2017-11-07

Europatipset 8/11

Det är landslagsuppehåll och Europatipset gästas därför av ligor vi inte är helt vana vid. Damernas Champions League och Brasilianska Serie A tar för sig på kupongen. Då merparten av svenska folket har dålig koll på dessa matcher kan det finnas bra värde i att faktiskt lägga lite tid på veckans rad. Det finns nämligen en fyra miljoners jackpot att slåss om!

1. Chelsea D - Rosengård D 1

Det första av två möten i åttondelsfinalen av damernas Champions League. Storsatsande Chelsea har kompletterat den redan starka truppen med namn som Ramona Bachmann och Crystal Dunn. Hedvig Lindahl vaktar kassen. Den Allsvenska tvåan får en riktig tuff nöt att knäcka. Särskilt då Lotta Schelin är skadad och stommen i laget är ålderstigen. Chelsea har öppnat ligaspelet med fyra raka ligasegrar och 19-0 i målskillnad. Svenskorna kommer att göra allt för att hålla ner siffrorna för att istället få ett bra resultat på hemmaplan. Ettan är högt streckad, men är spikmaterial.

2. Sparta Prag D - Linköping D 2

Linköping tog elegant hem det Allsvenska guldet och är i fint slag (om man räknar bort avslutningsmatchen hemma mot Eskilstuna som förlorades med 0-6 efter att hela förstaelvan vilades). Med landslagsspelare som Kosovare Asllani och Marija Banusic har Linköping en fin grund att stå på. Har dessutom varit stabila på resande fot och inte förlorat en match på bortagräs. Sparta Prag har gjort det bra i den inhemska ligan, men det säger inte så mycket. Ligan är klasser sämre än den svenska. Prag fick storstryk mot Twente i samma läge förra året. Här har Linköping en bra chans att sätta spiken i kistan direkt i det första mötet av två i åttondelsfinalen. Tvåa.

3. Fiorentina D - Wolfsburg D 2

Storlaget Wolfsburg, som är dubbla Champions League-mästare, gick vidare till åttondelsfinal genom totalt 15-2 mot Atletico Madrid. Nu åker de till Florens för att hacka i sig italienskor. Italiensk damfotboll ligger ungefär 80 år efter herrfotbollen, så man ska inte luras av det ståtliga namnet. Visserligen lyckades Fiorentina något överraskande besegra danska Fortuna Hjörring i förra omgången med 2-1, men när ett av damvärldens bästa klubblag de senaste åren kommer på besök så kommer det ta stopp. Tvåan känns mycket säker och spikas av.

4. Gintra Universitetas D - Barcelona D 2

I den sista matchen från damernas Champions League på kupongen, så åker Spaniens bästa damlag, Barcelona, till Litauen för att ta sig an Gintra. Just Barcelona slog ut Rosengård i förra årets kvartsfinal innan man föll mot PSG i semin. Hemmalaget skrällde rejält i förra omgången mot Zurich, men får det tuffare nu. Kommer säkerligen backa hem och satsa på snabba omställningar. Det ska ändå inte räcka till. Barcelona sätter sig i förarsätet direkt och vinner tämligen komfortabelt, troligen med stora siffror då det råder klasskillnad.Tvåan är given.

5. Island - Tjeckien

Matchen kommer att lottas med lottfördelningen 6-5-5. Ettan blir troligen överstreckad och vi chansar med X2 på den lilla kupongen, men helgardering på den stora.

6. Chester - Wrexham 1

Chester höll sig kvar med ett nödrop i National League förra säsongen. Då med två ynka poäng. Den här säsongen ser inte ut att bli mycket roligare. Laget ligger just nu på nedflyttning och behöver kämpa hårt för varje poäng. På besök kommer Wrexham som startat säsongen fint och ligger på playoff-plats, bara tre poäng upp till ligatoppen. I den senaste bortamatchen mot halvdana Fylde blev det dock torsk medans Chester tog en riktigt viktig trepoängare hemma mot Barrow. Det finns helt klart streckvärde på ett vilt kämpande hemmalag här då Wrexham inte vunnit borta mot Chester på nio år! Vi startar med ettan med gardera upp så mycket plånboken tillåter.

