Tyskland. Vid seger håller de dock kampen om gruppsegern vid liv, medan det för Jogi Löws mannar räcker med oavgjort för att helt säkra VM-platsen. Med tanke på förutsättningarna är det därför läge att gardera tvåan med krysset relativt tidigt. Nordirland har de senaste åren visat att de ska tas på allvar, särskilt hemma i Belfast. X2.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Armenien - Polen 2
Polen åkte på en rejäl kalldusch förra månaden på Parken när Danmark vann med klara 4-0. Trots detta ser det ljust ut för att polackerna ska ta sig till sitt första VM-slutspel sedan 2006. Under torsdagen gäller det bara att ta en trepoängare mot Armenien för att ha ett bra utgångsläge inför den avslutande matchen mot Montenegro. Då kommer det räcka med en poäng i Warszawa för att ta en biljett till Ryssland. Armenien är inte helt oävna i Jerevan, men räcker inte till mot ett segertörstande Polen. Stark tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Azerbajdzjan - Tjeckien 2
Efter en strålande inledning på kvalet har Azerbajdzjan fallit tillbaka med tre förluster de fyra senaste. Trots detta ligger de en poäng före torsdagens motståndare, Tjeckien. För tjeckerna har kvalet varit en stor besvikelse. Nationen borde kunnat plocka andraplatsen bakom Tyskland med tanke på den trupp som finns att tillgå. Nu har fallet inte blivit så och det handlar istället om att ta tredjeplatsen. Azerbajdzjan i Baku är inte lätt för något lag. Tjeckien är dock bättre och tippas först, men ska garderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Argentina - Peru 1
Det är ett skakat Argentina som tar emot Peru i Buenos Aires. Nationerna ligger på samma poäng och målskillnad på en fjärde- respektive femteplats. Argentina har inte missat ett VM-slutspel sedan 1970, medan Peru inte spelat ett sedan 1982. Till skillnad från Peru har Argentina allt att förlora. Messi är dock i storform och har öst i mål under september för Barcelona. Peru drog dessutom på sig mängder med kort i senaste vinsten mot Ecuador. Det gör att fyra spelare är avstängda här. Argentina ska inte kunna tappa poäng. Även om de sviktat betänkligt genom kvalet är ettan given. Spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Bolivia - Brasilien 1
Den enda matchen av de fem i det sydamerikanska kvalet som är av akademisk betydelse. Brasilien är redan VM-klara, medan Bolivia kommer sluta näst sist. Med det sagt är detta allt annat än en säker seger för Tites Brasilien. Bolivia har tagit samtliga sina 13 poäng på hemmaplan och har en stor fördel av sin höga höjd i La Paz. Chile och Argentina har båda besegrats under kvalet. Brasilien har dessutom inte vunnit på tre försök under 2000-talet i Bolivia. Detta kan gå åt endera håll. Därför är den lågt streckade ettan klart mer intressant och streckas först. Helgardering att föredra!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Chile - Ecuador 1
Det var en katastrofal samling för Chile senast. La Roja hade så gott som en VM-plats i sin hand, men föll oväntat mot både Paraguay och Bolivia. Det gör att de nu är utanför topp fem. Seger här är således ett måste mot ett Ecuador som även dem måste vinna. För Chile är storstjärnan Alexis Sanchez avstängd och även Jean Beausejour saknas av samma anledning. Ettan ska naturligtvis plitas ned först, men med tanke på den turbulens som rått hos Chile ska tvåan med tidigt. Delad poäng är nämligen mediokert för båda nationerna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Colombia - Paraguay 1
Colombia har ett bra utgångsläge att ta sig till Ryssland efter en poäng senast mot Brasilien. En seger mot Paraguay säkrar så gott som VM-biljetten. För Paraguay finns fortfarande en liten möjlighet, men då krävs seger i denna tuffa bortamatch. Det blir svårt mot ett Colombia med en glödhet Radamel Falcao på topp. Monacospelaren avgör här till Los Cafeteros fördel. Spiketta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Venezuela - Uruguay 2
Efter en blytung seger mot Paraguay ser det onekligen bra ut för Uruguay. Tre poäng räcker de två avslutande matcherna. Mot jumbon Venezuela ska detta kunna säkras redan natten till fredag. Venezuela hade annars en strålande samling senast när laget kryssade både mot Colombia och Argentina. Tre spelare är dock avstängda här och de ska väga för lätt mot ett stjärnfyllt Uruguay. Tvåan känns stabil och spikas av!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Polen
Polen behöver en trepoängare för att ha ett mycket fint utgångsläge inför söndagens avslutande match mot Montenegro. Mot ett Armenien som inte håller någon vidare klass och inte har något nämnvärt att spela för ska det inte vara några problem. 3-0 till polackerna känns som ett troligt resultat.

Rensaren! - Bolivia
På bortaplan är Bolivia en blåbärsnation. Hemma i La Paz, på hög höjd, är de dock inte lätta att tas med. Förra månaden besegrades ett Chile i poängbehov här. Nu väntar ett Brasilien som är ruggigt starka, men som redan är VM-klara. Bolivia kan mycket väl ta ytterligare en tung skalp på hemmaplan!

Lilla systemet 128r

 1. England - Slovenien 1
 2. Malta - Litauen 12
 3. Skottland - Slovakien 1x
 4. Montenegro - Danmark x2
 5. Rumänien - Kazakstan 1
 6. Nordirland - Tyskland x2
 7. Armenien - Polen 2
 8. Azerbajdzjan - Tjeckien x2
 9. Argentina - Peru 1
 10. Bolivia - Brasilien 12
 11. Chile - Ecuador 12
 12. Colombia - Paraguay 1
 13. Venezuela - Uruguay 2

Stora systemet 1296r

 1. England - Slovenien 1x
 2. Malta - Litauen 1x2
 3. Skottland - Slovakien 1x2
 4. Montenegro - Danmark x2
 5. Rumänien - Kazakstan 1
 6. Nordirland - Tyskland x2
 7. Armenien - Polen 2
 8. Azerbajdzjan - Tjeckien 1x2
 9. Argentina - Peru 1
 10. Bolivia - Brasilien 1x2
 11. Chile - Ecuador 12
 12. Colombia - Paraguay 1
 13. Venezuela - Uruguay 2

Spela Europatipset här

Stryktipset 30/9

Ett stormöte och elva miljoner i jackpot stundar på veckans Stryktips. Tredjeplacerade Chelsea tar emot serieledande Manchester City i ett stekhett möte på Stamford Bridge. Vinner City och gör ett ryck tillsammans med kollegorna United i Premier League-toppen?

Tabellerna till ligorna hittar ni här:
Premier League
Championship
Allsvenskan

1 Chelsea - Manchester City X
Stormöte på Premier League mellan två lag som troligen kommer vara med och kriga om titeln in i det sista. Formen är det inget fel på hos något av lagen. Båda radar upp segrar. Chelsea tog i veckan en mycket imponerande sådan när laget besegrade (2-1) Atletico Madrid nere i Spanien. City hade en behagligare resa hemma mot Shakhtar och vann komfortabelt (2-0). Chelsea får klara sig utan avstängda David Luiz, medan Citys nyförvärv Benjamin Mendy är långtidsskadad. På förhand lär båda lagen vara relativt nöjda med kryss. Det ligger närmast till hands mellan dessa giganter. Spikkryss eller helgardering är rekommendationen.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Bournemouth - Leicester 2
Från ett toppmöte till ett bottenmöte. Bournemouth och Leicester har haft en tuff start på säsongen och står på tre, respektive fyra poäng. The Foxes inledande spelschema har dock varit brutalt med mängder av matcher mot topplag. De har levererat fotboll som ett mittenlag och kommer avancera i tabellen om de spelar som i tidigare matcher. Mer tveksamt för Bournemouth som haft stora problem. Kapaciteten vet vi finns sedan tidigare, men det känns lite väl mycket mellanmjölk över laget hittills. Leicester får utgångstipset, men tvåan ska garderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Manchester United - Crystal Palace 1
Inget stämmer för Crystal Palace. Laget står fortsatt på noll poäng och utan gjorda mål. Inte blir det lättare här när United väntar på Old Trafford. Manchesterlaget var i veckan i Ryssland och gjorde processen kort med CSKA. 4-1 slutade matchen efter två mål ytterligare av Lukaku. Laget behövde inte förta sig nämnvärt och kommer pigga till mötet med Palace. The Eagles ska inte kunna hota. Lukaku målar återigen och United tar en planenlig trepoängare. Kupongens säkraste spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Stoke - Southampton X
Två stabila Premier League-lag ställs här mot varandra. Båda lagen tillhör generellt alltid mittenskiktet. Det är dock Southampton som rönt störst framgångar de senaste åren och de känns även som det något bättre laget den här säsongen. Med det sagt är det svårt att komma till Stoke och hämta hem tre poäng. Det brukar vara jämna möten när dessa lag möts. Så blir troligen fallet även nu. Potentiellt spikkryss, som först och främst garderas upp med tvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 West Bromwich - Watford X
Watford har inlett säsongen lysande. Enda förlusten har kommit mot City och det är inget laget ska skämmas för. West Bromwich på The Hawthorns är dock ingen lätt nöt att knäcka. Tonys Pulis lag är alltid stabila i sin hemmaborg och förlorar sällan mot, på pappret, likvärdigt motstånd. Krigarfotboll och lite skönspel väntas, såväl som en jämn tillställning. Delad poäng är troligt. Gardera tidigt upp med först och främst en hemmaseger.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 West Ham - Swansea 1
Bottenmöte från Londons Olympiastadion. West Ham ligger för tillfället på nedflyttningsplats, men är alldeles för bra för att vara kvar därnere. Swansea däremot ser tunna ut efter tappen av Sigurdsson och Llorente och kan mycket väl få lämna Premier League i vår. Trots detta känns inte ettan på Hammers alltför säker. Laget har hittills varit för ojämna, samtidigt som Swansea stått för sina bästa insatser på bortagräs. Ettan är trolig men för högt streckad. Den ska därför garderas upp.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Aston Villa - Bolton 1
Klassiska Bolton kom tvåa i League One i fjol och tog steget upp till The Championship. Säsongsinledningen har dock varit tuffast tänkbara och The Trotters har ännu inte vunnit. Två poäng har spelats in och en radikal förändring måste ske om det inte återigen ska bli spel i den engelska tredjedivisionen. Aston Villa har imponerat den senaste månaden och är ett av ligans mest formstarka. Birminghamlaget är en het kandidat till att ta steget upp till Premier League i vår. Då får inga poäng tappas på hemmaplan mot jumbon. Det görs det inte heller. Säker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Burton - Wolverhampton 2
Wolves åkte i onsdags på sin andra förlust för säsongen när Sheffield United blev för svåra på Bramall Lane. Mittfältaren Conor Coady blev där utvisad redan i den 15:e minuten och saknas därför i detta möte. Mycket talar för att vargarna, med förhoppningsvis full elva hela matchen, hittar tillbaka till vinnarspåret när Burton står på andra sidan. Den lilla klubben från East Midlands gör sin andra säsong i The Championship och sett till starten kommer det bli en tuff sådan. Laget kan möjligen klara sig kvar men det kommer i så fall bli med minsta möjliga marginal. Wolves vinner detta på ren klass. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Cardiff - Derby 1
Cardiff toppar The Championship efter en stark inledning på säsongen. Truppmässigt är walesarna inte något utav de starkare, men tränare Neil Warnock verkar ha fått ihop laget till en bra fungerande enhet. Derby är däremot ett av lagen som har en av ligans bästa trupper. Till skillnad från Cardiff spretar dock prestationerna åt alla håll. Stabiliteten finns inte. Med det sagt så kan de hota om de har en bra dag här. Ettan är överstreckad och ska garderas omgående. Gärna med samtliga tecken.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Ipswich - Bristol City 2
Båda dessa lag tillhör toppskiktet av The Championship, vilket förvånat de flesta experter. Bristol har imponerat stort och har bara förlorat en match under säsongen så här långt. De har dessutom hunnit med att slå ut Premier League-lagen Stoke och Watford i Ligacupen. Kapaciteten är hög och de kan mycket väl blanda sig i toppstriden om de fortsätter på det inslagna spåret. Ipswich lär sjunka i tabellen och sluta på en stabil mittenplacering. Tvåan på Bristol är lågt streckad och värdet lockar. En mycket fin chansspik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Nottingham - Sheffield United 2
Leon Clarke är ett namn på mångas läppar som följer The Championship. Den 32-årige anfallaren har haft en lysande vecka bakom sig i Sheffield United-tröjan. Först sköt han sitt lag till seger i stålderbyt mot Wednesday, för att i onsdags göra lagets två mål i toppmötet mot Wolves. Med sex vinster på de sju senaste har nykomlingarna tagit sig ända upp till en andraplats i tabellen. Här väntar bortamatch mot ett formsvagt Nottingham. Tre raka förluster har det blivit för Forest. Framförallt saknas spetsen hos det klassiska laget. I detta möte får de maximalt med sig en poäng.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Preston - Sunderland 1
Sunderland går för tillfället total kräftgång i The Championship. Laget har fallit ner på en nedflyttningsplats och nya tränaren Simon Grayson är hårt pressad. Bortamatchen mot Preston kan vid förlust vara hans sista vid rodret, en match som är mycket speciell för 47-åringen. Grayson tillbringade nämligen åren 2013-2017 på Deepdale och var en mycket uppskattat manager. Sedan han lämnade klubben har dock Preston lyft sig ytterligare och är ligans hittills stora utropstecken. De blåvita ligger fyra och är en outsider om Premier League-platserna. Även om Grayson bör känna till det mesta om Preston räcker hans Sunderland inte till här. Ettan spikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 AFC Eskilstuna - Jönköping 1
Vad som är den ultimata benämningen för en sexpoängsmatch väntar på Tunavallen. AFC Eskilstuna vägrar ge sig och har efter två segrar fortfarande en liten chans att klara det allsvenska kontraktet. Då krävs dock seger mot Jönköping som ligger sex poäng före sörmlänningarna på en kvalplats. För J-Södra gäller det först och främst att inte förlora, men laget vill samtidigt knapra in avståndet på tre poäng till Sundsvall över strecket. Det är således två lag som verkligen vill vinna. Utifrån hur det sett ut på senare tid ska möjligheterna till tre poäng för AFC vara goda. Laget har höjt sig sedan bland annat meriterade Taye Taiwo plockades in. Ettan först, men här rekommenderas en gate (1/2). Detta eftersom AFC inte har något för ett oavgjort resultat.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Manchester United
Normalt sett är det stor klasskillnad mellan United och Palace. I nuläget är den enorm. Inget talar för The Eagles på Old Trafford. Given trepoängare för United!

Rensaren! - Bristol City
Bristol besitter en högre kvalité än Ipswich och har dessutom strålande självförtroende efter tio raka matcher utan förlust. Tvåan rensar inte bara fint, utan är dessutom trolig.

Lilla systemet 128r

 1. Chelsea - Man City x
 2. Bournem. - Leicester x2
 3. Man U - Crystal P 1
 4. Stoke - Southampton x2
 5. West Brom - Watford 1x
 6. West Ham - Swansea 1x
 7. Aston Villa - Bolton 1
 8. Burton - Wolves 2
 9. Cardiff - Derby 1x
 10. Ipswich - Bristol City 2
 11. Nottingh. - Sheff U x2
 12. Preston - Sunderland 1
 13. AFC Eskils. - J-Södra 12

Stora systemet 1296r

 1. Chelsea - Man City 1x2
 2. Bournem. - Leicester 1x2
 3. Man U - Crystal P 1
 4. Stoke - Southampton x2
 5. West Brom - Watford 1x
 6. West Ham - Swansea 1x2
 7. Aston Villa - Bolton 1
 8. Burton - Wolves 2
 9. Cardiff - Derby 1x2
 10. Ipswich - Bristol City 2
 11. Nottingh. - Sheff U x2
 12. Preston - Sunderland 1
 13. AFC Eskils. - Jönköping 12

Spela Stryktipset här

Europatipset 26/9

Det är högklassig fotboll som står på schemat under tisdagens Europatips. De åtta första matcherna hämtas från Champions League, varav ett antal är riktiga höjdare. Framförallt Dortmund mot Real Madrid på Signal Iduna Park smäller högt. Kupongen med en 2,5 miljoner jackpot avslutas med fem matcher från The Championship, där det mycket väl kan skrälla.

Tabellerna hittar ni här:
Championship
Champions League

1 Dortmund - Real Madrid 1
Vilket möte som väntar från Dortmund. Två av de allra största lagen i europeisk fotboll de senaste åren drabbar samman på Signal Iduna Park. Dortmund förlorade snöpligt inledningsmatchen mot Tottenham, men har imponerat stort i Bundesliga. Real har däremot haft det kämpigt i La Liga och detta blir tufft för de regerande mästarna. Med tanke på förlusten är Dortmund tvingat att åtminstone ta poäng är. Något de helt klart är kapabla till. Ettan spelas först, men här ska det garderas upp. Helst med samtliga tecken.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 APOEL - Tottenham 2
Spurs fick en flygande start på Champions League-säsongen via 3-1 mot Dortmund på Wembley. Nu gäller det att ta tillvara på detta och fortsatt vara i förarsätet för avancemang. Då kan inte några missöden ske i denna match på Cypern. APOEL kommer få svårt att ta en enda poäng från denna tuffa grupp. Även om Tottenham saknar både Dele Alli och Jan Vertonghen här vinner Londonlaget enkelt. Säker tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Sevilla - Maribor 1
Från grupp E hämtas detta möte. Maribor löste en sen 1-1 kvittering mot Spartak Moskva på hemmaplan i den första omgången. Några fler poäng än så lär det dock inte bli för slovenerna. I denna match i Andalusien ska laget vara chanslöst mot ett stabilt Sevilla, som dessutom inlett La Liga stabilt. I helgen kom visserligen säsongens första förlust mot Atletico Madrid. Här hittar Sevilla tillbaka till vinnarspåret. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Spartak Moskva - Liverpool 2
Liverpool beger sig till Rysslands huvudstad för en viktig match mot Spartak. Båda lagen fick med sig en poäng från premiäromgången, men var missnöjda med de resultaten. Liverpool och Sevilla är klara favoriter i denna grupp. Ska Spartak kunna hota måste de få med sig poäng från detta möte. Möjligtvis kan ryssarna lösa ett kryss. Mer än så blir det inte. Trolig tvåa.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Manchester City - Shakhtar 1
City har varit sensationellt bra under september. The Citizens har 16-0 (!) de tre senaste Premier League-matcherna och öppnade dessutom upp Champions League-hösten med en 4-0 seger borta mot Feyenoord. Shakhtar inledde även dem med seger hemma mot Napoli. Även om Napoli är starka är det ett helt annat motstånd här, och bortaplan. City fortsätter sin framgångsrika månad och gör processen kort med ukrainarna. Bergetta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Napoli - Feyenoord 1
Serie A har inlett på bästa möjliga sätt för Napoli. Sex raka segrar och 22 mål är facit hittills. I Champions League blev det dock inte alls någon vidare start. Italienarna föll i Kharkiv mot Shakhtar med 1-2. Därför är de nu pressade att vinna mot Feyenoord. Rotterdamlaget visar svag form och har två raka torsk i Eredivisie efter 0-4 förlusten mot Manchester City. Mot ett offensivt starkt Napoli på San Paolo har de inte mycket att hämta. Ännu en säker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Besiktas - RB Leipzig X
De turkiska mästarna Besiktas fick en flygande start på Champions League. Laget slog mycket övertygande Porto på Dragao med 3-1 i den inledande omgången. För Leipzig blev det delad poäng mot Monaco i klubbens första europeiska match någonsin. Gruppen är tät och lär bli ett getingbo när den summeras. Alla poäng kommer vara av högsta vikt. Det vet lagen och därför ligger krysset nära till hands. I Istanbul är Besiktas oerhört starka och det garderas därför i första hand med ettan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Monaco - Porto 1
Porto har satt sig i en svår sits efter förlusten mot Besiktas. Portugiserna behöver nu få med sig poäng från Monaco och det är inte det lättaste. De rödvita förlorar ytterst sällan på Stade Louis II. Tre poäng är viktigt för båda lagen för att inte tappa mark till Besiktas och Leipzig i denna på förhand jämna grupp. Än viktigare är dock att inte förlora. Det kan därför bli något avvaktande spel i denna tillställning. 1X ska räcka långt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Cardiff - Leeds X
Pontus Janssons Leeds toppar alltjämt The Championship. På samma poäng finns Wolves och tisdagens motståndare Cardiff. Walesarna var i lördags tillbaka på vinnarspåret efter 2-1 borta mot Sunderland. Nu väntar alltså seriefinal mot Leeds och då blir det tight. Cardiff är obesegrade hittills på hemmaplan, men Leeds har vunnit de två senaste säsongerna på Cardiff City Stadium. Även om matchen är jämnt streckad är det läge att helgardera detta möte. Ytterst ovisst.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Hull - Preston 2
Den tidigare hyllade ryske tränaren Leonid Slutskij har inte haft någon lätt start hos Hull. The Tigers har nämligen bara vunnit två av de inledande nio matcherna i The Championship. Under tisdagen kommer Preston på besök som hittills gjort det uppseendeväckande bra. Laget har enbart en förlust och bygger sina framgångar främst på ett strålande försvarsspel. Hulls antal matcher utan vinst ökar från fyra till fem och Slutskijs status blir än mer osäker. X2.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Ipswich - Sunderland 2
En poäng har det blivit för Sunderland de senaste sex matcherna. Krisen är total för förra säsongens Premier League-lag och The Black Cats har nu sjunkit ner under nedflyttningsstrecket. Även om självförtroendet är i botten finns nu en chans att komma på hyfsat rätt köl igen. Sunderland har en slagkraftigare trupp än Ipswich. Ska kunna hota i detta möte och få med sig poäng om de kommer upp i nivå. Ettan är kraftigt överstreckad. X2 först och främst, men tillåter plånboken ska även ettan med.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Middlesbrough - Norwich X
Räkna inte med något målkalas på Riverside Stadium. Middlesbrough är erkänt kända för sin defensiv och Norwich har nött försvarsspel under det förra landslagsuppehållet, vilket gett resultat. Kanariefåglarnas facit de fyra senaste matcherna är totalt 2-0. Fyra raka nollor således. Boro borta är dock en riktigt svår uppgift, men stämmer det för Norwich är de kapabla att sno med sig samtliga poäng. Här ska alla tecken helst med!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Nottingham - Fulham 2
Nottingham har som väntat börjat dala i tabellen. Forest har förlorat fyra av de fem senaste och får troligen rikta in sig på att först och främst klara kontraktet. Fulham har hög potential men har ännu inte fått till det. Fem av de inledande nio matcherna har slutat med en poäng. Londonlaget måste nu vrida upp skärpan någon procent för att börja ta trepoängare och kunna haka på toppen. Mot ett inte speciellt märkvärdigt Nottingham finns en ypperlig möjlighet. Tvåan spikas till låg procent!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken - Manchester City
Citys september har varit smått sinnessjuk. Laget öser in mål och kör över allt motstånd. Stackars Shakhtar möter engelsmännen i helt fel läge. Även om Shakhtar absolut inte är någon slagpåse är de chanslösa på Eastlands.

Rensaren! - Sunderland
Sunderland håller högre klass spelare för spelare än Ipswich. Laget går dock katastrofalt. Nu är det läge att spelare med Premier League-rutin som O’Shea, Cattermole och Rodwell börjar visa vägen. Kan det vända mot ett inte allt för anmärkningsvärt Ipswich?

Lilla systemet 128r

Lilla systemet 128r 1. Dortmund - R.Madrid 1x 2. APOEL - Tottenham 2 3. Sevilla - Maribor 1 4. Sp.Moskva - Liverpool 2 5. Man City - Shakhtar 1 6. Napoli - Feyenoord 1 7. Besiktas - Leipzig 1x 8. Monaco - Porto 1x 9. Cardiff - Leeds x2 10. Hull - Preston x2 11. Ipswich - Sunderland x2 12. Mboro - Norwich 1x 13. Nottingham - Fulham 2

Stora systemet 1296r

Stora systemet 1296r 1. Dortmund - R.Madrid 1x2 2. APOEL - Tottenham 2 3. Sevilla - Maribor 1 4. Sp.Moskva - Liverpool x2 5. Man City - Shakhtar 1 6. Napoli - Feyenoord 1 7. Besiktas - Leipzig 1x 8. Monaco - Porto 1x 9. Cardiff - Leeds 1x2 10. Hull - Preston x2 11. Ipswich - Sunderland 1x2 12. Mboro - Norwich 1x2 13. Nottingham - Fulham 2

Spela Europatipset här

Stryktipset 16/9

Det är helengelskt på helgens Stryktips. Kupongen är laddad med idel matcher från Premier League samt The Championship, varav ett antal intressanta sådana. Bland annat ska Liverpool försöka ta revansch för veckans förlust mot Leicester. För regerande mästarna Chelsea väntar en tuff match borta mot Stoke. Kan The Blues göra det United och Arsenal inte lyckades med?

Tabellerna till ligorna hittar ni här:
Premier League
Championship

1 Leicester - Liverpool X
Liverpool har nu fyra raka matcher utan seger räknat på samtliga turneringar. I veckan föll Pool mot lördagens motståndare Leicester i Ligacupen. Då ställde förvisso båda lagen upp med en mängd bänkspelare. Trots detta hade garanterat Klopp gärna vunnit och kommit med självförtroende till denna fight. Nu blev det inte så och The Reds jagar därmed fortsatt sin första seger under september. Leicester brukar trivas mot just Liverpool på King Power Stadium. Tisdagens triumf var den tredje raka. I grunden är dock Liverpool det bättre laget, men detta känns mycket ovisst. Helgardera helst!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Burnley - Huddersfield X
Dessa båda klubbar tillhör de lag som överraskat positivt i Premier League hittills. Vem kunde tro att detta skulle vara ett möte mellan två klubbar topp sju i tabellen efter fem spelade omgångar? Har något lag stått för en större prestation är det Burnley med sitt bortaspel. Att gå från tre bortamatcher på Anfield, Wembley och Stamford Bridge utan förlust är mäkta imponerande. I detta möte väntas dock laget styra matchbilden och då finns det större frågetecken. Huddersfield gillar att ligga på kontring och kan mycket väl straffa ett Burnley som inte känner sig bekvämt med mycket boll. Gardera upp så mycket som det går!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Everton - Bournemouth 1
Storsatsande Everton är nere så långt som på en nedflyttningsplats. En stor orsak är det tuffa inledande spelschema laget haft. Trots detta kan inte lagets prestationer försvaras. Även om The Toffees mött United, Spurs och Chelsea de tre senaste matcherna är 0-9 alldeles för dåligt. Här finns chansen att hitta självförtroende när ett svagt Bournemouth gästar Goodison Park. The Cherries vann förvisso senast, men laget ser ut att gå en tuff säsong till mötes och kommer kriga i botten. Det mesta talar för att Everton tar säsongens andra seger. Ettan spikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Manchester City - Crystal Palace 1
I grund och botten är det enorm klasskillnad mellan dessa lag. När nu dessutom City visar storform och Crystal Palace går total kräftgång är det ännu mer givet hur detta möte kommer sluta. City kör över Palace fullständigt! Två mål vardera av Premier Leagues bästa forwardspar Aguero och Gabriel Jesus?

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Southampton - Manchester United 2
United har varit otroligt stabila så här långt och hållit nollan i fyra av fem matcher. Southampton är förvisso bra defensivt men har mycket att bevisa anfallsmässigt. Fyra mål framåt hittills är alldeles för dåligt om laget i slutändan ska finnas med på den övre halvan. Mot ett offensivt starkt United räcker The Saints inte till. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Stoke - Chelsea 2
Bortamatch mot Stoke är alltid en svår nöt att knäcka. The Potters har för vana att spela som bäst på hemmaplan när de möter storlag. Just Chelsea är dock ett av lagen som passat dem mindre bra genom åren. Två vinster de tio senaste är förvisso inte fy skam mot ett lag som Chelsea, men det är betydligt sämre statistik än mot övriga topplag. Chelsea vann motsvarande möte i mars tidigare i år och vet vad som krävs. Tvåan är trolig. Kan dock garderas upp med krysset på större system.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Swansea - Watford 2
Två lag som kan komma att kriga kring nedflyttningsstrecket. Watford har dock hittills visat att de har en hög kapacitet. Bland annat har de slagit Southampton på St Mary’s och tagit poäng av Liverpool. Senast blev The Hornets däremot totalt överkörda av City (0-6) på Vicarage Road. Enklare uppgift här mot ett Swansea som framförallt har problem med målskyttet. Två gjorda mål på fem matcher är alldeles för svagt. Tappen av Llorente och Sigurdsson kan komma att bli kostsamma och leda till The Championship. Watford är bättre än Swansea och tippas först, men gardera upp med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Derby - Birmingham 1
Raset har varit totalt för Birmingham den senaste månaden. Efter fem raka förluster i The Championship fick Harry Redknapp lämna posten. Återstår att se om det kan ha betytt något eller om det fortsatt är fritt fall. Derby borta är hur som helst en uppgift där laget har allt att vinna. Ingen förväntar sig poäng. Kanske är det vad som gör att det kan bli en skrällseger här? Derby är riktigt bra i sina bästa stunder men blandar och ger. Underskattar de motståndet i detta möte kan de få problem. Ettan först, men den ska garderas upp med övriga tecken i jakt på utdelning.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Fulham - Middlesbrough X
Efter tre raka utan förlust och ett Fulham som var på väg uppåt i tabellen åkte Londonlaget mycket överraskande på en 1-2 förlust borta mot Burton. Spelmässigt var dock matchen ingen katastrof, utan Fulham borde fått med sig samtliga poäng. Nu väntar tufft motstånd på Craven Cottage. Förra säsongens Premier League-lag Middlesbrough verkar ha fått upp ångan och är obesegrade fyra raka matcher i ligan. I veckan slog dessutom Boro ut Aston Villa i Ligacupen. På förhand känns detta otroligt jämnt. Krysset är kanske det allra mest tänkbara tecknet. Boros stabilitet gör att tvåan plockas med före ettan, men tillåter plånboken ska denna match helgarderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Leeds - Ipswich 1
Pontus Janssons Leeds toppar The Championship trots att laget åkte på sin första förlust förra helgen mot Millwall. Det råder dock tveksamheter om Jansson kommer till spel här. Skånebacken har nämligen problem med ett lår som spökar. Oavsett om han spelar eller ej ska Leeds bara vinna detta möte på Elland Road. Ipswich har varit en positiv överraskning så här långt, men håller inte alls samma klass som Leeds. Stark etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Norwich - Bristol City 1
Bristol stod för en imponerande vändning i förra helgens hemmamatch mot Derby. 0-1 blev till 4-1 i den andra halvleken. Det gör att laget fått en smakstart på säsongen och bara har fyra poäng upp till serieledande Leeds. Norwich skuggar strax bakom och verkar efter landslagsuppehållet ha hittat defensiven. Efter 0-4 mot Millwall har tre raka nollor hållits. Kan de fortsätta på den inslagna vägen och visa en stabilitet de inte är kända för är ettan trolig. Möjlig spik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Preston - Millwall 1
Millwall printade senast in Leeds första förlust när laget körde över The Whites hemma på The Den. Matchen slutade enbart 1-0 till The Lions, men segersiffrorna borde i själva verket varit betydligt större. Preston borta blir dock en oerhört tuff uppgift för Londonlaget. Preston har startat säsongen strålande och ligger på en fjärdeplats i tabellen. Dessutom är laget obesegrat hemma på Deepdale. Trots detta bör ettan garderas upp. Millwall har hög kapacitet och verkar ha hittat formen, samtidigt som ettan är lite högt värderad av det svenska folket. Helgardera!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Sunderland - Cardiff 2
Det krisar rejält i Sunderland. Enbart en poäng har spelats in på de fem senaste och hemmapubliken har bara fått se sitt favoritlag få med sig en poäng på Stadium of Light under säsongen. Fortsätter det så här kan det mycket väl bli degradering för andra säsongen i rad ner till League One. Cardiff inledde The Championship bäst av samtliga lag, men har fallit igenom de senaste matcherna. Trots detta ligger walesarna på samma poäng som serieledande Leeds. Mot ett Sunderland utan självförtroende kan de mycket väl hitta tillbaka till vinnarspåret. X2 spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Manchester City
City är stekheta och öser in mål i både Premier League och Champions League. Ett svagt Crystal Palace som är jumbo i ligan ska inte ha en chans på Eastlands. Ettan i match 4 är så säker som den kan bli!

Rensaren! - Millwall
Millwall har i sina två senaste hemmamatcher visat vilken kvalité laget besitter. Först slogs Norwich tillbaka med 4-0 och därefter Leeds med 1-0 i en match där segersiffrorna borde varit betydligt större. Nu gäller det för The Lions att hitta samma spel på resande fot. Då kan det bära långt och till tre poäng mot Preston.

Lilla systemet 128r

 1. Leicester - Liverpool x2
 2. Burnley - Huddersf. 1x
 3. Everton - Bournem. 1
 4. Man C - Crystal P 1
 5. Southampt. - Man U 2
 6. Stoke - Chelsea 2
 7. Swansea - Watford x2
 8. Derby - Birmingham 1x
 9. Fulham - Mboro x2
 10. Leeds - Ipswich 1
 11. Norwich - Bristol C 1
 12. Preston - Millwall 12
 13. Sunderl. - Cardiff x2

Stora systemet 1296r

 1. Leicester - Liverpool 1x2
 2. Burnley - Huddersf. 1x2
 3. Everton - Bournem. 1
 4. Man C - Crystal P 1
 5. Southampt. - Man U 2
 6. Stoke - Chelsea x2
 7. Swansea - Watford x2
 8. Derby - Birmingham 1x2
 9. Fulham - Mboro x2
 10. Leeds - Ipswich 1
 11. Norwich - Bristol C 1
 12. Preston - Millwall 1x2
 13. Sunderl. - Cardiff x2

Spela Stryktipset här

Europatipset 20/9

Det är veckoomgång i några av de mest intressanta ligorna i Europa. Allsvenskan går in i sin slutfas och serieledande Malmö har en riktigt tuff uppgift framför sig när de beger sig till Östersund. La Liga och Serie A bjuder på varsitt toppmöte när dels Atletico gästar Bilbao och fullpoängaren Napoli beger sig till den italienska huvudstaden för match mot Lazio. Som om detta inte vore nog, på kupongen finns en fyra miljoners jackpot att ta del av!

1 Östersund - Malmö FF 1
Vilket möte det bjuds på från Jämtkraft Arena. Östersund gör ett namn för sig i Europa och visar storform i Allsvenskan. Malmö tog senast en mycket viktig seger mot Hammarby men har innan dess vacklat. Östersund jagar tredjeplatsen, medan Malmö behöver poäng för att inte släppa jagande Djurgården närmare. Sett till skåningarnas två senaste bortamatcher mot AFC och Örebro kommer de få det riktigt tufft under onsdagen. Rosenberg och Christiansen är dessutom båda avstängda för de himmelsblå. Östersund ser till att den allsvenska toppstriden fortsatt lever. 1X spelas med ettan som utgång.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Halmstad - Kalmar 2
Lite av sista chansen här för Halmstad. Blir det inte seger mot Kalmar ska det oerhört mycket till för att hallänningarna ska klara det allsvenska kontraktet. HBK har sju poäng upp till Jönköping på kvalplats och mycket talar för att det glappet ökar under onsdagen. Kalmar har visat storform de senaste månaderna och är ett av Allsvenskans formstarkaste lag. Tvåan är streckad i högsta laget men tippas trots detta först. Tillåter plånboken är det dock läge att gardera med övriga tecken som rensar fint.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Hammarby - IFK Göteborg 1
Storstadsmöte på Tele2 mellan två lag som dock inte har speciellt mycket att spela för längre. Tåget för europaplatser har gått och lagen löper ingen risk att åka ur. Här gäller det därför att plocka fram motivationen och se det ur andra aspekter. För Bajen betyder matchen mer, särskilt som laget spelar inför sin hemmapublik. Det räcker för seger. Ettan spikas av.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Jönköping - Sirius 1
Två lag som har förtvivlat svårt att vinna för tillfället. Sirius har börjat dala och har fyra raka förluster bakom sig. Jönköping fick med sig en viktig krigarpoäng mot Göteborg senast, men har sex raka utan vinst. Smålänningarna ligger på den ovissa kvalplatsen och måste börja vinna om de ska ta sig upp förbi Sundsvall. Med tanke på Sirius form ska det kunna gå vägen i detta möte. Ettan ska dock garderas med krysset omgående.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Athletic Bilbao - Atletico Madrid X
Två klassiska La Liga-klubbar som brukar tillhöra toppen möts här på San Mames i Bilbao. Atletico är än så länge obesegrade med två vinster och två oavgjorda, men har inte kommit upp i den nivå Diego Simeone velat. Bilbao har heller inte visat att de kommer bli något topplag än. Baskerna förlorade senast mot Las Palmas och har haft förtvivlat svårt med målskyttet. Båda dessa lag har sina största styrkor defensivt och detta blir tight och jämnt. 0-0 skulle inte förvåna. Möjligt chanskryss.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Deportivo - Alavés 1
Tidigt bottenmöte i La Liga mellan två klubbar som bara lyckats skrapa ihop en poäng tillsammans de fyra första omgångarna. Denna poäng har Deportivo stått för när de fick med sig 2-2 i bortamötet mot Levante. Även om Deportivo ska vara knappa favoriter, med tanke på sin hemmafördel, har de blivit för stora sådana av det svenska folket. Det skiljer inte speciellt mycket mellan dessa lag spelmässigt. Ettan bör garderas upp med både krysset och tvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Leganes - Girona X
Madridlaget Leganes gjorde sin första säsong i La Liga i fjol och klarade kontraktet. Girona gör sin första sejour i den spanska högstadivisionen denna säsong och ser intressanta ut. Även om det bara blivit fyra poäng de fyra inledande omgångarna har det spelmässigt sett riktigt bra ut. Det får heller inte glömmas bort att laget redan mött tufft motstånd i Atletico, Sevilla och Bilbao. Leganes är en beskedligare uppgift som kan lösas. Girona rensar fint i kupongerna och har alla möjligheter till vinst. X2 plockas med först, men helst helgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Lazio - Napoli X
Napoli går som tåget i Serie A och har förkrossande 15-2 i målskillnad efter fyra omgångar. Här sätts dock laget på prov på allvar för första gången när en svår bortamatch väntar i Rom. Lazio står på tio poäng och skuggar topptrion på en fjärdeplats. Det stora anfallshotet Ciro Immobile har fått en strålande start på säsongen och redan stått för sex strutar. Här går han en het match i matchen mot Napolis Dries Mertens. Detta kan mycket väl både bli målrikt och jämnt. 2-2 känns troligt. Krysset först som i första hand garderas med tvåan. Lazio är dock kapabla att vinna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Genoa - Chievo 1
Genoa hade en katastrofal vårsäsong i fjol och klarade kontraktet med nöd och näppe. Denna säsong har inte börjat bättre poängmässigt och laget är alltjämt utan seger. Spelmässigt finns det dock vissa ljusglimtar och laget har varit nära poäng både mot Juventus och Lazio på sin hemmaplan. När nu ett svagare motstånd i Chievo gästar ska alla chanser finnas till första segern. Trolig etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Hellas Verona - Sampdoria X
Två lag som startat säsongen motsatt. Verona står på en ynka poäng hittills, medan Sampdoria har sju poäng av nio möjliga. I söndags togs en stark poäng i bortamötet med Torino. Säsongsinledningen har dock gjort att Sampdoria är för högt streckade här. Det skiljer inte speciellt mycket mellan lagen, speciellt inte när Verona har hemmaplan. Detta möte ska garderas upp, gärna med samtliga tecken.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Udinese - Torino 2
Udinese har startat säsongen svagt med enbart en vinst de fyra första omgångarna. För Torino ser det bättre ut. Laget är obesegrat och har framförallt en vass offensiv att förlita sig till. Turinlaget är någon klass bättre än Udinese och ska ha alla chanser att kunna plocka tre pinnar på svårspelade Stadio Friuli. Med tanke på Udineses hemmastyrka garderas tvåan relativt tidigt upp med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Everton - Sunderland 1
Ronald Koeman får utstå rejäl kritik för tillfället. Hans lag har tre raka förluster i Premier League och dessutom en 0-3 torsk mot Atalanta i Europa League. Motståndet har dock varit tuffast möjliga i form av United, Tottenham och Chelsea. Nu väntar Ligacupen och då ska Everton kunna vinna igen. Sunderland håller medelmåttig klass i The Championship och kan dessutom tänkas vila spelare här. Även Everton lär ställa över en mängd spelare. Bänken är dock stark och nu har dessa spelare en gyllene chans att spela sig in i Koemans startelva. Everton vinner stort och Sandro Ramirez gör två baljor.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 West Bromwich - Manchester City 2
Guardiolas City är hela fotbollseuropas hetaste lag just nu. Tre senaste matcherna har The Citizens fullständigt krossat motståndet. I lördags kördes då obesegrade Watford över på Vicarage Road med 6-0. Nu väntar Ligacupen och en rad spelare lär ställas över. Det återstår att se hur både Pulis och Guardiola mönstrar sina lag. Är det något WBA kan är det att ta död på andra lags anfallsspel. Även om City är glödheta och givetvis ska med först, kan det finnas läge att chansa med krysset här.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Everton
Everton har i grunden ett riktigt starkt lag, men har inte fått ut det hittills under säsongen. Mot ett svagt Sunderland känns det som det kan bli lite proppen ur inför hemmapubliken. Detta blir 3,4-0 för The Toffees!