7. Atlético PR - Corinthians 1

Sju matcher från den Brasilianska högstaligan avslutar Europatipset och vi hittar fint värde redan i den första. Corinthians leder förvisso den brasilianska ligan med sex poäng, men har inte imponerat på slutet. Bara två av de åtta senaste ligamatcherna har slutat med trepoängare. Atlético krigar för att ta sig upp på en plats som leder till Copa Libertadores nästa säsong och har full motivation. Har dessutom fin statistik hemma på Arena da Baixada med bara en förlust på de sju senaste. Hemmalaget ska vara favorit här men streckas som underdogs. Ettan först, men gardera upp.

8. Flamengo - Cruzeiro 1

Riktigt viktigt möte mellan två av Brasiliens mest klassiska klubblag i jakten på fina placeringar och inträden i de internationella cuperna. De fem främsta lagen går in i Copa Libertadores medan sexan och sjuan får kvala till densamma. För tillfället ligger Cruzeiro femma, fyra poäng före sjuan Flamengo. Så här är det blodad tand för båda lagen. Flamengos peruanska stjärna Paolo Guerrero saknas här på grund av dopning i form av kokain. Tufft avbräck. Laget är dock riktigt starkt hemma i Rio de Janerio där de bara förlorat två av 16 hemmamatcher. Cruzeiro har å sin sida ännu större avbräck med hela sju spelare på skadelistan. De har dessutom inte vunnit borta på Estadio Luso på sex år! Ettan spikas.

9. Avaí - Bahia 1

Hemmalaget krigar för sin existens i den brasilianska högstaligan. Ligger just nu på nedflyttning men har bara en pinne upp till säker mark. Det stora problemet för årets nykomlingar Avaí har varit målskyttet och att man kryssat i alldeles för många matcher. Hemma på Estadio da Ressacada har de spelat lika i hela nio av 16 matcher vilket är anmärkningsvärt. Tar nu emot Bahia som ligger i mitten av tabellen, men är klart mycket bättre på hemmagräset. Har bara två vinster borta på hela säsongen. Med tanke på att Avaí har en större kniv mot strupen här så är ettan en bra spik då den dessutom är understreckad. Men krysset går inte att lämna utanför med tanke på historiken. 1X.

10. Ponte Preta - Gremio 1

Gremio har stått för en strålande säsong och tagit sig till final i Copa Libertadores som spelas om två veckor mot argentinska Lanus. I ligan ligger man på en trygg tredjeplats, men ser varken ut att ha någon chans på titeln eller riskera tappa en direktplats till nästa års “Copa”. Så frågan är hur mycket av tankarna som redan finns på den prestigefyllda finalen redan nu? Ponte Preta ligger på nedflyttning, men har bara en poäng upp över strecket. Hemma har man dessutom inte varit tokiga alls under säsongen och tagit åtta segrar på 16 matcher, bara torskat fem. Slog senast självaste serieledarna Corinthians med 1-0 så inget lag kan känna sig säkra på Estadio Moises Lucarelli. Det här är en rätt öppen tillställning där det svenska folket klart tagit ställning för Gremio på grund av tabellplaceringen. Vi går emot och spelar 1X som rensar bort många kuponger.

11. Santos - Vasco da Gama 1

Santos har fortfarande en teoretisk chans på ligatiteln. Men då krävs det trepoängare på rad i de sista omgångarna då det är sex poäng upp till Corinthians i topp. Här kommer Vasco da Gama på besök som ligger på åttonde plats och jagar topp sju och en kvalplats till Copa Libertadores. Santos är dock riktigt starka hemma och bara förlorat fem hemmamatcher de senaste tre åren! Vasco har inte vunnit på Urbano Caldeira sedan 2006 och det ska mycket till för att de ska bryta den sviten. Ettan är given, men Vasco är i fin form med åtta rak utan förlust. Så krysset plitas direkt ner för att gardera det högt streckade hemmalaget.