Rensaren! - Girona
Girona har ett samarbetsavtal med Manchester City, vilket gör att laget kryllar med talang. De lyckades inte vinna mot Sevilla i söndags, men här är motståndet betydligt mer beskedligt. Girona har minst ett lika bra lag som Leganes och ska kunna avgå med samtliga poäng från Estadio Municipal de Butarque.

Lilla systemet 128r

 1. Östersund - Malmö 1
 2. Halmstad - Kalmar 2
 3. Hammarby - Göteborg 1
 4. Jönköping - Sirius 1x
 5. Bilbao - At.Madrid x
 6. Deportivo - Alavés 1x
 7. Leganes - Girona x2
 8. Lazio - Napoli x2
 9. Genoa - Chievo 1
 10. Verona - Sampdoria x2
 11. Udinese - Torino x2
 12. Everton - Sunderland 1
 13. West Brom - Man C x2

Stora systemet 1296r

 1. Östersund - Malmö 1x
 2. Halmstad - Kalmar 2
 3. Hammarby - Göteborg 1
 4. Jönköping - Sirius 1x
 5. Bilbao - At.Madrid x
 6. Deportivo - Alavés 1x2
 7. Leganes - Girona 1x2
 8. Lazio - Napoli 1x2
 9. Genoa - Chievo 1
 10. Verona - Sampdoria 1x2
 11. Udinese - Torino x2
 12. Everton - Sunderland 1
 13. West Brom - Man C x2

Spela Europatipset här

Stryktipset 16/9

Det är ett antal högt streckade favoriter på lördagens Stryktips. Kan en eller flera av dessa fällas banar det väg för fin utdelning, särskilt som jackpotten nu är uppe på elva miljoner kronor.

Tabellerna till de olika ligorna hittar ni här:
Premier League
Championship
Allsvenskan

1 Tottenham - Swansea 1
Spurs seglar alltmer upp som en titelkandidat i Premier League. Förra helgens 3-0 seger på Goodison Park följdes upp med 3-1 hemma mot Dortmund i Champions League. Offensiven är sylvass och även defensiven är spetsad sedan Davinson Sanchez intåg. Swansea är svaga och kommer få kriga hårt i botten för att klara kontraktet. Borta mot Spurs tas givetvis inte några poäng. Stensäker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Huddersfield - Leicester 2
The Terriers togs ner på jorden i måndags när de fick känna på hur det är att förlora i Premier League. Nu väntar en tuff uppgift när mästarna från 2016, Leicester, kommer på besök till JS Stadium. Även om Huddersfield inlett piggt ser spelet inte nämnvärt starkt ut. Laget kommer troligen börja dala i tabellen. Ett lag som lär avancera uppåt är däremot Leicester. The Foxes har haft ett tufft inledande spelschema med matcher mot United, Chelsea och Arsenal. Med lättare motstånd kommer segrarna börja tas. Troligt är att en kommer redan här och att Jamie Vardy stänker in minst ett mål. Tvåan först som garderas med krysset på större system.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Liverpool - Burnley 1
Pool följde upp 0-5 förlusten mot City med att bara få 2-2 i Champions League på Anfield mot Sevilla. Ny match på hemmaplan här när Burnley gästar. Burnley som var mediokra på bortaplan förra säsongen har inlett smått sensationellt på resande fot. Först slogs Chelsea tillbaka på Stamford Bridge och i senaste bortamatchen löste nyförvärvet Chris Wood en poäng mot Tottenham på tilläggstid. Just Wood kan bli en obehaglig överraskning för Liverpools svaga backlinje. Burnley reser till Anfield med självförtroende och utgångsettan ska därför garderas upp.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Newcastle - Stoke 1
Två raka segrar för The Magpies och det blåser mer positiva vindar kring St James’ Park. Mot ett bortasvagt Stoke finns alla möjligheter att öka på vinstsviten. The Potters tog förvisso en meriterande poäng på hemmaplan mot United senast, men laget trivs erkänt sedan tidigare inte speciellt bra på resande fot. Även om Newcastle visat stabilitet två matcher på raken är ettan ingen spik att luta sig emot. Den tas med först men bör garderas om plånboken tillåter.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Watford - Manchester City 2
The Hornets har två vinster och två oavgjorda så här långt. Riktigt starkt av en klubb som förväntas kämpa om kontraktet. Spelarmaterialet är dock bra och tränare Marco Silva verkar verkligen ha fått ihop gruppen av spelare med mängder av olika nationaliteter. City följde upp 5-0 vinsten mot Liverpool med 4-0 borta på De Kuip mot Feyenoord i veckan. Laget är formtoppat med mängder av offensiva hot. Watford kan trots sin fina form inte freda sig mot Citys styrka. Stark tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 West Bromwich - West Ham 2
Två fysiskt starka lag drabbar här samman på The Hawthorns. West Bromwichs förlustfria svit fick ett abrupt slut förra helgen när laget förlorade med 1-3 mot Brighton. För West Ham var det tvärtom. Efter en horribel inledning på säsongen ,med tre raka förluster, kunde slutligen Slaven Bilic manskap vinna (2-0 mot Huddersfield). The Hammers brukar historiskt trivas relativt bra borta mot WBA. Kanske finns det läge för andra raka segern här. Denna match ska garderas upp, helst med samtliga tecken.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Birmingham - Preston 2
Birmingham klarade med nöd och näppe kontraktet i fjol. Denna säsongen ser inte bättre ut och det kan mycket väl bli degradering. De inledande sju omgångarna har inte lovat mycket och laget står på ynka fyra poäng. Dessutom har laget enorma problem med målskyttet och hittat nätet lägst antal gånger i hela The Championship. Icke så passande gästar då ett Preston som släppt in minst mål i ligan. Målsnålt är att vänta med ett Preston som troligen drar det längsta strået. X2 ska räcka långt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Bristol City - Derby X
Lite av ett tidigt vägskälsmöte mellan dessa klubbar. Båda ligger i mitten av tabellen och det är svårt att säga vart lagen står. De blandar strålande insatser med mediokra. Derby får ändå sägas vara det lag som har högst kapacitet och Bristol det med bäst stabilitet. Bristol har än så länge bara en förlust, men har kryssat hela fyra av de första sju matcherna. Skulle inte förvåna om det återigen blir delad poäng när The Robins är i farten. Gardera med tvåan tack vare Derbys kapacitet.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Hull - Sunderland X
Dessa båda lag möttes förra säsongen i Premier League. Nu är det helt andra förutsättningar. Båda sladdar rejält. Hull har fyra förluster på sina fem senaste och Sunderland fyra raka nederlag. Truppmässigt är Hull bättre, men formen är usel och ettan är därför inte pålitlig. Sunderland vann båda mötena lagen emellan i fjol och kan mycket väl “skrälla” här. Krysset först, men samtliga tecken rekommenderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Middlesbrough - QPR 1
Förvänta er ingen klang- och jubelföreställning när QPR gästar Riverside Stadium. Det är nämligen bara Preston som är mer målsnåla än Middlesbrough i ligan. Boros hemmamatcher har hittills slutat med 2-0, 1-0 och 0-0. Något liknande skulle inte förvåna om det blir i detta möte. Ettan är en vettig spik, men bör garderas med krysset om den kliver över 65 procent.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Millwall - Leeds 2
Nya danska tränaren Thomas Christiansen verkar ha fått ihop Leeds lagbygge på bästa sätt. Det forna storlaget toppar The Championship och har fullständigt kört över motståndet de senaste matcherna. Laget är ännu obesegrat, har fyra raka segrar bakom sig och har inte släppt in ett mål sedan premiären. Millwall på The Den är ingen lätt uppgift, men såsom Leeds sett ut löser dem det här. Bra tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Nottingham - Wolverhampton 2
Nottingham har startat säsongen starkt utifrån förutsättningarna. Laget är tippat på den nedre halvan men står på tolv poäng efter sju omgångar. I veckan slogs Sunderland på Stadium of Light med 1-0 efter ett sent mål av Daryl Murphy. Nu väntar tuffare motstånd när Wolves står på andra sidan. De orangea vargarna har imponerat så här långt och kan bli en kandidat till direktuppflyttning. På tre bortamatcher är de ännu obesegrade. Den raden förlängs här tack vare bättre truppstyrka. X2.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Djurgården - Örebro 1
Özkan Melkemichel och Djurgården har ett riktigt intressant lag. Stockholmarna är det lag som spelat den bästa fotbollen totalt sett över säsongen. Det räcker till en andraplats bakom Malmö FF. Vid vinst här kan dock press sättas på serieledande Malmö. Då är blåränderna enbart fyra poäng bakom skåningarna inför deras söndagsmatch mot Hammarby. Örebro är inte oävet, vilket de inte minst visade senast mot just Malmö. På bortaplan mot Djurgården är de dock chanslösa. Ettan spikas på alla system!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Tottenham
Tottenham är riktigt starka för tillfället. Tränare Mauricio Pochettino förfogar över ett komplett lag som just nu spelar Premier Leagues bästa offensiva fotboll tillsammans med Manchester City. Swansea är svaga och ska vara chanslösa mot Spurs. Tottenham tar första Premier League-segern på Wembley!

Rensaren! - Burnley
Liverpool ska givetvis slå ett lag som Burnley hemma på Anfield, men hur många gånger har inte det sagts innan pool tappat poäng mot lag som ska tillhöra den nedre halvan av tabellen? Burnley kommer dessutom till matchen med självförtroende och tro om att ta poäng. Detta efter att ha vunnit på Stamford Bridge mot Chelsea och tagit poäng på Wembley mot Tottenham. Ett minus för Liverpool är dessutom att lagets bästa spelare så här långt, Sadio Mané är avstängd. Burnley ska med på kupongerna i jakten på de stora pengarna!

Lilla systemet 128r

 1. Tottenham - Swansea 1
 2. Huddersf. - Leicester 2
 3. Liverpool - Burnley 1x
 4. Newcastle - Stoke 1x
 5. Watford - Man C 2
 6. West Brom - West Ham x2
 7. Birmingham - Preston x2
 8. Bristol C - Derby x2
 9. Hull - Sunderland 1x
 10. Middlesbrough - QPR 1
 11. Millwall - Leeds 2
 12. Nottingham - Wolves x2
 13. Djurgården - Örebro 1

Stora systemet 1296r

 1. Tottenham - Swansea 1
 2. Huddersf. - Leicester x2
 3. Liverpool - Burnley 1x2
 4. Newcastle - Stoke 1x2
 5. Watford - Man C 2
 6. West Brom - West Ham 1x2
 7. Birmingham - Preston x2
 8. Bristol C - Derby x2
 9. Hull - Sunderland 1x2
 10. Middlesbrough - QPR 1
 11. Millwall - Leeds 2
 12. Nottingham - Wolves x2
 13. Djurgården - Örebro 1

Spela Stryktipset här

Europatipset 13/9

Jackpot på Europatipset och Champions League-start. Det blir inte en mycket bättre onsdag! Bland de åtta matcherna som hämtas från CL finns dessutom ett par riktiga smällkarameller. Europa League-finalisterna från 2016 drabbar samman på Anfield. Tottenham och Dortmund spelar en tidig nyckelmatch i tuffa grupp H. Dessutom ställs Emil Forsbergs Leipzig i en historisk match på Red Bull Arena mot fjolårets semifinalist Monaco.

1 Liverpool - Sevilla 1
Trots 0-1 underläge såg det relativt ljust ut för Liverpool i lördagens match mot City efter dryga halvtimmen spelad. Då visades matchens bästa spelare så långt, Sadio Mané ut och starten på en oerhört tung sista timme tog sin början. Efter utvisningen var det City för hela slanten och slutligen skrevs resultatet till 5-0 för Guardiolas lag. Titelsnacket, efter 4-0 vinsten mot Arsenal, fick därmed ett abrupt slut för Liverpool. Nu är det dock nya tag för The Reds och det väntar Champions League på Anfield för första gången sedan säsongen 2014/2015. Engelsmännen har hamnat i en lätt grupp på pappret, men ställs för tuffaste motståndet redan i den första omgången. Femfaldiga Europa League-mästarna Sevilla kommer på besök. Även om det blev storförlust i helgen finns det många positiva bitar hos Liverpool, särskilt offensivt. Sevilla har inlett säsongen godkänt, men känns inte lika starka som i fjol. Spanjorerna gör sig även bättre på hemmagräs. Ettan tippas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Maribor - Spartak Moskva 2
Slovenska Maribor har vunnit sin inhemska liga sex av de sju senaste säsongerna. Laget gör sitt andra framträdande i Champions Leagues gruppspel. Ett lag med mer rutin från CL är Spartak Moskva, även om det var fem år sedan ryssarna var med sist. Den italienska tränaren Massimo Carrera fick en strålande start på posten när han tog Spartak till klubbens första ligatitel på 16 år i fjol. Laget är intressant med en bra mix av spelare. En av de mest tongivande har den holländske landslagsmannen Quincy Promes varit de senaste säsongerna. Ska Spartak kunna utmana Liverpool och Sevilla krävs seger här. Känslan är att de ryska mästarna löser det. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Feyenoord - Manchester City 2
Manchester City beger sig efter lördagens slakt till Rotterdam och match mot Feyenoord. Här gäller det för Guardiola att få spelare att ladda om, för detta är ingen lätt match i tuffa grupp F. Feyenoord vann förra säsongen Eredivisie och gick då obesegrade hemma på De Kuip. I laget finns bland annat nyförvärvet Sam Larsson, som senast hoppade in och blev målskytt. Återstår att se om göteborgaren får chansen i denna heta drabbning. Det råder inget snack om att City är det klart bättre laget. Viss baksmälla kan dock finnas efter lördagens urladdning mot Liverpool. Läge att gardera den högt streckade tvåan?

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Shakhtar Donetsk - Napoli 2
Napoli har startat säsongen lysande med fem klara segrar (tre i Serie A och två i CL). Att åka till Ukraina för bortamatch mot Shakhtar är däremot aldrig lätt. Även om Shakhtar numera inte kan spela i Donetsk har laget visat hemmastyrka i Europa. Förra säsongen gick laget bland annat genom Europa Leagues gruppspel med 11-0 på sina tre hemmamatcher. Här är det dock annan nivå på motståndet. Napoli ska med sin goda form kunna vinna även i Ukraina, men här råds det till helgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 RB Leipzig - Monaco 1
Ett historiskt möte väntar på Red Bull Arena i Leipzig. Emil Forsbergs lag kom tvåa som nykomling i Bundesliga och är ett av lagen som kan hota Bayern München denna säsong. Premiärförlusten mot Schalke har följts upp med två starka insatser och laget ser minst sagt intressant ut. Tufft möte väntar i lagets första Champions League-match någonsin. Fjolårets semifinalist Monaco står för motståndet. Fransmännen har dock tappat både Kylian Mbappé och Benjamin Mendy och står därmed inte lika starkt rustade denna säsong. Utgången här är oviss. Klarar Leipzigs unga lag pressen eller väger rutinen över till Monaco? Ettan först, men denna match ska garderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Porto - Besiktas 1
Porto har stor vana av Champions League och avancerar allt som oftast vidare till åttondelsfinal där det tar stopp. Laget har hamnat i en oviss grupp med Leipzig, Monaco och onsdagens motståndare Besiktas. Turkarna har byggt ett starkt lag som vunnit ligan två år på raken. Förra säsongen slutade laget trea i sin Champions League-grupp, efter bland annat 1-1 borta mot portugisiska mästarna Benfica. Med det i åtanke så kan Besiktas garanterat få med sig poäng från Estádio do Dragao. Den högt streckade ettan ska garderas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Real Madrid - Apoel Nicosia 1
APOEL från Cypern är redan ruggigt nöjda att de tagit sig till Champions Leagues gruppspel. Real Madrid har vunnit turneringen tre av de fyra senaste åren och är favoriter till att vinna även denna säsong. Det säger en hel del om klasskillnaden mellan dessa klubbar. Ettan är stensäker, särskilt som matchen spelas på Santiago Bernabéu.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Tottenham - Dortmund X
Både Tottenham och Dortmund har hamnat i samma grupp som Real Madrid. Det innebär att detta möte är extremt viktigt för lagens chans på avancemang framöver. I ligan tog senast Spurs en mäkta imponerande 3-0 seger på Goodison Park. På Wembley har dock laget haft svårt att få med sig resultat. Till onsdagens match saknas dessutom viktiga Dele Alli på grund av avstängning. Lagets offensiv kan därmed bli lidande. Mycket handlar här om att inte förlora för båda lagen. Utgångskrysset är därför givet. På större system rekommenderas helgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Fulham - Hull 1
Förra säsongens Premier League-lag Hull åkte på en rejäl nit i fredags. De orangea förlorade med hela 0-5 borta mot Derby, vilket innebar lagets tredje raka förlust. Nu måste den rutinerade ryske tränaren Leonid Slutskij få laget på rätt köl igen. Det väntar dock en tuff bortamatch under onsdagen. Fulham är tippade i toppen och har en hög kapacitet. Det har dock hackat en del för Londonlaget så här långt med fyra kryss de sex första omgångarna. Här ska det finnas toppchans för Fulham. Trolig etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Botafogo - Gremio X
Brasilianskt möte i kvartsfinalen av Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till Champions League. Dessa båda lag stötte på varandra så sent som för en månad sedan i Serie A. Då drog Botafogo det längsta strået och vann med 1-0 i en tillställning som annars var helt jämn. Under säsongen är det ändå Gremio som varit bäst. Laget från Porto Alegre ligger tvåa i ligan, nio poäng före Rio-laget Botafogo på en sjundeplats. En jämn match är att vänta. Det förvånar inte om Gremio får med sig ett oavgjort resultat till nästa veckas retur. Ettan chansas bort helt då den är kraftigt överstreckad.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 San Lorenzo - Lanús X
Ännu ett nationellt möte från Copa Libertadores, denna gången från Argentina och Buenos Aires. Dessa lag är nämligen båda från den argentinska huvudstaden och känner varandra väl. San Lorenzo har en större fanskara, men det är Lanús som lyckats bäst de senaste säsongerna. Bland annat vann laget ligan 2016. Lanús har dessutom varit lite av ett spöke de senaste åren för San Lorenzo. Enbart en seger på de 16 senaste mötena har det blivit. Med det i åtanke chansas ettan bort. X2

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Chapecoense - Flamengo 1
Från Copa Libertadores till Copa Sudamericana, turneringen som kan jämföras som Sydamerikas Europa League. Detta möte är en åttondelsfinal mellan återigen två lag som är från samma nation. Chapecoense har varit omskrivna på grund av den tragiska flygolyckan när laget var på väg till finalen i just denna turnering förra året. Nacional från Colombia gav senare bort segern till Chape, vilket innebär att de är regerande mästare i Copa Sudamericana. Flamengo är sedan tidigare känt som ett av Brasiliens mest framgångsrika lag. I Serie A ligger för närvarande Flamengo femma och Chapecoense artonde, men det skiljer bara tio poäng lagen emellan. Skillnaden i kunnande är inte speciellt stor och när Chape spelar på hemmaplan ska de kunna hota. Även här chansas den högt streckade tvåan bort. 1X.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Corinthians - Racing Club 1
Ännu en åttondelsfinal från Copa Sudamericana. Denna gången mellan Brasilien och Argentina. Corinthians har imponerat stort under säsongen och toppar Serie A med sju poäng. Racing är ett starkt argentinskt lag, men historiskt brukar de argentinska klubblagen ha det riktigt tufft när de spelar i Brasilien. Här är inget undantag. Corinthians vinner. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken - Real Madrid
Det är enorm skillnad i kvalité mellan världens bästa klubblag Real Madrid och cyprioterna APOEL. Detta vinner Real med ett par mål.

Rensaren! - Chapecoense
Det är alltid kraftig fördel att spela på hemmaplan i Sydamerika. Flamengo har ett något bättre lag sett spelare till spelare, men Chapecoense brukar trivas när det är cupformat. Här ska de ha alla möjligheter att kunna få med sig ett bra resultat till returen i Rio.

Lilla systemet 128r

 1. Liverpool - Sevilla 1
 2. Maribor - Sp.Moskva 2
 3. Feyenoord - Man C x2
 4. Shakhtar - Napoli x2
 5. Leipzig - Monaco 1x
 6. Porto - Besiktas 1x
 7. R.Madrid - APOEL 1
 8. Tottenham - Dortmund x
 9. Fulham - Hull 1
 10. Botafogo - Gremio x2
 11. San Lorenzo - Lanús x2
 12. Chapec. - Flamengo 1x
 13. Corinthians - Racing 1

Stora systemet 1296r

 1. Liverpool - Sevilla 1
 2. Maribor - Sp.Moskva 2
 3. Feyenoord - Man C x2
 4. Shakhtar - Napoli 1x2
 5. Leipzig - Monaco 1x2
 6. Porto - Besiktas 1x2
 7. R.Madrid - APOEL 1
 8. Tottenham - Dortmund 1x2
 9. Fulham - Hull 1
 10. Botafogo - Gremio x2
 11. San Lorenzo - Lanús x2
 12. Chapec. - Flamengo 1x
 13. Corinthians - Racing 1

Spela Europatipset här

Europatipset 10/9

Allsvenskan tar en stor plats på söndagens Europatipskupong. Sex matcher har letat sig in från Sveriges finrum. Högst av alla smäller naturligtvis Stockholmsderbyt, Hammarby - AIK. På Olimpico i Rom väntar även intressant högkvalitativ fotboll när Milan gästar Lazio. Häng med bland de 13 matcherna på kupongen, som även har en sex miljoners jackpot.

1 Swansea - Newcastle X
Söndagens Premier League-match hämtas från Wales och Liberty Stadium. Efter två inledande förluster kommer båda dessa lag från en seger. Swansea besegrade Crystal Palace på Selhurst Park, medan Newcastle körde över West Ham hemma på St James’. Hos svanarna har det hänt en del. Stjärnorna Gylfi Sigurdsson och Fernando Llorente har lämnat. Dessa har ersatts med Wilfried Bony och Renato Sanches. Båda förväntas göra sina debuter under söndagen. Under uppehållet drabbades Newcastle av en jobbig skada. Nyttiga vänsterbacken Chancel Mbemba ådrog sig en lårskada med sitt DR Kongo och blir borta upp till tre månader. Även Aleksandar Mitrovic saknas till detta möte på grund av avstängning. Skatorna ska kunna matcha Swansea trots detta. Jämn match att vänta. Ettan är för högt streckad och kan därför chansas bort.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Athletic Bilbao - Girona 1
Nykomlingen Girona som gör sin första säsong i La Liga har startat strålande. 2-2 i premiären mot Atletico Madrid följdes upp med 1-0 mot Malaga. Nu väntar dock första bortamatchen och en tuff sådan på San Mames. Bilbao vann senast det baskiska derbyt med Eibar men har inte imponerat hittills. Framförallt har laget haft svårt med målskyttet och till detta möte saknas även troligen skyttekungen Aritz Aduriz. Den alldeles för betrodda ettan ska garderas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Celta Vigo - Alavés 1
Tung start på säsongen för Celta Vigo. Guidetti, som ännu saknas har fått bevittna två raka förluster från läktaren. Här ska alla möjligheter finnas för Celta att ta första vinsten. Alavés var en frisk nykomling i fjol men har tappat mängder med spelare. Laget har därefter inlett med två raka förluster och noll gjorda mål. Celta Vigo brukar vara starka på Balaídos. Detta avgör Iago Aspas för de himmelsblå. Etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Villarreal - Real Betis X
Ännu ett lag som brukar vara med på den övre halvan men startat säsongen svagt är Villarreal. Två raka förluster har det blivit för de gula ubåtarna och spelet hackar betänkligt. Senast blev det storförlust med 0-3 mot Sociedad. Storstjärnorna på topp, Bakambu och Bacca har sett sega ut hittills. En lurig uppgift väntar under söndagen när Betis kommer på besök. Betis har sett intressanta ut i säsongsinledningen och fått ihop ett bra lag. Smarta värvningar har gjorts i Andrés Guardado och Javi Garcia. Här har de alla möjligheter att hota ett trögt Villarreal. Helgardering att föredra!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Hellas Verona - Fiorentina X
Vi fortsätter på temat lag för övre halvan som startat svagt. Fiorentina är ett tydligt exempel på detta. Större delen av truppen har bytts ut och det har märkts de två inledande omgångarna. Senast kom den första förlusten på 13 år på Artemio Franchi mot Sampdoria. Verona är ingen vidare nykomling men kommer ta ett antal poäng på hemmaplan under säsongen. Mot ett Viola som underpresterar finns det bra chanser för de blågula. Mycket talar för delad poäng. Spikkryss?

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Lazio - Milan 2
Stormöte på Olimpico mellan två lag som vill lägga sig i toppen. Framförallt Milan har rustat under transferfönstret och tagit in spelare för inte mindre än två miljarder kronor. Här kan Hakan Calhanoglu, Leonardo Bonucci, Andrea Conti och André Silva nämnas. För ännu ett nyförvärv, Lucas Biglia blir det en speciell match. Argentinaren kommer tillbaka till Olimpico efter att ha tillbringat fyra år hos Lazio. Milans satsning har hittills burit frukt och de rödsvarta har två raka segrar bakom sig. Även Lazio är obesegrade, men har inte sett lika bra ut spelmässigt. Milan är det bättre laget och får utgångstipset. Tidig gardering med krysset ska med.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Udinese - Genoa 2
Två lag som inlett säsongen svagt är dessa klubbar. Udinese är fortfarande utan poäng, medan Genoa mäktat med en oavgjord match. Genoas spelschema har dock varit betydligt tuffare med bland annat Juventus senast. Där chockade faktiskt Rossoblu Juventus med två tidiga mål, men lyckades inte hålla ihop det och föll med 2-4. Udinese har haft relativt enkelt motstånd, men alltså gått poänglösa. Med tanke på inledningen har Udinese blivit alldeles för stora favoriter på tipset. Det finns inget spelvärde på ettan som plockas bort. X2

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Hammarby - AIK 1
Söndagens hetaste match ur svenskt perspektiv. Ett fullsatt Tele2 väntas där AIK har revansch att utkräva efter förlusten i våras. Bajen trivs på Tele2 och har dessutom haft relativt lätt för just AIK de senaste säsongerna. Klassen finns dock hos Solnalaget. Även om AIK har mer att spela för tabellmässigt är det inte en faktor att ta in när det vankas derby. Här kommer det smälla rejält. Detta kan gå åt endera håll. Spelmässigt finns värdet på Hammarby och därför plockas ettan först, men gardera helst.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Elfsborg - Kalmar FF 1
Kalmar fick en rejäl kalldusch i premiären mot just Elfsborg när smålänningarna förlorade med hela 1-5 på Guldfågeln. Våren var också katastrofal för Kalmar, men efter att Nanne Bergstrand plockades in har segrarna börjat trilla in i allt snabbare takt. De rödvita har nu tagit sig upp över strecket, men är i fortsatt behov av poäng. Fyra poäng skiljer ner till Sundsvall och Jönköping. Elfsborg har fortfarande en viss möjlighet att hamna topp tre. Då behöver segrarna rulla in. Här finns en ypperlig chans, något inte minst statistiken visar. Tolv senaste allsvenska matcherna i Borås har renderat i åtta segrar för Elfsborg och fyra oavgjorda. Magnus Haglunds lag vinner igen. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Halmstad - Häcken 2
Goda råd börjar bli dyra för Halmstad. Det är nu sex poäng upp till strecket och vinsterna måste börja tas. Kan en trepoängare komma mot Häcken? Troligen inte. Hisingslaget visar fin form och har nu sju raka utan förlust. De gulsvarta brukar dessutom ha otroligt lätt på Örjans Vall. Sex raka segrar har det blivit för göteborgarna i Halmstad. Mycket troligt att ytterligare en kommer under söndagen. På större system finns det dock läge att gardera tvåan eftersom den är streckad i högsta laget.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Jönköping - Norrköping 1
Efter en fin start på Allsvenskan har Jönköping haft det riktigt tufft. Enbart en seger de fyra senaste månaderna har spelats in för smålänningarna. Det innebär att laget just nu ligger på kvalplats. Norrköping har likt J-Södra varit ett av seriens formsvagaste lag. Förra veckan såldes även Sebastian Andersson. Det finns nu inte mycket kvar av den fartfyllda offensiv som skördade framgångar under våren. Jönköping är ingen lätt nöt att knäcka på Stadsparksvallen och har trots tabelläget bara förlorat fyra av tio matcher på sin hemmaplan. De gröna ska kunna lösa en efterlängtad trepoängare mot ett Peking som inte får till det. Tvåan streckas bort. 1X

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Sirius - GIF Sundsvall 1
Viktigt möte för båda dessa lag på vardera sida tabellen. Sirius jagar europaspel, medan Sundsvall kämpar för sin existens i botten. Även om Sirius visat sviktande form den senaste månaden ser det spelmässigt dugligt ut. Sundsvall är svaga på bortaplan och saknar till detta möte skadade Lars Krogh Gerson och avstängda David Batanero. Utan dem är Giffarna kraftigt försvagade på innermittfältet. Därför trolig etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Örebro - Malmö FF 2
Serieledande Malmö har två raka matcher utan vinst och är nu på jakt efter en seger. Örebro ligger lite i ingenmansland, något som synts på de senaste insatserna som varit svaga. Malmö har både kvaliteten och motivationen till detta möte. Det ska räcka till en komfortabel bortaseger. Tvåan spikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Malmö
Svår omgång med få riktigt säkra spikar. Malmö som går mot sitt tjugonde SM-tecken får tipset. Örebro har sett oengagerat ut de två senaste matcherna, samtidigt som Malmö trots enbart en poäng mot Blåvitt spelade bra. Skåningarnas klass avgör här!

Rensaren! - Geona
Genoa har sett betydligt bättre ut än Udinese i säsongsinledningen. Ser det ut som de två inledande omgångarna här vinner Genoa. Tvåan är trolig och ett mycket fint tecken till låg procent.

Lilla systemet 128r

 1. Swansea - Newcastle x2
 2. Bilbao - Girona 1x
 3. Celta - Alavés 1
 4. Villarreal - Betis x2
 5. Verona - Fiorentina x
 6. Lazio - Milan x2
 7. Udinese - Genoa x2
 8. Hammarby - AIK 12
 9. Elfsborg - Kalmar 1
 10. Halmstad - Häcken 2
 11. J-Södra - Norrköping 1x
 12. Sirius - Sundsvall 1
 13. Örebro - Malmö 2

Stora systemet 1296r

 1. Swansea - Newcastle x2
 2. Bilbao - Girona 1x2
 3. Celta - Alavés 1
 4. Villarreal - Betis 1x2
 5. Verona - Fiorentina 1x2
 6. Lazio - Milan x2
 7. Udinese - Genoa x2
 8. Hammarby - AIK 1x2
 9. Elfsborg - Kalmar 1
 10. Halmstad - Häcken 2
 11. J-Södra - Norrköping 1x
 12. Sirius - Sundsvall 1
 13. Örebro - Malmö 2

Spela Europatipset här

Stryktipset 9/9

Stryktipset är tillbaka med engelsk fotboll och en 10 miljoners jackpot. Det bjuds på massvis med heta möten från Premier League, där en mängd topplag är i farten. Motsvarar de förväntningarna eller kommer det bli favoritfall?

1 Stoke - Manchester United 2
Mourinhos United är det lag som sett bäst ut av samtliga i Premier League så här långt. Tre komfortabla segrar och alltjämt nollan intakt är facit. Här väntar dock en tuff uppgift för de röda djävlarna. Stoke är erkänt starka på Britannia och slog bland annat Arsenal före uppehållet. United har dessutom inte vunnit borta mot Stoke under någon av de fyra senaste säsongerna. Trots detta talar mycket för en bortaseger med tanke på hur de tre inledande omgångarna sett ut. Stoke orkar inte stå emot maskinen United. Tvåan är understreckad och spikas av!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Arsenal - Bournemouth 1
Efter 0-4 förlusten mot Liverpool har kritiken inte varit nådig mot Arsenal och framförallt Arsene Wenger. Spelarna verkar omotiverade och det gäller nu genast att få fart på laget för den 67-årige fransmannen. Mot Bournemouth bör tre poäng komma, men ser det ut som mot Liverpool blir det poängtapp. Även om sydkust-laget Bournemouth ännu står utan poäng finns det kvalité i laget. Den högt streckade ettan är inte säker och ska garderas med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Brighton - West Bromwich 2
Det blir första gången i historien dessa lag ställs mot varandra. Brighton har fått en tuff start som nykomling, men fick med sig sin första poäng senast i bortamötet med Watford. Där spelade laget större delen av matchen med en man mer. Ärligt talat ser det spelmässigt inte så ljust ut för The Seagulls. Även om West Bromwich inlett starkt är detta en typisk match där det krävs poäng om det ska kunna bli nytt kontrakt för Brighton. Räcker hemmalaget till? Tveksamt. The Baggies rutin väger tungt och de lämnar inte denna match tomhänta. X2.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Everton - Tottenham 2
En riktig höjdarmatch mellan två väldigt intressanta lag. Tottenhams startelva är en av ligans bästa och de har dessutom breddat truppen smart med Davinson Sanchez och Fernando Llorente. Upptakten på Premier League har dock inte varit den bästa med sena poängtapp både mot Chelsea och Burnley. Även om Everton är svårslagna på Goodison Park kan denna uppgift passa Pochettino och Spurs fint. Faktum är att Tottenham har nio raka utan förlust mot just Everton. Tvåan spikas till fin procent!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Leicester - Chelsea 2
De två senaste årens mästare drabbar samman på King Power Stadium. Den stora snackisen är Daniel Drinkwater som lämnade sent till Chelsea från just Leicester. Det återstår att se om den engelske landslagsmannen får chansen från start i Contes elva. The Foxes ska inte underskattas på hemmaplan, men Chelsea har efter fiaskot i premiären mot Burnley visat stor styrka. Här maler de ner Craig Shakespeares Leicester. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Southampton - Watford 1
Båda dessa lag är än så länge obesegrade. Det var dock på vippen att det blev förlust för Watford senast mot Brighton, efter att Miguel Britos stått för en horribel tackling i den första halvleken. Detta gör att Britos är avstängd i detta möte. En rad andra viktiga spelare ser dessutom ut att missa matchen på St Mary’s för Watford på grund av skada. Detta ska ett i grunden bättre Southampton kunna dra nytta av. Ettan är mycket trolig.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Bolton - Middlesbrough 2
Samtliga Premier League-lag som degraderades i våras har fått känna på att det är tufft i The Championship. Middlesbrough är ett av dessa. Sju poäng och en niondeplats är facit efter fem omgångar. Bolton som är nykomlingar har fått värsta tänkbara start. Den klassiska Premier League-klubben står ännu utan seger och det blåser kring tränare Phil Parkinson. Till detta möte finns det dessutom frågetecken för en rad spelare hos Bolton, medan Boro kommer till spel med fullt mannskap. Tvåan är en fin spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Fulham - Cardiff 1
Cardiff toppar något överraskande The Championship efter fem raka segrar. Inget ska tas ifrån walesarna, men bortsett från bortamatchen mot Wolves har spelschemat varit relativt beskedligt. Här sätts de dock på hårt prov när de gästar ett starkt Fulham på Craven Cottage. Fulham har hittills inte kommit upp i sin fulla kapacitet, men visade senast i vinsten mot dåvarande fullpoängaren Ipswich att de är ett lag för toppen. Här ser Londonlaget ut att bli understreckat med tanke på Cardiffs inledning. Ettan är en möjlig spik. Gardera med krysset på större system.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Norwich - Birmingham 1
Man blir aldrig riktigt klok på detta Norwich. De har en av seriens bästa trupper, men underpresterar gång på gång. Senast var det total ridå när laget förlorade med 0-4 på The Den mot Millwall. Mot ett svagt Birmingham bör de gröngula vinna, men ettan är allt annat än tillförlitlig med tanke på hur ojämnt laget presterar. Gardera så mycket som möjligt!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 QPR - Ipswich 1
Möte mellan två förmodade lag på nedre halvan som däremot inlett piggt. Ipswich ligger för närvarande tvåa och QPR tia. Mycket talar dock för att båda dessa klubbar kommer dala i tabellen desto längre säsongen lider. QPR brukar trivas på Loftus Road mot Ipswich och har fyra raka segrar på sin hemmaplan mot lördagens motståndare. Ettan därför först, men gardera omgående med tanke på att Ipswich sett något bättre ut i inledningen.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Sunderland - Sheffield United X
Det blåser inte speciellt friska vindar runt Stadium of Light för tillfället. Sunderland trillade i våras ur Premier League och har startat årets säsong i The Championship allt annat än bra. Enbart fem poäng har spelats in på fem matcher. Här väntar en frisk nykomling i Sheffield United. The Blades har tre segrar hittills och är i The Championship för att stanna. Detta möte blir jämnt. Sunderland är något för högt streckade. Därför X2 först, men helgardering att föredra.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Wolverhampton - Millwall 1
Vargar mot lejon på Molineux. Wolves har inlett säsong starkast och är ett lag att räkna med i toppskiktet av The Championship. Millwall ska dock inte underskattas och stod senast för en bländande insats när Norwich slogs tillbaka med 4-0. Det orangea-klädda hemmalaget är rättmätiga favoriter, men har blivit något för högt streckade. Gardera ettan!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Östersund - AFC Eskilstuna 1
Graham Potter och Östersund ska nästa vecka fortsätta försvara Sveriges färger i Europa. Då väntar match i Lugansk, Ukraina. Under lördagen är det dock ett något mindre hett, men ack så viktigt möte hemma på Jämtkraft Arena mot AFC. Östersund ligger för närvarande sjua, men har bara fyra poäng upp till AIK på tredjeplatsen, vilket innebär Europaspel även nästa säsong. AFC har gjort det bra på slutet och är obesegrade tre matcher i rad. Läget är dock fortsatt prekärt och det blir svårt för nykomlingen att lösa kontraktet. AFC kan mycket väl norpa åt sig en poäng från Jämtland. Gardera ettan med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Manchester United
Sett till säsongsinledning blir det ruggigt svårt för Stoke att ta poäng mot United, även om matchen spelas i Stoke. United imponerar stort i varje lagdel och maler ner The Potters här. Tvåan är dessutom understreckad, vilket gör den till en mycket fin spik.

Rensaren! - Sheffield United
Sunderland har gjort en generationsväxling och verkar gå en tuff säsong till mötes. Senast blev laget utspelat av tippade bottenlaget Barnsley. Sheffield United visade däremot klass när Derby besegrades med 3-1. Här har The Blades alla möjligheter att ta fjärde segern på sex matcher.

Lilla systemet 128r

 1. Stoke - Manchester U 2
 2. Arsenal - Bournemouth 1x
 3. Brighton - West Brom x2
 4. Everton - Tottenham 2
 5. Leicester - Chelsea 2
 6. Southamp. - Watford 1
 7. Bolton - Mboro 2
 8. Fulham - Cardiff 1
 9. Norwich - Birmingh. 12
 10. QPR - Ipswich 1x
 11. Sunderland - Sheff.U x2
 12. Wolves - Millwall 1x
 13. Östersund - AFC Esk. 1x

Stora systemet 1296r

 1. Stoke - Manchester U 2
 2. Arsenal - Bournemouth 1x
 3. Brighton - West Brom x2
 4. Everton - Tottenham 2
 5. Leicester - Chelsea 2
 6. Southamp. - Watford 1
 7. Bolton - Mboro 2
 8. Fulham - Cardiff 1x
 9. Norwich - Birmingh. 1x2
 10. QPR - Ipswich 1x2
 11. Sunderland - Sheff.U 1x2
 12. Wolves - Millwall 1x2
 13. Östersund - AFC Esk. 1x

Spela Stryktipset här

Europatipset 5/9

Tisdagen bjuder på 13 VM-kvalmatcher, varav ett antal högintressanta sådana. Det återstår bara tre omgångar av kvalet i både Europa och Sydamerika. Ett antal nationer kommer kan skjuta sig med ena foten till Ryssland. För en mängd andra kommer drömmen om VM-slutspelet att dö. Häng med bland de 13 matcherna på Europatipset, som är laddad med en 3,5 miljoners jackpot!

1 Irland - Serbien X
Ett riktigt intressant möte i grupp D från Dublin mellan tvåan Irland och ettan Serbien. Det skiljer två poäng mellan nationerna till Serbiens fördel, samtidigt som Wales jagar två poäng bakom Irland. Båda lagen är obesegrade under kvalet och kryss ligger också nära till hands här. Irland imponerade inte senast när de bara fick 1-1 med sig från Georgien. Avsaknaden av Seamus Coleman syntes och att han missar resterande matcher i kvalet kan bli en avgörande negativ faktor till att Irland missar topp två. Utgångskryss som garderas med tvåan på större system.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Moldavien - Wales 2
Wales tog en mycket viktig trepoängare i ödesmatchen mot Österrike efter att den blott 17-åriga Liverpool-talangen Benjamin Woodburn avgjorde med matchens enda mål. Drakarna har nu vittring på playoff-platsen och en helt avgörande match i den sista omgången mot Irland. Mot Moldavien sker inga missöden och tvåan ska vara given.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Österrike - Georgien X
Det blir inget VM-slutspel för Österrike. Det stod klart efter 0-1 förlusten mot Wales. Tveksamheter finns därför kring hur motiverade de rödvita kommer vara inför denna uppgift. Georgien ska inte underskattas, vilket de inte minst visade mot Irland i lördags. En match som slutade 1-1, men där Georgien var närmast segern. Ettan är högt streckad och varning utfärdas för en georgisk skräll mot ett omotiverat hemmalag. Ta med samtliga tecken!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Makedonien - Albanien 1
Kan en landskamp kallas ett derby, är detta möte så nära man kan komma. Det lär smälla rejält i Makedonien under tisdagen när dessa rivaler drabbar samman. Albanien har länge varit lillebror, men har varit den starkare nationen de senaste åren och slog också Makedonien för första gången någonsin förra hösten. Det finns fortfarande en teoretisk chans för Albanien att nå kval, men här handlar det snarare om prestige. Makedonien vann borta mot Israel senast och visar fin form. Detta kan gå åt vilket håll som helst. Ettan är dock understreckad och spelas därför som utgångstecken och möjlig chansspik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Italien - Israel 1
Gli Azzurri hade inte mycket att sätta emot Spanien och en Isco i toppform. Det blev förlust med 0-3 och nu är siktet inställt på att säkra andraplatsen och ladda för playoff. För att italienarna ska undvika en oviss match mot Albanien i sista omgången krävs det vinst i hemmamatcherna mot Makedonien och nu först mot Israel. Det har sett tungt ut för israelerna den senaste tiden och de ska inte kunna rå på ett halvpressat Italien. Ettan är säker och spikas på samtliga system!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Island - Ukraina 1
Det blev en rejäl missräkning i Finland för Island. Förlust med 0-1 och vägen till VM ligger inte alls lika öppen längre. Kan Island besegra Ukraina hemma på ön ser det dock återigen relativt ljust ut. Ukraina ligger i dagsläget en poäng före Island på andraplatsen i tighta grupp I. Förlust här och VM-drömmen släcks för islänningarna. På ön är laget dock erkänt starkt och förlorar nästintill aldrig. Även om Ukraina visade stor styrka i 2-0 segern mot Turkiet får de max med sig en poäng från Island. 1X.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Kosovo - Finland 2
Kosovo tog sin första poäng i nationens historia när laget fick med sig en poäng från Finland förra hösten. Nu siktar Balkan-landet på sin första trepoängare någonsin mot samma motstånd. Efter ett svagt kval lyckades finnarna äntligen ta en seger när Island betvingades med 1-0 i Tampere. De har ett bättre lag än Kosovo och får utgångstipset här. Kosovos senaste match mot Kroatien (0-1 förlust) lovade dock en del och tvåan bör garderas upp så tidigt som möjligt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Turkiet - Kroatien 2
Ännu ett intressant och hett möte från grupp I. Kroatien toppar gruppen, men har på intet sätt säkrat varken gruppsegern eller andraplatsen. Turkiet jagar på en fjärdeplats och måste vinna för att möjligheten till spel i Ryssland nästa sommar ska leva vidare. På hemmaplan kan turkarna slå vilken nation som helst om det stämmer och de har fansen i ryggen. De är dock ojämna och Kroatien är det bättre laget. 12 känns som en bra väg att gå där tvåan tas med först.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Argentina - Venezuela 1
Det stormar kring Messi och Argentina. Stornationen ligger just nu på en femteplats i Sydamerikas VM-kval och riskerar att missa VM-slutspelet. Med enbart tre omgångar kvar är varje match av yttersta vikt i det tighta kvalet. Detta ska på förhand vara den enklaste matchen av samtliga. Venezuela väger för lätt här och är chanslösa. Klar seger för Argentina!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Paraguay - Uruguay 1
Ännu ett glödhett möte i Asunción mellan två VM-jagande landslag. Paraguay har länge varit uträknat men tog en sensationell 3-0 seger i Santiago mot Chile. Kan laget vinna hemmamötet mot Uruguay ser det plötsligt riktigt bra ut för VM-spel nästa sommar. Uruguay fick med sig 0-0 från hemmamötet mot Argentina, men ska vara nöjda med den poängen sett till matchbilden. Laget ligger just nu på en osäker tredjeplats, med enbart en poäng ner till Argentina på kvalplats och tre poäng till jagande Paraguay. Det har varit kraftig hemmafördel historiskt mellan dessa nationer. Paraguay får därför utgångstipset som garderas upp med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Bolivia - Chile 2
Tanken var att Chile så gott som skulle säkra VM-biljetten i hemmamötet med Paraguay. Allt studsade dock fel och det blev en tung 0-3 förlust. Detta gör att La Roja nu ligger i gränslandet att missa VM och har otroligt viktiga poäng att spela om. Bolivia är förvisso nästjumbo, men otroligt starka på hög höj i La Paz. De har bland annat besegrat Paraguay och Argentina tidigare under kvalet här. Chilenarna har dock bra vibbar från Bolivia, där tre raka 2-0 segrar tagits. La Roja är dessutom klassen bättre och har allt att spela för. Det räcker till seger. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Colombia - Brasilien 1
Brasilien har gått som tåget och redan säkrat vinsten i det sydamerikanska VM-kvalet. Colombia ligger på en andraplats, elva poäng bakom, men har absolut ingen VM-plats klar. Vid förlust riskerar Los Cafeteros att trilla ner på en femteplats inför de avslutande två omgångarna. På hemmaplan är Colombia starka och de kommer vara fullt motiverade inför denna uppgift. Vissa frågetecken finns dessutom för hur motiverade ett VM-klart Brasilien är för denna uppgift. En rolig chansetta till låg procent.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Ecuador - Peru 1
Match på hög höjd i Quito mellan två nationer som i dagsläget ligger utanför topp fem. Båda lagen har dock chansen att ta sig till Ryssland. Då krävs seger i detta möte. Även om Peru har gjort ett starkt kval har Ecuador den starkare truppen. De är även erkänt svåra att besegra på 2850 meters höjd i Quito. Peru har aldrig lyckats vinna här och gör det inte nu heller. Det finns fint värde på ettan som spikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Argentina
Jorge Sampaolis mannar kan inte lämna något åt slumpen och måste ta tre poäng mot Venezuela. Pressen är stor, men Venezuela är alldeles för svaga för att kunna rå på Argentina i Buenos Aires. Ettan är bergsäker!

Rensaren! - Georgien
Georgien har ett underskattat landslag och har spelat jämnt med större nationer i sina matcher under kvalet. Här jagar de första segern och mot ett deprimerat Österrike som missar VM finns chansen. Georgien kan garanterat skrälla i Wien!

Lilla systemet 128r

 1. Irland - Serbien x2
 2. Moldavien - Wales 2
 3. Österrike - Georgien x2
 4. Makedonien - Albanien 1x
 5. Italien - Israel 1
 6. Island - Ukraina 1x
 7. Kosovo - Finland x2
 8. Turkiet - Kroatien 12
 9. Argentina - Venezuela 1
 10. Paraguay - Uruguay 1x
 11. Bolivia - Chile 2
 12. Colombia - Brasilien 1
 13. Ecuador - Peru 1

Stora systemet 1296r

 1. Irland - Serbien x2
 2. Moldavien - Wales 2
 3. Österrike - Georgien 1x2
 4. Makedonien - Albanien 1x2
 5. Italien - Israel 1
 6. Island - Ukraina 1x
 7. Kosovo - Finland 1x2
 8. Turkiet - Kroatien 12
 9. Argentina - Venezuela 1
 10. Paraguay - Uruguay 1x
 11. Bolivia - Chile 2
 12. Colombia - Brasilien 1x2
 13. Ecuador - Peru 1

Spela Europatipset här

Europatipset 3/9

VM-kval, Superettan och division 1 står på tapeten under söndagens Europatips. Sveriges resa mot VM fick sig en rejäl törn i torsdags. Nu gäller det att vinna i Barysaw mot Vitryssland för att drömmen ska vara realistisk. Som om inte nervdallret vore nog så är det dessutom 4 miljoner i jackpot.

1 Vitryssland - Sverige 2
Inför Bulgarien-matchen såg läget riktigt ljust ut för blågult att ta sig till VM i Ryssland. Chanserna har givetvis minskat efter den snöpliga förlusten. Blir det vinst mot Vitryssland talar dock det mesta för att Sverige tar sig till playoff. Då gäller det dock att vinna mot detta oförutsägbara Vitryssland. Söndagens motståndare förlorade senast mot Luxemburg, men har vunnit på hemmaplan mot Bulgarien och kryssat mot Frankrike. En tuff nöt att knäcka för Janne Andersson och Sverige således. Tvåan är trolig, men något överstreckad och bör därför garderas upp.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Holland - Bulgarien 1
Bulgarien tog sin fjärde raka hemmaseger i kvalet när Sverige besegrades med 3-2 i torsdags. Det gör att de nu är med i racet om playoff-platsen tillsammans med Sverige och Holland. På bortaplan är dock bulgarerna inte i närheten av samma lag. Noll inspelade poäng på tre försök och nu väntar ett uppretat Holland efter 0-4 förnedringen mot Frankrike. Holland är starka på Amsterdam Arena och har en betydligt starkare trupp jämfört med Bulgarien. Detta ska Oranje vinna komfortabelt. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Grekland - Belgien 2
Belgien går som tåget mot VM och kan under söndagen säkra slutspelsplatsen vid vinst mot Grekland. Grekerna är ännu obesegrade efter sju matcher, men har kryssat fyra av dessa. Senast blev det oavgjort på hemmaplan mot svaga Estland. I vårmötet fick Grekland med sig en pinne från Belgien efter att ha varit totalt utspelade. Möjligen kan grekerna få med sig ett kryss här tack vare sin starka defensiv, men mer än så blir det inte. Tvåan först.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Estland - Cypern 2
En av de största skrällarna i torsdags stod Cypern för. Laget vände 0-2 mot tunga Bosnien sista 25 minuterna till en 3-2 seger. Detta gör att Cypern nu har tre poäng upp till Grekland på andraplatsen. Estland fick med sig 0-0 från Grekland, men var kraftigt utspelade. Laget har extremt svårt att göra mål och har bortsett från matchen mot slagpåsen Gibraltar, bara gjort ett mål på sex matcher. Här är dessutom försvarsgeneralen Ragnar Klavan avstängd. Det talar för ett Cypern som lär sprudla av självförtroende efter torsdagens skrällseger. Möjlig spiktvåa, som på större system kan garderas med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Lettland - Schweiz 2
Lettland är jumbo i grupp B efter både Färöarna och Andorra. Här möter de Schweiz som har sju raka segrar och toppar gruppen. Även om normalt Lettland inte tillhör någon av de sämsta nationerna i Europa har de inte mycket att hämta mot ett starkt Schweiz. Spiktvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Ungern - Portugal 2
Tre poäng bakom Schweiz jagar Portugal. Cristiano Ronaldo stod för tre mål i 5-1 vinsten mot Färöarna i torsdags och tycks vara i form trots att han missat inledningen på säsongen med Real Madrid. Ungern har gjort ett svagt kval och bland annat förlorat mot Andorra. Portugal har till skillnad från Ungern allt att spela för. Det ska vara tillräcklig bakgrundsfakta till att spika av tvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Syrianska - Trelleborg 1
Viktigt möte för båda dessa lag på vardera sida tabellen. Syrianska ligger just nu på en kvalplats nedåt med tre poäng upp till säker mark. För Trelleborg är jakten intensifierad på den allsvenska kvalplatsen bakom BP och Dalkurd. Syrianska är starka i Södertälje men är ojämna och svårtippade. Det har slutat med delad poäng de tre senaste mötena. Ologiskt så lämnas ändå krysset utanför detta tips på grund av främst Syrianskas ojämnhet och att båda lagen är i behov av en seger. Norskingen 12 spelas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Mjällby - Karlskrona 1
Från Superettan, ner till division 1 södra och ett intressant Blekinge-derby. Mjällby ligger för närvarande på en tredjeplats, men jagar tätt bakom Landskrona och Utsikten. Ska det bli uppflyttning är tre poäng så gott som ett måste i detta derby mot nykomlingen Karlskrona. Debutsäsongen har varit riktigt stark för Karlskrona och laget löper ingen risk att åka ur. Senast togs en mycket imponerande 6-1 seger mot Ljungskile. Här får de dock finna sig att vara lillebror och outsider när laget gästar Blekinges stolthet. Mjällby har sex vinster och en oavgjord hemma på Strandvallen under säsongen. Här kommer ytterligare en i jakten på Superettan. Trolig etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Akropolis - Enskede 1
Ännu ett derby, denna gång från Stockholm och division 1 norra. Akropolis från Akalla går en kamp med Umeå om andraplatsen som ger kval till Superettan. Just nu är laget tre poäng bakom och således är vinst mot nästjumbon Enskede ett måste. Viss varning här dock då Enskede ställt till det för en del lag och höjt sig desto längre säsongen gått. Ettan är för högt streckad och ska garderas både med krysset och tvåan för att hitta de stora pengarna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Brage - Arameisk-Syrianska 1
Toppmöte mellan ettan Brage och femman Arameisk-Syrianska. Brage går med stormsteg mot Superettan och har i dagsläget sju poäng ner till närmast jagande Umeå. På Domnarvsvallen har laget varit en maskin under säsongen och tagit åtta raka segrar. Även om Arameisk-Syrianska gjort en stark debutsäsong i division 1 räcker de inte till här. Spiketta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 IFK Luleå - Assyriska 1
I botten av division 1 norra återfinns Luleå. Det finns dock fortfarande möjligheter till nytt kontrakt, men då måste laget börja jobba in trepoängare. Mot ett Assyriska som varit väldigt anonymt och står utan vinst på bortaplan ska en god chans finnas. Luleå har tagit elva av sina tolv inspelade poäng på hemmaplan. Svårtippat. Ettan först.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Vasalund - Nyköping 2
Otroligt viktigt streckmöte i Solna. Båda dessa lag har mängder av säsonger bakom sig i division 1, men riskerar nu att åka ur. Nyköping ligger för närvarande på en negativ kvalplats och Vasalund återfinns bara en poäng över. Truppmässigt talar detta för Vasalund men formmässigt för bissarna från Nyköping. Svårtippat. Tvåan ska med först till låg procent, men ta med så många tecken plånboken tillåter.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Västerås SK - Carlstad United 1
Johan Mjällbys Västerås har inte motsvarat förväntningarna och det kommer inte bli någon uppflyttning till Superettan. Det handlar nu i stort sett om att spela av säsongen och försöka lösa fjärdeplatsen. Carlstad ligger även dem i mitten av tabellen och lär lösa kontraktet. Värmlänningarna brukar passa Västerås bra och här är ettan understreckad. Därför spikas den av!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Brage
Brage har stått för en bländande säsong och bara förlorat en match. I Borlänge har de tagit åtta vinster av åtta möjliga. Arameisk-Syrianska är inte dåliga, men ska inte kunna hota ett superstarkt Brage på sin hemmaplan.

Rensaren! - Enskede
Det skiljer förvisso 17 poäng mellan Enskede och Akropolis, men Enskede har visat att de är som bäst på bortaplan och gillar att slå ur underläge. Här har laget inget att förlora och kan mycket väl skrälla mot ett Akropolis som är pressat att vinna för att hänga på Umeå.

Lilla systemet 128r

 1. Vitryssland - Sverige x2
 2. Holland - Bulgarien 1
 3. Grekland - Belgien x2
 4. Estland - Cypern x2
 5. Lettland - Schweiz 2
 6. Ungern - Portugal 2
 7. Syrianska - Trelleborg 12
 8. Mjällby - Karlskrona 1
 9. Akropolis - Enskede 1x
 10. Brage - Arameisk-Syr 1
 11. Luleå - Assyriska 1x
 12. Vasalund - Nyköping 12
 13. Västerås - Carlstad 1

Stora systemet 1296r

 1. Vitryssland - Sverige 1x2
 2. Holland - Bulgarien 1
 3. Grekland - Belgien x2
 4. Estland - Cypern x2
 5. Lettland - Schweiz 2
 6. Ungern - Portugal 2
 7. Syrianska - Trelleborg 12
 8. Mjällby - Karlskrona 1x
 9. Akropolis - Enskede 1x2
 10. Brage - Arameisk-Syr 1
 11. Luleå - Assyriska 1x2
 12. Vasalund - Nyköping 1x2
 13. Västerås - Carlstad 1

Spela Europatipset här

Stryktipset 2/9

Landslagsuppehåll och därför ett något annorlunda Stryktips. Åtta matcher från det europeiska VM-kvalet har tagit plats på kupongen. Utöver dessa matcher finns även möten från Superettan och division 1 södra att pricka in rätt tecken i.

1 Spanien - Italien 1
Kupongen öppnas med en riktig smällkaramell. Tungviktarna Spanien och Italien ska göra upp om en plats till VM på Santiago Bernabéu. Båda stornationerna står inför matchen på 16 poäng, där de akterseglat övriga lag i gruppen. Vinnaren kommer här med största sannolikhet ta sig till Ryssland, medan det för förloraren stundar ett ovisst playoff-kval. Vid oavgjort är det fortsatt spansk fördel, då målskillnaden talar för La Furia Roja. När nationerna möttes förra hösten i Italien slutade det 1-1, men Spanien var det bättre laget. På hemmaplan bör spanjorerna kunna vara än mer dominanta. Trolig etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Albanien - Liechtenstein 1
Det skrevs albansk fotbollshistoria när landet för första gången tog sig till ett stort mästerskap i Frankrike 2016. Det står dock redan klart att det inte blir något första VM-slutspel för Balkan-landet. Laget är intressant men har som väntat inte räckt till mot kanonerna Spanien och Italien. Mot ett svagt Liechtenstein räcker albanerna dock mer än till. Detta blir en promenadseger för Albanien!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Israel - Makedonien 1
Ännu ett möte i grupp G. Denna gång mellan fyran Israel och femman Makedonien. Det skiljer sex poäng nationerna emellan och Makedoniens enda seger har kommit mot slagpåsen Liechtenstein. De rödgula har dock varit värda mer poäng, inte minst i hemmamötet mot Israel förra hösten. Matchen som Israel vann med 2-1 dominerades av makedonierna, där bland annat en straff missades. Ettan är inte säker här och ska garderas upp!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Georgien - Irland X
Georgien står efter sex omgångar utan seger, men ska verkligen inte underskattas. Laget har bland annat fått med sig oavgjort från Wales och hotat både Österrike och Irland. Här har laget allt att vinna mot ett Irland där alla förväntar sig seger och fortsatt marsch mot VM-slutspelet. Georgien kan garanterat bli en obehaglig överraskning för The Boys in Green. Krysset ska åtminstone med till favorittvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Serbien - Moldavien 1
I toppen med Irland krigar Serbien i grupp D. Till detta möte med Moldavien saknas avstängda Milivojevic och Stojkovic, men det ska bara vara en parentes. Serbien är alldeles för bra för Moldavien. Detta syntes inte minst förra hösten när serberna promenerade hem matchen med en 3-0 seger. Här blir det troligen ännu större siffror. Superstark etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Wales - Österrike 1
Har Irland kniven mot strupen i matchen mot Georgien, har båda dessa nationer det än mer. Inget annat än seger räknas i detta möte. Tappade poäng och VM-drömmen släcks troligen. Det är därför föga troligt med ett oavgjort resultat. Ska något lag tippas först är det Wales tack vare en viss Gareth Bale. Neil Taylor och Joe Allen är dock avstängda hos drakarna. En klassisk halvgardering där krysset lämnas känns given.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Finland - Island X
Island jagar sitt första VM-slutspel någonsin och efter det sena vinstmålet mot Kroatien senast finns det goda chanser. Det är dock ett getingbo i toppen av grupp I och Island kan lika väl komma etta som fyra. Finland borta är absolut ingen lätt uppgift även om de blåvita stått för ett miserabelt kval. Här förväntas Island att vinna och får inte slå ur det berömda underläget som passar dem. Skrällchans. Ta helst med samtliga tecken!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Ukraina - Turkiet 1
Detta möte från Kiev hämtas också från grupp I och det är ett otroligt viktigt sådant. Båda nationerna skuggar Island och Kroatien två poäng bakom. En förlust innebär att det är adiós till VM. Landslagen känns relativt jämnstarka och det blir förmodligen en tät och tuff match. Shevchenkos mannar tippas dock först tack vare hemmafördel. 1X.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Degerfors - Brommapojkarna X
BP stod i söndags för en riktig plattmatch när laget föll med 1-5 mot ett effektivt och fantastiskt spelande Falkenberg. En viss svacka har synts i stockholmarnas spel senaste månaden och nu gäller det att börja plocka poäng för att den allsvenska direktplatsen inte ska bli hotad. En tuff uppgift väntar här på Stora Valla där Degerfors är erkänt starka. BP är det bättre laget men måste höja sig om det ska bli vinst. Ta med så många tecken som möjligt!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Falkenberg - Gefle 1
Falkenberg är Superettans hetaste lag just nu och har under sommaren gått från de nedre regionerna ända upp till en allsvensk kvalplats. Gefle har trots att de är jumbo även dem fått upp farten och bara förlorat en match av de sex senaste. Som att det inte vore tufft nog med Falkenberg på bortaplan, saknar även Gefle tre viktiga spelare till detta möte. Då räcker man inte till. Falkenberg tar ännu ett steg mot Allsvenskan och vinner inför sin hemmapublik. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Assyriska BK - Oskarshamn 1
Nästjumbon Assyriska BK mot fyran Oskarshamn. Trots att det skiljer 15 poäng lagen emellan ska Assyriska ha goda chanser. På hemmaplan har nämligen göteborgarna tagit elva poäng på sju matcher, medan Oskarshamn bara mäktat med sju poäng på åtta bortamatcher. För Assyriska som jagar nytt kontrakt betyder dessutom matchen betydligt mer än för ett Oskarshamn i ingenmansland. Chansetta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Kristianstad - Husqvarna X
Två jämna lag som krigar precis över nedflyttningsstrecket. Båda lagen ska vara för bra för att åka ur men måste höja sig i slutspurten för att så inte ska bli fallet. Detta kan sluta åt endera håll. Med tanke på att Kristianstad är streckade upp emot 50 procent, chansas därför ettan bort i jakt på utdelning. Utgångskryss som garderas med tvåan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Ljungskile - Oddevold X
Derby i division 1 södra som betyder överlägset mest för Oddevold. Det klassiska laget från Uddevalla ligger för närvarande på kvalplats nedåt och måste börja plocka poäng om de ska klara kontraktet. Normalt hade det här varit en extremt svår bortamatch, men det ska finnas ett ypperligt läge att få med sig poäng från detta derby. Ljungskile har kollapsat och underpresterar något enormt med tanke på spelarmaterialet. Senast blev det storförlust mot mittenlaget Karlskrona med hela 1-6. I grunden är Ljungskile bättre, men det finns stora frågetecken för form och motivation. Krysset först, där helgardering rekas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Serbien
Det vimlar av storstjärnor i Serbien. Det gör det inte i Moldavien. Samtidigt har Serbien allt att spela för i jakten på VM i Ryssland. Lägg därtill att matchen spelas inför en kokande arena i Belgrad. Allt talar för serberna!

Rensaren! - Makedonien
Makedonien dominerade hemmamötet med Israel och har spelat bra fotboll genom kvalet. Utdelningen har dock inte kommit utan det har istället blivit en rad snöpliga förluster. Israel såg riktigt bleka ut senast mot Albanien och det finns stora frågetecken. Med bättre utdelning kan de rödgula få med sig samtliga poäng från Haifa.

Lilla systemet 128r

 1. Spanien - Italien 1
 2. Albanien - Liechtens. 1
 3. Israel - Makedonien 1x
 4. Georgien - Irland x2
 5. Serbien - Moldavien 1
 6. Wales - Österrike 12
 7. Finland - Island x2
 8. Ukraina - Turkiet 1x
 9. Degerfors - BP x2
 10. Falkenberg - Gefle 1
 11. Assyr. BK - Oskarshamn 1
 12. Kristians. - Husqvarna x2
 13. Ljungskile - Oddevold x

Stora systemet 1296r

 1. Spanien - Italien 1
 2. Albanien - Liechtens. 1
 3. Israel - Makedonien 1x2
 4. Georgien - Irland x2
 5. Serbien - Moldavien 1
 6. Wales - Österrike 12
 7. Finland - Island 1x2
 8. Ukraina - Turkiet 1x
 9. Degerfors - BP 1x2
 10. Falkenberg - Gefle 1
 11. Assyr. BK - Oskarshamn 1
 12. Kristians. - Husqvarna x2
 13. Ljungskile - Oddevold 1x2

Spela Stryktipset här

Europatipset 31/8

Veckans Europatips sker på den ovana veckodagen torsdag. Anledningen stavas landslagsuppehåll. Det är dock mängder med högintressanta möten som finns med bland de 13 matcherna. Sveriges grupp sticker ut med blågults match i Bulgarien, samtidigt som Holland beger sig till Paris för tuffast möjliga uppgift. Från Sydamerikas VM-kval hämtas tungviktsmötet Uruguay - Argentina, där båda lagen riskerar att missa nästa års VM-slutspel.

1 Bulgarien - Sverige 2
Blågult toppar tuffa grupp A efter den oväntade vinsten senast mot Frankrike. Fyra matcher återstår och utgångsläget är bra för att fixa en VM-biljett till Ryssland. Tre av dessa matcher är dock svåra bortamatcher och först ut är Bulgarien i Sofia. Bulgariens lag består mestadels av spelare från den inhemska ligan, men laget ska inte underskattas. I Sofia slog de bland annat Holland tidigare i gruppen och har tre raka hemmasegrar. Sverige har dock en bättre trupp och ska kunna knipa en seger här. Tvåan är något överstreckad och garderas därför med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Frankrike - Holland 1
Otroligt viktigt möte mellan dessa tungviktare. Frankrike tappade i och med förlusten mot Sverige gruppledningen och är nu på jakt efter att återta den. Holland ligger pyrt till efter ett antal svaga insatser och behöver poäng här för att VM-chansen ska leva till hemmamötet med blågult om en dryg månad. Det holländska landslaget är dock inte vad det varit och saknar riktiga toppspelare. I Frankrike kryllar det av spelare i världsklass. Detta visar Les Bleus i detta möte och vinner komfortabelt. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Luxemburg - Vitryssland 1
Bottenmöte i Sveriges grupp. Luxemburg har dock gjort ett betydligt bättre kval med deras mått mätt. Det lilla landet med runt 600 000 invånare fick med sig poäng borta mot Vitryssland och var en minut ifrån att få med sig poäng även mot Bulgarien. Luxemburg har generellt tagit en seger de senaste kvalen. Ska det bli någon vinst i detta kval kommer den troligen här. Utgår med den roliga ettan, men garderar upp snabbt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Cypern - Bosnien 2
Slutspelsdrömmen lever för Bosnien men då krävs seger på Cypern. Lagen möttes även i det gångna EM-kvalet. Då var det två tighta matcher lagen emellan som slutade med varsin bortaseger. Cypern har gjort ett dugligt kval men är avhakat och har inte mer än sin hemmapublik att spela för. Detta räcker inte mot Dzeko, Pjanic och grabbarna, utan ett högmotiverat Bosnien avgår med segern. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Grekland - Estland 1
Vinnaren från EM 2004 gjorde ett miserabelt EM-kval till Frankrike 2016. Nu verkar dock de blåvita ha hittat tillbaka och är efter sex matcher obesegrade. Det lär inte bli någon förstaplats för grekerna i gruppen som toppas av Belgien, men andraplatsen som just nu laget innehar ska det finnas goda chanser på. Då är dock en seger mot Estland ett måste. Grekland är som vanligt otroligt målsnåla och lär inte vinna detta möte med stora siffror, men seger lär det med all sannolikhet bli. Spiketta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Ungern - Lettland 1
Ett relativt avslaget möte från Ungern och Budapest. Lagen spelar enbart för placeringarna 3-6 i grupp B där chansen till VM-spel redan är borta. Ungern är här jättefavoriter tack vare en starkare trupp. Lettland bör dock vara betydligt mer motiverade för uppgiften och ska kunna skrälla om Ungern inte kommer med rätt inställning. Gardera ettan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Guinea - Libyen 1
Två relativt okända landslag för det svenska folket möts här i Afrikas VM-kval. Båda nationerna har dock inlett med förlust och det ska otroligt mycket till för att något av dessa landslag kommer finnas med i nästa års VM. Guinea har betydligt fler spelare från de europeiska toppligorna och ska vara det bättre laget. Elefanterna som de kallas är dock överstreckade, samtidigt som krysset och tvåan rensar fint. Samtliga tecken rekommenderas därför.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Hafnarfjördur - KR Reykjavik 2
Från den isländska högstaligan, Pepsideild, hämtas detta möte. Båda klubbarna tillhör den absoluta toppen på ön och är de som dominerat isländsk klubbfotboll de senaste 20 åren. KR har sex ligatitlar sedan 1999, medan Hafnarfjördur är snäppet värre med sina åtta. I år ser dock inget av lagen ut att ta hem ligan. Hafnarfjördur har fortfarande en teoretisk chans, men då krävs seger mot deras boogey-team KR. Hafnarfjördur som vunnit ligan de två senaste säsongerna lyckades kryssa mot KR Reykjavik senast, men hade dessförinnan sex raka förluster. Svårtippat. Samtliga tecken rekommenderas.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Brasilien - Ecuador 1
Brasilien har aldrig missat ett VM-slutspel och kommer inte göra det nu heller. Kvalet har dominerats fullständigt av brassarna som ryckt ifrån övriga länder i toppen av tabellen. Även om hemmaplan borde vara motivation nog finns det ett litet frågetecken till inställningen hos hemmanationen i detta möte. Brasilien är som sagt redan klart och Ecuador krigar i det tighta racet om en VM-plats. Kanske kan Ecuador få med sig poäng för Porto Alegro. Krysset rensar fint och tas med till utgångsettan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Chile - Paraguay 1
Det skiljer fem poäng mellan Chile på tredjeplatsen och Paraguay på åttondeplatsen. Således otroligt tight i tabellen om de sista platserna till VM. Här får dock Paraguay det riktigt tufft. Chile har ett starkare lag och är dessutom riktigt bra hemma i Santiago. Chilenarna har bland annat stått för Brasiliens enda förlust i detta VM-kval när de brasilianska stjärnorna gästade den chilenska huvudstaden. Detta vinner Chile och tar sig ett steg närmare Ryssland. Spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Peru - Bolivia 1
Peru har inte gjort ett VM-slutspel på 35 år men är nu med och krigar i högsta hugg om en plats i nästa års turnering. För att det ska kunna vara en möjlighet krävs dock en seger mot ett avsågat och bortasvagt Bolivia. Bolivias bortafacit är vad man kan kalla horribelt. Sju matcher på resande fot har resulterat i sju förluster och 1-20 i målskillnad. Detta ska ett hungrigt Peru kunna vinna enkelt. Kanske kupongens säkraste spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Uruguay - Argentina X
Stormöte i Montevideo mellan två nationer som riskerar att missa mästerskapet i Ryssland nästa sommar. Argentina ligger för närvarande på kvalplats, medan Uruguay enbart har en till godo på Messi & company. Innebörden av matchen är alltså av högsta vikt där en förlust kan vara ödesdiger. Krysset känns därför mycket troligt och är en potentiell spik. Väger det över åt något lag är det ändå till Argentina som har en starkare trupp samtidigt som Suarez saknas för Uruguay.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Venezuela - Colombia 2
Venezuela slutar nästintill alltid sist i det sydamerikanska VM-kvalet. Inget undantag denna gång, men de har gjort det betydligt bättre än tidigare och inte varit någon som helst slagpåse. Här gästar ett Colombia som ligger tvåa i kvalet, men som inte har någon som helst VM-plats kvar. Detta är en måstematch för Colombia och de lär inte ta enkelt på motståndet. Trolig tvåa.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Peru
Peru har allt att spela för samtidigt som Bolivia har ett katastrofalt bortafacit. Ska otroligt mycket till för att det inte blir hemmaseger här.

Rensaren! - Ecuador
Brasilien är som sagt nästintill klart för VM nästa sommar. Möjligen kan de vara omotiverade och ta för lätt på uppgiften. Trots detta är det föga troligt att Ecuador vinner, men oavgjort kan de möjligen få med sig. Ett tecken som rensar fint till runt 10 procent.

Lilla systemet 128r

 1. Bulgarien - Sverige x2
 2. Frankrike - Holland 1
 3. Luxemb. - Vitryssland 1x
 4. Cypern - Bosnien 2
 5. Grekland - Estland 1
 6. Ungern - Lettland 1x
 7. Guinea - Libyen 1x
 8. Hafnarf. - KR Reykja. 12
 9. Brasilien - Ecuador 1x
 10. Chile - Paraguay 1
 11. Peru - Bolivia 1
 12. Uruguay - Argentina x2
 13. Venezuela - Colombia 2

Stora systemet 1296r

 1. Bulgarien - Sverige x2
 2. Frankrike - Holland 1
 3. Luxemb. - Vitryssland 1x2
 4. Cypern - Bosnien 2
 5. Grekland - Estland 1
 6. Ungern - Lettland 1x2
 7. Guinea - Libyen 1x2
 8. Hafnarf. - KR Reykja. 1x2
 9. Brasilien - Ecuador 1x
 10. Chile - Paraguay 1
 11. Peru - Bolivia 1
 12. Uruguay - Argentina x2
 13. Venezuela - Colombia x2

Spela Europatipset här

Europatipset 27/8

En glödhet kupong väntar under söndagen på Europatipset. På Anfield ställs Liverpool mot Arsenal i ett prestigefyllt möte i Premier League och hemma i Sverige är det två tungviktsmöten på schemat, Malmö - Göteborg samt Stockholmsderbyt AIK - Djurgården. Vilka favoriter pallar trycket och vilka faller?

1 Liverpool - Arsenal 1
Dessa båda storlag har inlett ligan lite sisådär. Liverpool är trots detta ännu obesegrade, men har mycket att bevisa spelmässigt. Laget tog sig vidare komfortabelt i Champions League-kvalet mot Hoffenheim och där syntes en del av den potential laget besitter. Arsenal föll tungt förra helgen på Bet365 Stadium. Gunners hade ett mäktigt tryck i andra halvlek, men lyckades inte få in bollen bakom Jack Butland i Stokes mål. Liverpool brukar höja sig mot topplagen och då spela sin bästa fotboll. The Reds vann båda mötena i fjol och gör det även här. Ettan spikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Tottenham - Burnley 1
Spurs kommer efter en tung derbyförlust mot Chelsea där laget led av ineffektivitet. Nu måste Pochettinos mannar studsa tillbaka direkt för att visa att laget återigen ska ha med toppstriden att göra. Burnley skrällde stort i London för två veckor sedan när de slog Chelsea på Stamford Bridge. Laget togs dock ner på jorden förra veckan när det blev hemmaförlust mot West Brom. Kan de göra om samma bedrift mot Spurs som mot Chelsea? Knappast. Stark etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Chievo - Lazio X
Intressant möte i Verona där det kommer bli tuffare för Lazio än många tror. Chievo faller sällan igenom och har dessutom ett stort anfallsvapen i Roberto Inglese. Lazio har haft problem tidigare borta mot Chievo och har fått lämna Verona de tre senaste säsongerna utan seger. Det såg dessutom tveksamt ut för Romlaget i premiären mot nykomlingen SPAL som slutade 0-0. Tvåan är inget säkert kort här. Matchen garderas upp!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Fiorentina - Sampdoria 1
Viola har genom åren varit erkänt starka hemma på Artemio Franchi. Nu ser dock truppen sämre ut än på många år, något som inte minst syntes förra veckan mot Inter (0-3). Sampdoria är inte oävna, men brukar generellt trivas rätt illa utanför Genua. Fiorentina har klar fördel historiskt på sin hemmaplan med elva raka utan förlust. Krysset är dock inte otänkbart och tas med till ettan som en fin rensare.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Eibar - Athletic Bilbao X
Ett intressant Baskiskt möte. Eibar var ett av förra säsongens stora utropstecken i La Liga. Laget var länge med och kämpade om Europa League-platserna, men föll igenom på vårsäsongen. Framförallt gladde det att laget var offensivt balanserat och skördade sina framgångar genom ett fyndigt anfallsspel. Bilbao ska tillhöra lagen som krigar bakom de tre stora. 0-0 i premiären hemma mot Getafe imponerade dock inte och tränare Ziganda har mycket att bevisa. Detta blir jämnt. Troligt kryss i ett tight och sprakande derby.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Espanyol - Leganes 1
Från Baskien till Katalonien och Barcelona. Espanyol gjorde en av sina bättre säsonger på länge i fjol när laget slutade åtta. 1-1 i premiären borta mot Sevilla imponerade dessutom och frågan är om de blåvita kan hota ännu högre den här säsongen. Då måste ett lag som Leganes slås, men nykomlingarna från i fjol ska inte underskattas. Det lilla laget från Madrid har viss kapacitet, något de dock främst visade på sin hemmaplan. Espanyol bör lösa detta men åtminstone krysset tas med i jakt på de stora pengarna.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 AIK - Djurgården X
Det smäller rejält i Stockholm under söndagen när AIK och Djurgården drabbar samman på Friends Arena. Det skiljer bara en poäng mellan rivalerna till Djurgårdens fördel. Här gäller det inte bara att vinna för att det är ett hett derby, utan även för att ta greppet om den viktiga andraplatsen. Blåränderna har som förmodligen ingen missat en horribel derbystatistik. Det har blivit elva raka matcher utan vinst mot AIK, varav de fyra senaste slutat i lika många förluster och noll gjorda mål. Sett till säsongen har dock Djurgården spelat den bättre fotbollen och ska ha rimliga chanser till tre poäng. Derbyspöket är dock för stort och består. 1X.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Malmö - IFK Göteborg 1
Mesta mästarmöte i Malmö där det dock bara är ett lag som visar mästartakter den här säsongen. Malmö åkte på en rejäl käftsmäll förra veckan mot AFC och nu måste skåningarna resa sig för att det inte ska bli race om guldet. Mot Blåvitt har de himmelsblå ett ruggigt facit de senaste säsongerna med tio raka matcher utan förlust. Trots att göteborgarna ryckt upp sig sedan intåget av Alf Westerberg finns inte den där riktiga spetsen. Malmö kommer vara uppretade från förra veckans förlust, något Blåvitt får sota för. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Elfsborg - Halmstad 1
Det ser tyngre och tyngre ut för Halmstad och mycket talar för att det återigen blir nedflyttning till Superettan. Elfsborg på Borås Arena har dessutom varit lite av en mardrömsarena för hallänningarna. Efter att ha haft fyra raka segrar runt milleniumskiftet har det blivit 13 raka besök i Borås utan vinst. Egentligen ingenting talar för att det ska bli det här heller. Elfsborg är klasser bättre och på konstgräset ska de vara överlägsna Halmstad. Bergetta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 GIF Sundsvall - Örebro 1
En nyckelmatch för Sundsvall väntar under söndagen. Norrlänningarna ligger på kvalplats, men har bara tre poäng till närmsta lag uppåt och nedåt. Örebro är lite av ett favoritmotstånd där det blivit fem vinster på de sex senaste. Närkelaget såg otroligt tafatta ut senast mot Hammarby och måste höja sig betänkligt om de ska åka ifrån Sundsvall med poäng. Med motivation och historik i åtanke är spiken på hemmalaget inte alls fel. 1X är dock att föredra.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Häcken - Jönköping 1
Häcken tittar uppåt i tabellen och jagar Europaplatserna, medan Jönköping försöker att inte titta nedåt. Smålänningarna har nu bara har tre poäng till kvalstrecket och har haft katastrofala sommarmånader. Enbart en vinst på 13 matcher har det blivit för Jimmy Thelins lag och under hösten krävs segrar om det ska bli fortsatt allsvenskt kontrakt. Detta är dock en match där poäng bara är en bonus. Chanserna ska heller inte vara speciellt stora mot ett Häcken med sex raka utan förlust. Ettan tycks dock bli överstreckad och därför är krysset intressant att ta med om plånboken tillåter.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Kalmar - Sirius 1
Efter en miserabel start på säsongen har Kalmar vaknat till liv och det ser nu betydligt ljusare ut. Kontraktet är dock ännu inte säkrat och Nanne Bergstrand kommer trycka på full fokus under söndagens möte med Sirius. Även om nyförvärvet Maholli gjort det bra har Uppsalalaget tappat något sedan anfallsstjärnan Moses Ogbus skada. Troligen kommer de blåsvarta falla igenom några placeringar de avslutande tio omgångarna. Kalmar får utgångstipset, men gardera minst med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Norrköping - Östersund 1
Graham Potter och Östersund stod i torsdags för en stor bragd när laget avancerade till Europa Leagues gruppspel efter totalt 3-3 (vinst på bortamål) mot PAOK. Två sena mål av Saman Ghoddos och en sinnessjuk räddning av Aly Keita i matchens sista sekund bärgade den historiska vändningen. Norrlänningarna har dock inte kunnat fira alltför länge, då det redan under söndagen väntar allsvenskt möte borta mot Norrköping. Detta är en viktig match för båda lagen där det fortfarande finns chans till topp tre. Norrköping vann senast, men har varit svaga under sommarmånaderna. De får dock hållas som favoriter mot ett möjligen något slitet Östersund, men ettan är högt streckad och ska garderas upp tidigt.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Elfsborg
På Borås Arena är Elfsborg riktigt starka, särskilt mot på pappret sämre lag där de kan utnyttja sitt snabba passningsspel. Ett bevis på detta är just hemmaspelet mot Halmstad där det blivit sex vinster på de sju senaste hemmamötena.

Rensaren! - Chievo
Chievo borta är en riktigt svår uppgift för samtliga lag i Serie A. Lazio imponerade inte i premiären och lyckades på Stadio Olimpico inte få hål på SPAL. Nu är det bortaplan och Chievo är bättre än första omgångens motståndare. Lazio har inte vunnit på tre säsonger på Stadio Marc’Antonio Bentegodi och kommer få det tufft även här. Ettan i match 3 är trolig och rensar fint.

Lilla systemet 128r

 1. Liverpool - Arsenal 1
 2. Tottenham - Burnley 1
 3. Chievo - Lazio 1x
 4. Fiorentina - Sampd. 1x
 5. Eibar - Bilbao x
 6. Espanyol - Leganes 1x
 7. AIK - Djurgården 1x
 8. Malmö - Göteborg 1
 9. Elfsborg - Halmstad 1
 10. Sundsvall - Örebro 1x
 11. Häcken - Jönköping 1
 12. Kalmar - Sirius 1x
 13. Norrköping - Östersund 1x

Stora systemet 1296r

 1. Liverpool - Arsenal 1
 2. Tottenham - Burnley 1
 3. Chievo - Lazio 1x2
 4. Fiorentina - Sampd. 1x
 5. Eibar - Bilbao x
 6. Espanyol - Leganes 1x2
 7. AIK - Djurgården 1x
 8. Malmö - Göteborg 1
 9. Elfsborg - Halmstad 1
 10. Sundsvall - Örebro 1x
 11. Häcken - Jönköping 1x
 12. Kalmar - Sirius 1x2
 13. Norrköping - Östersund 1x2

Spela Europatipset här

Stryktipset 26/8

Förra veckan bjöd på 14 miljoners jackpot när 18 spelare lyckades pricka in 13 rätt och runt 800 000 kronor. Denna lördag finns chansen återigen, då jackpoten är densamma. På kupongen hittas två av Premier Leagues utropstecken så här långt, fullpoängarna Manchester United och Huddersfield. Även Cardiff och Ipswich som inte tappat poäng i The Championship är i farten. Häng med i jakten på 13 rätt!

1 Manchester United - Leicester 1
Oerhört imponerande start på säsongen av United. Det ska inte dras för tidiga växlar, men fortsätter laget så här är sannolikheten stor att det blir guldfirande för första gången på fem år på Old Trafford i vår. De två första omgångarna har visat att Mourinhos lagbygge är ett, eller ett par snäpp starkare än i fjol. Leicester ska inte underskattas och har alla förutsättningar att sluta på den övre halvan. Här räcker The Foxes dock inte till. Säker etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Crystal Palace - Swansea 1
Båda dessa lag står utan seger efter två omgångar och är dessutom mållösa. Offensiven måste komma igång om lagen ska hålla sig borta från nedflyttningsstrecket. The Eagles ska vara det något bättre laget, särskilt på Selhurst Park och med en såld Gylfi Sigurdsson. Det kanske största offensiva hotet, Wilfried Zaha saknas dock för Palace, vilket är ett tungt avbräck. Ettan först, men med två lag som lider av svaga offensiver måste krysset med.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Huddersfield - Southampton 2
Nykomlingarna Huddersfield har inlett sin debutsäsong i Premier League på bästa tänkbara sätt med två segrar. Det ska dock sägas att laget mött svagt motstånd i Crystal Palace och Newcastle, som dessutom inte haft någon av sina bättre dagar. Här sätts The Terriers på tuffare prov när obesegrade Southampton gästar JS Stadium. Saints har ett intressant lag och möjligheterna ska vara goda till att vinna detta bortamöte. Det finns dessutom riktigt fint streckvärde på tvåan, vilket gör den till en mycket trevlig spik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Newcastle - West Ham 2
Lite av ett tidigt krismöte mellan dessa klassiska Premier League-lag. Båda står hittills utan poäng och ännu en förlust här skulle innebära hård blåst kring tränarna. Spelmässigt har det sett mest krampaktigt ut för Skatorna som haft förtvivlat svårt att komma till målchanser. West Ham verkar ha fått igång nyförvärvet Chicharito som senast stod för båda målen i 2-3 förlusten mot Southampton. Det är ett stort plus för London-klubben. Hammers ska hållas som knappa favoriter här med tanke på inledningen. Tvåan är ett mycket fint drag i jakt på de stora pengarna och en potentiell chansspik.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Watford - Brighton 1
För det andra laget som gör sin debutsäsong i Premier League, Brighton, har det inte startat på samma sätt som för Huddersfield. The Seagulls har två 0-2 förluster bakom sig och har nästintill inte skapat några målchanser alls i dessa matcher. Watford ska på pappret vara en överkomlig uppgift, men hittills har The Hornets imponerat både i premiärmatchen mot Liverpool och senast mot Bournemouth. Mycket talar för att Watford vinner detta möte och fortsatt hänger på toppen. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Barnsley - Sunderland 2
Från Premier League till The Championship och genast betydligt mer svårtippat. Barnsley har ett av de minst namnkunniga i ligan och kommer att få det tufft denna säsongen. Det har inte minst inledningen visat med bara tre poäng de första fyra omgångarna. Sunderland har även dem bara en vinst och kommer få det svårt att ta sig tillbaka till Premier League. Laget ska dock ha goda chanser till en trepoängare i detta möte mot ett svagt Barnsley. Tvåa med möjlig kryssgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Brentford - Wolverhampton 1
Två lag som på förhand var tippade ganska nära varandra strax under toppskiktet av The Championship. Wolves har hittills mer än motsvarat förväntningarna, men föll senast i seriefinalen mot Cardiff. Brentford däremot är än så länge jumbo i serien med ynka en poäng. Laget har dock skapat massvis med chanser men haft stora problem med effektiviteten. Kanske släpper det här. Wolves har sett till oddsen blivit felaktiga favoriter. Tvåan chansas bort!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Cardiff - QPR X
Cardiff är The Championships utropstecken så här långt tillsammans med Ipswich. De fyra inledande omgångarna har inneburit lika många segrar och frågan är om Cardiff mot alla experttips är ett lag för uppflyttning. QPR har även dem inlett ligan starkt trots att de är tippade på undre halvan. Det ska sägas att QPR trivts riktigt bra mot just Cardiff de senaste säsongerna. Londonlaget har sex raka utan förlust mot lördagens motståndare, och dessutom fem raka utan förlust på Cardiff City Stadium. Ettan är lite väl högt streckad för att vara en av inledningsomgångarna i The Championship. Pass upp för skräll! Helgardera!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Hull - Bolton 1
Lottas med fördelningen 12-2-2! Således 75 procents chans att det blir en etta. Streckningen lär hamna i närheten mot vad den ska. Ettan en rimlig spik på lägre system och generellt helgardering på större.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Ipswich - Fulham 2
Tillsammans med Cardiff är Ipswich ensamma fullpoängare i The Championship. Det ska dock sägas att laget haft med sig mycket flyt och visat en smått på sinnessjuk effektivitet som bäddat för ligastarten. Fulham har inte alls haft samma utdelning och står på tre poäng efter fyra omgångar. Laget är dock på pappret starkare än Ipswich och bör börja röra på sig i tabellen, samtidigt som Ipswich lär dala. Fulham är klart undervärderade av svenska folket här. Fin värdespik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Millwall - Norwich 1
Nykomlingarna Millwall har ännu inte lyckats vinna i återkomsten till The Championship. På The Den trivs laget dock som bekant utmärkt och även om de här ställs mot ett truppmässigt starkt Norwich, ska chanserna vara goda till säsongens första seger. Kanariefåglarna trivs sällan bra utanför Carrow Road och har haft förvånansvärt usel bortastatistik de senaste säsongerna. Ettan först men gardera.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Sheffield United - Derby X
Svårtippat möte mellan starka nykomlingen Sheffield United och topptippade Derby, som dock blandar och ger alldeles för mycket. Sheffield har inlett med två uddamålssegrar på Bramall Lane och är tuffa att besegra på sin hemmaplan. Derby har dock definitivt kapaciteten och vad som krävs. Detta kan gå åt vilket håll som helst. Ta med alla tecken så fort som möjligt!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 AFC Eskilstuna - Hammarby 2
AFC kommer till detta möte med mycket självförtroende. Två på förhand helt givna förluster i AIK borta och Malmö hemma har renderat i fyra poäng och kontakt med lagen över i tabellen. Till detta möte med Hammarby saknas dock lagets stora målskytt Mohamed Buya Turay. Ett enormt avbräck för AFC. Även nyttiga mittfältaren Abdul Razak är avstängd. Dessa två spelare utanför är för kännbart, samtidigt som Bajen visar fin form. Tvåan är en mycket fin spik som dessutom är kraftigt understreckad.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Manchester United
Ett ordinarie United på Old Trafford mot ett förvisso helt okej Leicester, men som har frågetecken för många nyckelspelare. Detta tar ett United som visar riktigt fin form hem inför sin hemmapublik.

Rensaren! - QPR
QPR har trivts riktigt bra i den walesiska huvudstaden de senaste säsongerna och inte förlorat på Cardiff City Stadium sedan 2008. Cardiff må ha startat ligan strålande, men detta är The Championship med tuffa matcher och små marginaler. Då kan allt hända och tvåan på QPR rensar fint!

Lilla systemet 128r

 1. Man United - Leicester 1
 2. Crystal P - Swansea 1x
 3. Hudds - Southampton 2
 4. Newcastle - West Ham x2
 5. Watford - Brighton 1
 6. Barnsley - Sunderland x2
 7. Brentford - Wolves 1x
 8. Cardiff - QPR 1x
 9. Hull - Bolton 1
 10. Ipswich - Fulham 2
 11. Millwall - Norwich 1x
 12. Sheffield U - Derby 1x
 13. Eskilstuna - Hammarby 2

Stora systemet 1296r

 1. Man United - Leicester 1
 2. Crystal P - Swansea 1x
 3. Hudds - Southampton 2
 4. Newcastle - West Ham x2
 5. Watford - Brighton 1
 6. Barnsley - Sunderland x2
 7. Brentford - Wolves 1x
 8. Cardiff - QPR 1x2
 9. Hull - Bolton 1x2
 10. Ipswich - Fulham 2
 11. Millwall - Norwich 1x2
 12. Sheffield U - Derby 1x2
 13. Eskilstuna - Hammarby 2

Spela Stryktipset här


Europatipset 23/8 Det stundar ännu ett Europatips när onsdagen bjuder upp till avgörande Champions League-fotboll, matcher från den Engelska Ligacupen och inte minst sex högintressanta Svenska Cupen-bataljer. Två hemmalag som inte gjorde jobbet i match 1 och 2 grusade förhoppningarna om 13 rätt i söndags. Prickas samtliga rätt in nu?

1 Liverpool - Hoffenheim 1
Mycket bra utgångsläge för Liverpool att ta sig till Champions Leagues gruppspel för första gången på tre säsonger efter 2-1 i Tyskland. I helgens ligamöte mot Crystal Palace roterade Klopp friskt och fem spelare tog plats i startelvan som inte spelade mot Hoffenheim. Dessa spelare väntas åter till startelvan under onsdagen och troligen också ett förbättrat Liverpool. Det såg nämligen riktigt segt ut i lördagens möte med The Eagles trots att det blev en 1-0 seger. Kommer inte The Reds upp i högre nivå än så kan Hoffenheim hota. Troligen avancerar Klopps mannar, men gardera med krysset som rensar.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 CSKA Moskva - Young Boys X
CSKA har med sig 1-0 till Moskva efter ett oerhört förargligt självmål av Young Boys-spelaren Nuhu Kasim på tilläggstid. I förra veckans möte var det dock helt jämnt och även om det är oerhört tufft att åka till Moskva och vända på steken ska det inte vara någon omöjlighet för schweizarna. CSKA har tappat rutin vid sidan av planen i och med att succétränaren Leonid Slutskij lämnat för Hull. Kanske kan det ställa till det för ryssarna. Samtliga tecken tas med i jakt på utdelning.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 FC Köpenhamn - Qarabag X
Efter ännu en 0-1 förlust på bortaplan måste nu FCK vända på steken hemma på Parken. Senast var laget riktigt pressat och kom undan med en hårsmån mot Vardar. Här är motståndet snäppet vassare i spelskickliga Qarabag. Laget från Azerbadjan dominerade första mötet och kunde vunnit betydligt större. Detta blir tufft för Köpenhamn som inte imponerat varken i Champions League eller ligan under sommaren. Känslan är att Qarabag tar sig vidare. Gardera!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Steaua Bukarest - Sporting Lissabon 2
Favoriterna Sporting i detta möte, fick enbart med sig 0-0 från Lissabon. Utgångsläget hade dock kunnat vara sämre för portugiserna. Laget avancerar på alla oavgjorda resultat med mål. I första mötet neutraliserade rumänerna Sportings anfallsspel genom att ligga lågt och kompakt. Nu väntas dock Steaua gå betydligt mer framåt inför sin hemmapublik och det kan gagna Sporting. Tvåan är en rimlig spik, men bör garderas upp med krysset om plånboken tillåter.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Arameisk-Syrianska - Brommapojkarna 2
Serieledande Brommapojkarna går som tåget i Superettan och har nu hela tolv poäng ner till kvalplatsen. Mellan matcherna i serien väntar denna cupmatch för Olof Mellberg och hans lag när de beger sig några mil söderut till Botkyrka. Arameisk-Syrianska har som nykomlingar gjort det bra i division 1 norra och nästintill redan säkrat kontraktet. När laget mötte motstånd av högre klass i Svenska Cupens gruppspel i våras, var man dock chanslösa. Tre matcher slutade i tre förluster och 0-13 i målskillnad. BP är alldeles bra och stabila för att schabbla bort detta. Stensäker tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Husqvarna - Öster 2
Ännu ett möte mellan ett division 1-lag och ett från Superettan. Dessa lag känner dock varandra betydligt bättre. Det har blivit hela sex möten lagen emellan de tre senaste säsongerna. I dessa har det varit en kraftig fördel för Öster med tre vinster och tre oavgjorda. Husqvarna har visat i serien att de är extremt svårslagna med enbart tre förluster på 15 matcher. Laget kryssar dock alldeles för mycket och när nu klassen på motståndet vrids upp blir det troligen tufft. Det finns bra spelvärde på tvåan. Spik!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Landskrona - Elfsborg 2
Tuff lottning för Magnus Haglunds Elfsborg. Landskrona leder division 1 södra och går mot Superettan. Hemma på Landskrona IP är man obesegrade under säsongen och stod dessutom för förra årets stora skräll i cupen när man slog tillbaka Malmö med 3-1. Kommer inte Elfsborg fullt fokuserade till detta möte och gör en stark insats kan skåningarna bli en obehaglig överraskning. Boråsarna får gälla som favoriter, men ingen tillförlitlig sådan. Helgardera!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Utsikten - Jönköping X
Jönköping fick med sig en skön poäng senast från hemmamatchen mot Elfsborg efter en mycket tveksam straff på tilläggstid. Smålänningarna har dock förtvivlat svårt att vinna och det har bara blivit en seger sedan 7 maj. Även här kan det bli tufft för de gröna när de gästar ett Utsikten som har vunnit samtliga hemmamatcher under säsongen. Göteborgarna sprudlar av självförtroende på Ruddalen och har spelare med allsvensk rutin som George Mourad och Marcus Bergholtz. Ställer Jönköpings tränare Jimmy Thelin över spelare som Daryl Smylie och Tommy Thelin inför söndagens bortamöte med Häcken blir detta tufft. Avvakta Jönköpings startelva och utgå med krysset.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Sollentuna - Syrianska 1
Syrianska tog i helgen en otroligt viktig seger i Superettans nedre regioner när man vände underläge till vinst mot Öster. Laget är dock i högsta grad inblandat i nedflyttningsstriden. Till helgen väntar dessutom en sexpoängsmatch mot Varberg på samma poäng. Syrianskas tränare har betonat att därför kraftig rotation i startelvan kommer göras inför onsdagens cupmatch. Division 1-nykomlingen Sollentuna har gjort en stark debutsäsong och har absolut inget oävet lag. Detta visades inte minst i helgens match när serieledande Brage besegrades med 3-2. Här tar Sollentuna en meriterande vinst och avancerar till gruppspelet. Ettan chansspikas!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Vasalund - AFC Eskilstuna X
Helgens stora skräll stod AFC Eskilstuna för när man besegrade serieledande Malmö med 3-1. Laget har nu häng på lagen över strecket och fokus kommer ligga på kommande Allsvenska fighter. Troligen ställs en av hela Allsvenskans hetaste spelare just nu, Mohamed Buya Turay över i detta möte. Ställer Vasalund upp med bästa laget, samtidigt som AFC vilar större delen av startelvan ska stockholmarna ha bra chans. Otroligt svårtippat dock och att invänta startelvor är att rekommenderas. Tvåan chansas bort i jakt på pengarna. 1X

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Blackburn - Burnley 2
Lancashire derby i Ligacupen mellan numera League One-laget Blackburn och Premier League-laget Burnley. Lagen känner dock varandra väl och har mängder med möten de senaste säsongerna i The Championship. Efter att det i början av 2000-talet varit kraftig Blackburn-fördel har Burnley dominerat detta derby de senaste åren. Burnley har sex raka utan förlust, varav tre raka segrar. Räkna med ett Blackburn taggat till tänderna som vill bryta denna trend. Chanserna känns dock inte speciellt stora, mot ett på pappret klart starkare Burnley. Tvåa.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Newcastle - Nottingham 1
Skatorna i Newcastle har fått en tuff återkomst till Premier League. De två inledande omgångarna har renderat i noll gjorda mål och lika många poäng. Flera spelare har hittills underpresterat så räkna med en Rafa Benitez som roterar kraftigt i startelvan. Det förvånar heller inte om Forest ställer över en rad nyckelspelare från helgens starka 2-1 seger mot Boro. Truppen är inte speciellt bred och fokus kommer ligga på The Championship för Nottingham. Även om ettan är mycket trolig är den lite väl högt streckad. Krysset rensar fint och chansas därför med.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Southampton - Wolverhampton 1
Möte på sydkusten där två lag som inlett säsongen starkt drabbar samman. För Southampton blir det tredje raka matchen på St Mary’s och där är laget erkänt svåra att besegra. Truppen är dessutom bred och även om Pellegrino lär rotera sedan helgens 3-2 vinst mot West Ham kommer ett slagkraftigt lag ställas på banan. Detta räcker för att besegra Wolves. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Brommapojkarna
Brommapojkarna har visat både i Superettan och tidigare i cupen i våras att laget håller allsvensk kvalité. Arameisk-Syrianska är en bra nykomling i division 1, men håller inte på den här nivån. Detta syntes inte minst i Svenska Cupens gruppspel i våras när laget blev fullständigt överkörda.

Rensaren! - Qarabag
FCK känns inte alls lika genomgående bra den här säsongen som tidigare. Erik Johanssons skada har påverkat defensiven och Augustinssons övergång till Werder Bremen har synts tydligt på offensiven. Qarabag är ett bra bolltrillande lag som kan utnyttja de ytor som uppstår när Köpenhamn går för fullt framåt.

Lilla systemet 128r

 1. Liverpool - Hoffenheim 1x
 2. CSKA - Young Boys 1x
 3. Köpenhamn - Qarabag x2
 4. St.Bukarest - Sporting 2
 5. Arameisk-Syr - BP 2
 6. Husqvarna - Öster 2
 7. Landskrona - Elfsborg x2
 8. Utsikten - Jönköping x2
 9. Sollentuna - Syrianska 1
 10. Vasalund - AFC Eskils. 1x
 11. Blackburn - Burnley 2
 12. Newcastle - Nottingham 1x
 13. Southampton - Wolves 1

Stora systemet 1296r

 1. Liverpool - Hoffenheim 1x
 2. CSKA - Young Boys 1x2
 3. Köpenhamn - Qarabag 1x2
 4. St.Bukarest - Sporting x2
 5. Arameisk-Syr - BP 2
 6. Husqvarna - Öster 2
 7. Landskrona - Elfsborg 1x2
 8. Utsikten - Jönköping 1x2
 9. Sollentuna - Syrianska 1
 10. Vasalund - AFC Eskils. 1x
 11. Blackburn - Burnley 2
 12. Newcastle - Nottingham 1x
 13. Southampton - Wolves 1

Spela Europatipset här

Europatipset 20/8

Helgens Europatips är laddat med idel intressanta matcher när Bundesliga, La Liga och Serie A har premiäromgång. På kupongen hittas ett intressant derby från Göteborg där storebror Blåvitt har revansch att utkräva för Häckens 4-0 förnedring i våras. Även England bjuder på ett glödhett derby när förra säsongens bästa lag, Tottenham och Chelsea drabbar samman på Wembley. Det heta tipset är dessutom kryddat med tre miljoner i jackpot.

1 Tottenham - Chelsea 1
Detta blir det första Premier League-mötet genom tidigare på Wembley när Tottenham den här säsongen tillfälligt fått flytta eftersom White Hart Lane rivs. Det är givetvis en nackdel för Spurs att inte få spela på sin klassiska arena, men det osar klass om Pochettinos lagbygge. Mästarna Chelsea har däremot mycket att leva upp till efter den häpnadsväckande premiärförlusten mot Burnley. Kaptenen Cahill och Fábregas saknas här på grund av avstängning, samtidigt som Hazard och Pedro troligen inte är redo för spel ännu. Tottenham visade klass mot Newcastle senast och blir kraftigt att räkna med den här säsongen. Etta.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Athletic Bilbao - Getafe 1
Nykomlingen Getafe har satsat friskt inför La Liga-comebacken och värvat in mängder med spelare. Försäsongen har dock inte sett speciellt lovande ut och det är tveksamt huruvida tränare José Bordalás får ihop truppen. Bilbao har bortsett från att laget bytt tränare fått behålla större delen av det lag som kom sjua i fjol. Målsprutan Aduriz visade dessutom i veckans 3-2 vinst mot Panathinaikos att formen är god med sina två mål. Baskerna spikas av!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Deportivo - Real Madrid 2
Tuffast möjliga start för Deportivo när de ska försöka besegra världens bästa lag just nu, Real Madrid. Även om Huvudstadslaget får klara sig utan sin största stjärna, Ronaldo, har laget klass över hela banan som La Coruna inte ska kunna mäta sig med. Marängerna har åtta raka segrar lagen emellan och vinner komfortabelt även detta möte. Bergtvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Atalanta - Roma X
Intressant premiärmöte uppe i norra Italien. Atalanta slutade förra säsongen på en mycket övertygande fjärdeplats, medan Roma tog silvret. Giallorossi saknar här tongivande El Shaarawy men kommer trots detta med ett slagkraftigt lag till Atleti Azzurri d’Italia. Atalanta var enormt starka på sin hemmaarena i fjol och besegrade bland annat söndagens motståndare med 2-1. En jämn match är att vänta där krysset får vara utgångstecken, men där helgardering är att föredra.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Bologna - Torino 2
Torino är helt klart ett av de lagen som kan bli Serie As utropstecken den här säsongen. Laget var offensivt starkt redan i fjol, men hade då problem med defensiven. Ett antal defensiva nyförvärv har nu tagits in och kan tränare Mihajlovic få ordning på denna kan det bära långt. Torino är det bättre laget av dessa två och får tipset trots bortaplan. Spiktvåa på mindre system!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Inter - Fiorentina 1
Det skiljde bara två poäng till Inters fördel dessa lag emellan förra säsongen. Inför ligastarten ser det dock betydligt bättre ut för Inter. Ett antal smarta nyförvärv har plockats in av nya tränaren Spalletti och Inter kan bli att räkna med om Champions League-platserna. Viola har däremot tappat större delen av truppen och inte förstärkt nämnvärt. Florenslaget ser ut att gå en tuff säsong till mötes och får svårt att hamna åtminstone topp 8. Trots premiäromgång ska Inter vara storfavoriter på San Siro. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 IFK Göteborg - Häcken 1
Göteborgsderby mellan två lag som verkar hittat formen efter svaga vårsäsonger. Blåvitt har tre segrar på de fyra senaste mot tufft motstånd, medan Häcken har fem raka utan förlust. I våras när lagen möttes körde lillebror Häcken över Blåvitt fullständigt med 4-0. Det ska dock sägas att IFK då var riktigt formsvaga och att det är en helt annan historia när lagen möts i innerstan och inte på Hisingen. På Gamla Ullevi har Häcken fem raka förluster och får troligen kämpigt även under söndagseftermiddagen. En trevlig etta för ett form- och hemmastarkt Göteborg som nästan aldrig förlorar i sin hemmaborg.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Östersund - AIK 2
Viktigt möte i Jämtland mellan två lag som i högsta grad är med i racet om Europaplatserna. AIK har visat svag form det sista där pricken över i:et var 1-1 på Friends mot jumbon AFC senast. Här möter dock Norlings lag Östersund lägligt, då norrlänningarna kommer hem efter en tuff batalj i Grekland som tyvärr slutade med 1-3 förlust. Solnalaget har trots Östersunds framfart aldrig förlorat mot jämtlänningarna. Det gör de inte här heller. X2

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Djurgården - Halmstad 1
Andraplacerade Djurgården mot nästjumbon Halmstad på Tele2. Även om Halmstad har allt att spela för ska de inte ha mycket att hämta i detta möte. Hallänningarna har inte vunnit på bortaplan än i år och vinstkolumnen lär vara fortsatt nollad även på söndagkväll. Ettan är oerhört högt streckad, men befogad. Bergetta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Sirius - Norrköping 1
Det var en stor skräll när nykomlingen Sirius vann på Östgötaporten med 2-0 i omgång 3. Sedan dess har dock Uppsalalaget visat att det inte var någon tillfällighet, utan stått för en sällan skådad stabilitet som nykomling. De blåsvarta har fortfarande grepp om Europaplatserna, men kan likväl sluta 11:a som 2:a när säsongen summeras om drygt två månader. Detta är en sexpoängsmatch som betyder oerhört mycket för båda lagen. Sirius får bära favoritskapet, men är väl mycket streckade. Därför rekommenderas helgardering.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 Lille - Caen 1
Lille var inblandade i en riktig kaosmatch förra helgen när laget föll med 0-3 mot Strasbourg. Laget drabbades av tidiga skador och fick sedan sin målvakt utvisad när tränare Marcelo Bielsa inte hade några mer byten att göra. Med totalt två olika utespelare i mål kunde Lille inte hävda sig sista halvtimmen och fick kapitulera tre gånger. Bielsa har haft en tuff vecka med mycket funderingar, då inte mindre än sju spelare saknas för Lille inför detta möte. Normalt är Lille hemmastarka, men i och med utgångsläget är ettan alldeles för högt streckad av det svenska folket. Ta med alla tecken!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Freiburg - Frankfurt 1
I match 12 hittar vi ännu ett lag med skadebekymmer i Frankfurt. Ett par viktiga spelare saknas hos Eintracht och laget har en tuff uppgift framför sig när de beger sig till Schwarzwald-Stadion och hemmastarka Freiburg. Ettan känns mest trolig här men är något överstreckad. 1X

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 Mönchengladbach - Köln 1
Premiäromgången i Bundesliga avslutas med ett derby från Rheinschiene. Båda dessa lag ser intressanta ut på pappret och har kapaciteten att kunna bli säsongens utropstecken i Tyskland. Här gäller det att sätta sig i respekt och leverera inför fansen när säsongens viktigaste match står för dörren redan i den första omgången. Mönchen får gälla som favoriter på Borussia-Park, men är absolut ingen tillförlitlig spik i ett hett derby som detta. Gardera upp ettan!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Real Madrid
Real Madrid är utan tvekan världens bästa lag just nu. Ett halvdant Deportivo ska vara chanslösa.

Rensaren! - Caen
Caen möter Lille i rätt läge när Bielsas lag kommer till spel kraftigt decimerat. Tvåan ser ut att hamna under 10% och är ett genialiskt rensare i jakt på de stora pengarna.

Lilla systemet 128r

 1. Tottenham - Chelsea 1
 2. Bilbao - Getafe 1
 3. Deportivo - R.Madrid 2
 4. Atalanta - Roma 1x
 5. Bologna - Torino 2
 6. Inter - Fiorentina 1
 7. Göteborg - Häcken 1x
 8. Östersund - AIK x2
 9. Djurgården - Halmstad 1
 10. Sirius - Norrköping 1x
 11. Lille - Caen 1x
 12. Freiburg - Frankfurt 1x
 13. Mönchenglad. - Köln 1x

Stora systemet 1296r

 1. Tottenham - Chelsea 1
 2. Bilbao - Getafe 1
 3. Deportivo - R.Madrid 2
 4. Atalanta - Roma 1x2
 5. Bologna - Torino x2
 6. Inter - Fiorentina 1
 7. Göteborg - Häcken 1x
 8. Östersund - AIK x2
 9. Djurgården - Halmstad 1
 10. Sirius - Norrköping 1x2
 11. Lille - Caen 1x2
 12. Freiburg - Frankfurt 1x
 13. Mönchenglad. - Köln 1x2

Spela Europatipset här


Stryktipset 19/8

Helgen är kommen och det är återigen dags för Stryktipset. Som brukligt så här års är det matcher från Premier League och The Championship som dominerar de 13 matcherna på kupongen. Raden är lurig och det finns stora möjligheter till bra utdelning om man lyckas pricka in samtliga rätt.

1 Bournemouth - Watford X
Match på Vitality Stadium mellan två lag som bör hamna på nedre halvan, men inte ska löpa någon större risk att åka ur. Efter första omgången är det hemmalaget Bournemouth som har mest att bevisa. Laget stod för en svag insats i 0-1 förlusten mot West Brom. Högerbacken, tillika kaptenen Simon Francis blev där skadad och missar detta möte, ett tungt avbräck för hemmalaget. Watford såg intressanta ut i premiären när de sent kvitterade mot Liverpool och fick med sig en pinne. Förra säsongen slutade detta möte med delad poäng och detta får också bli utgångstecknet. Vinner något lag bör det dock vara Bournemouth som generellt är starka på sin hemmaplan.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

2 Burnley - West Bromwich 1
Dessa båda lag stod för en stark premiäromgång som renderade i varsin seger. Burnleys seger på Stamford Bridge var den som stack ut mest i hela fotbollseuropa den gångna helgen. Nedflyttningskandidaterna chockade mästarna och hade med sig 3-0 in i pausvilan, ett underläge Contes mannar var sånär att ta ikapp, men inte lyckades med. Laget ser intressant ut med en Steven Defour som kanske denna säsong kan visa sin fulla potential. Sam Vokes visade dessutom glödhet form med sina två mål samtidigt som det finns ett stort sparkapital i Andre Gray. På Turf Moor var Burnley i fjol otroligt starka med tio vinster på 19 matcher. Här får de gälla som favoriter. Utgångsetta som garderas med krysset om man har råd.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

3 Leicester - Brighton 1
Rävar mot Fiskmåsar på King Power Stadium. Båda lagen ställdes mot topplag i den första omgången och det blev också planenligt två förluster. The Foxes var dock nära att ta med sig samtliga poäng från Emirates efter att ha haft en 3-2 ledning ända till den 83:e minuten. Framåt fanns dock en pånyttfödd Jamie Vardy som lovar gott inför säsongen. Brighton hade inte mycket att hämta i sitt hemmamöte med City och kommer som väntat få det tufft i årets upplaga av Premier League. Huth saknas hos hemmalaget och det finns frågetecken för Drinkwater och Iborra. Detta vinner Leicester ändå tack vare den klasskillnad som råder. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

4 Liverpool - Crystal Palace 1
Liverpool var bäst av samtliga lag i fjol om man hade gjort en inbördes tabell av lagen i toppskiktet. Problemet till att laget inte kunde hota om titeln var precis matcher likt denna. Stora frågetecken finns kvar kring Liverpool mot lag på nedre halvan efter 3-3 mot Watford i inledningsomgången. Detta möte förlorade dessutom The Reds tidigare i våras och faktum är att Palace har tre raka segrar på Anfield. The Eagles inledde dock säsongen på värsta tänkbara sätt när man föll på Selhurst Park med 0-3 mot nykomlingarna Huddersfield. Ska Liverpool kunna hota på allvar om titeln måste de vinna detta möte. Historiken har dock en stor makt. Både krysset och tvåan kan därför tas med i jakt på miljonerna som rejäla rensare för den som har råd.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

5 Southampton - West Ham 1
Två förmodade mittenlag som kan aspirera på platserna bakom topp 6 drabbar här samman. West Ham som varit aktiva i sommarfönstret såg däremot rentav svaga ut i sitt möte med United. Storförlusten speglade matchbilden mycket väl och nu krävs klar uppryckning om det ska bli några poäng från detta tuffa bortamöte på St Mary’s. Southampton har till skillnad från tidigare säsonger fått behålla större delen av laget. Det finns stora möjligheter att The Saints återigen slutar på den övre halvan när säsongen summeras i vår. Ettan känns trolig och är ett kap till runt 50%.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

6 Stoke - Arsenal X
Arsenal tog förra säsongen sin första bortaseger mot Stoke på sju säsonger. Även om det blev seger mot Leicester i premiären imponerade inte Gunners och framförallt defensivt såg det riktigt svajigt ut. Laget får klara sig utan Koscielny och Gabriel. Frågetecken finns även för Mertesacker i backlinjen och Londonlagets storstjärna Sanchez är fortfarande skadad. Stoke ska ha goda chanser att straffa ett svagt Arsenalförsvar. Tvåan är i fara och bör garderas med både ettan och krysset!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

7 Aston Villa - Norwich X
Det blir allt större press på Aston Villas tränare Steve Bruce. Hans första säsong med klubben var inte speciellt imponerande resultatmässigt och nu har Birminghamlaget börjat med tre matcher utan seger. Den 56-årige tränarens dagar kan vara räknade i klubben om det inte blir seger i detta möte med Norwich. Kanariefåglarna ska inte underskattas. Laget spelar strålande fotboll i sina bästa stunder och har kapaciteten att hämta hem alla tre poängen i detta möte. Detta är minst sagt svårtippat. Helgardering att föredra!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

8 Fulham - Sheffield Wednesday X
Båda dessa lag står förvånande nog utan seger efter tre omgångar. Det är nu dags att börja röra på sig och plocka trepoängare om lagen ska motsvara förväntningarna och tillhöra toppskiktet av The Championship. Minst ett lag kommer dock ha vinstnollan intakt efter detta möte, kanske rentav båda två. Mycket talar för delad poäng som det blev på Craven Cottage i fjol. Vinner något lag bör det vara hemmalaget Fulham. 1X

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

9 Ipswich - Brentford X
Ipswich har startat ligan på bästa sätt med tre vinster de tre första omgångarna. Motståndet har dock varit troliga bottenlag och det ska sägas att laget inte imponerat något nämnvärt trots sin poängskörd. Brentford har inlett tvärtemot och bara fått med sig en poäng hittills. Inledningen har gjort att Ipswich är för stora favoriter på tipset. En jämn match är att vänta där Brentford ska ha en god chans till poäng. Laget med IFK Göteborg-bekantingen Lasse Vibe på topp har dessutom tre raka säsonger utan förlust på Portman Road bakom sig. Överstreckade ettan chansas bort. X2

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

10 Nottingham - Middlesbrough 2
Boro som trillade ur Premier League den gångna säsongen har visat styrka hittills och bara förlorat bortamatchen mot ligans utropstecken så här långt, Wolves. Bakåt är laget troligen hela ligans bästa där det krävs mycket för att överlista försvaret och den irländska landslagsmålvakten Darren Randolph. Nottingham har förvisso inlett stabilt, men laget saknar spets och lär bli ett mittenlag. Boro ska ha goda chanser till seger. Tvåa!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

11 QPR - Hull 2
Detta är en av kupongens mest svårtippade matcher. QPR har inlett piggt med sex poäng de inledande tre matcherna. De brukar dessutom vara svårbesegrade på Loftus Road. Hull å sin sida har ett bättre lag och en hög kapacitet. Detta kan gå åt vilket håll som helst. Alla tecken är att föredra!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

12 Wolverhampton - Cardiff 1
Wolves har inte varit i Premier League sedan säsongen 2011/2012. Inledningen på säsongen lovar dock otroligt mycket efter tre raka segrar mot tippade topplag. Här ställs de orangea mot ett lag som inte tippas i toppen, men som även dem börjat strålande med full pott efter tre omgångar. Inget ska tas ifrån Cardiff, men det ska sägas att deras inledande schema varit betydligt enklare än Wolves. Hemmalaget känns snäppet vassare och får tipset. Etta!

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

13 AFC Eskilstuna - Malmö 2
Kupongen avslutas med ett Allsvenskt möte från Eskilstuna. Serieledande Malmö besöker jumbon AFC. Hos hemmalaget saknas avstängda Simon Alexandersson och Zurab Tsiskaridze, medan Malmö får klara sig utan kapten Markus Rosenberg som även han är avstängd. Skåningarna hade förra omgången stor show utan sin kapten när Kalmar pulveriserades med 6-0. Lika stora siffror lär det inte bli här men Malmösegern ska inte vara hotad.

Matchinfo

Statistik

Laguppställning

Bergspiken! - Malmö
Ettan mot jumbon talar sitt tydliga språk. Malmö är Sveriges giganter numera och ska kunna avfärda ett AFC som inte håller för Allsvenskan utan problem. De himmelsblå är kupongens bergspik!

Rensaren! - Stoke
Stoke brukar trivas bra mot Arsenal på sin hemmaplan. Matchen kommer dessutom passande mot ett decimerat Gunners som saknar sina kanske två viktigaste spelare i Koscielny och Sanchez. Arsenal imponerade inte i premiären mot Leicester trots seger och kommer få det svettigt om öronen om man inte höjer sig. Stoke är tunga på Bet365 Stadium och kan mycket väl knipa en seger.

Lilla systemet 128r

 1. Bournem. - Watford 1x
 2. Burnley - West Brom 1
 3. Leicester - Brighton 1
 4. Liverpool - Crystal P 1x
 5. Southampt. - West Ham 1
 6. Stoke - Arsenal x2
 7. A.Villa - Norwich 1x
 8. Fulham - Sheffield W 1x
 9. Ipswich - Brentford x2
 10. Nottingham - Mboro 2
 11. QPR - Hull 12
 12. Wolves - Cardiff 1
 13. AFC Eskils. - Malmö 2

Stora systemet 1296r

 1. Bournem. - Watford 1x
 2. Burnley - West Brom 1x
 3. Leicester - Brighton 1
 4. Liverpool - Crystal P 1x2
 5. Southampt. - West Ham 1
 6. Stoke - Arsenal 1x2
 7. A.Villa - Norwich 1x2
 8. Fulham - Sheffield W 1x
 9. Ipswich - Brentford x2
 10. Nottingham - Mboro 2
 11. QPR - Hull 1x2
 12. Wolves - Cardiff 1

Spela Stryktipset här