12. Sport Recife - Botafogo 1

Ett av kupongens finaste drag hittar vi här i match 12 där Sport Recife blivit kraftigt understreckade. Sport Recife ligger å ena sidan bara en poäng över det negativa strecket och slåss med näbbar och klor för att inte halka under. Å andra sidan har de bara torskat fyra av 16 hemmamatcher i på Ilha do Retiro i år . Sjätteplacerade Botafogo, som krigar för en topp fem placering och en direktplats till Copa Lebertadores, har å sin sida bara tagit fyra trepoängare på 16 bortamatcher. Sport Recife spelas just nu till under två gånger pengarna, ändå har svenska folket gjort Botafogo till streckfavoriter. Det utnyttjas direkt och vi väljer bort tvåan utan att blinka. Botafogo har dessutom inte vunnit borta mot Recife på nästan tio år. Spiketta på de mindre systemen och 1X på större.

13. Vitoria - Palmeiras 1

Palmeiras förlorade den högoktaniga toppfighten mot Corinthians med 3-2 senast, vilket gör att chanserna till ligaguld grusades. Har presterat bra på slutet, men kanske tog den matchen lite musten ur laget. Vitoria har en poäng upp till Sport Recife för att undvika nedflyttning. Har gått tungt poängmässigt på slutet med sex raka utan vinst. Har dock kryssat en del och bara förlorat med uddamålet i förlusterna så laget är bra med i matcherna. Visst ska Palmeiras ses som favoriter, men här har de blivit på tok för högt streckade på bortaplan med närmare 70 procent. Vitoria är långt ifrån chanslösa och kommer sälja sig dyrt då alla poäng är livsviktiga i detta läge. Helgardering är rätt väg att gå för den som har råd. Det finns mycket spelvärde i hemmalaget.

Bergspiken! - Barcelona

Gintra Universitetas är en blåbärsnation i sammanhanget när det kommer till en åttondelsfinal i Champion League. Barcelona förfogar bland annat över holländskan Lieke Martens som nyligen röstades fram till världens bästa. Det råder stor klasskillnad här och tvåan är stenklar.

Rensaren! - Vitoria

Vitoria är i skrämmande poängnöd, men är bättre än sin placering i ligan och kommer sälja sig dyrt. Är i skrivande stund helt felstreckade till låga 14 procent. Ett givet tecken att ta med om man jagar stor utdelning.

Lilla systemet 128r

 1. Chelsea - Rosengård 1
 2. Sparta Prag - Linköping 2
 3. Fiorentina - Wolfsburg 2
 4. Gintra Uni - Barcelona 2
 5. Island - Tjeckien x2
 6. Chester - Wrexham 1x
 7. Atlético PR - Corinthians 1x
 8. Flamengo - Cruzeiro 1
 9. Avaí - Bahia 1x
 10. P.Preta - Gremio 1x
 11. Santos - Vasco 1x
 12. Sport Recife - Botafogo 1
 13. Vitoria - Palmeiras 1x

Stora systemet 1296r

 1. Chelsea - Rosengård 1
 2. Sparta Prag - Linköping 2
 3. Fiorentina - Wolfsburg 2
 4. Gintra Uni - Barcelona 2
 5. Island - Tjeckien 1x2
 6. Chester - Wrexham 1x2
 7. Atlético PR - Corinthians 1x2
 8. Flamengo - Cruzeiro 1
 9. Avaí - Bahia 1x
 10. P.Preta - Gremio 1x
 11. Santos - Vasco 1x
 12. Sport Recife - Botafogo 1x
 13. Vitoria - Palmeiras 1x2

Spela Europatipset här

Våra medlemmars bolag

Det finns för tillfället inga andelsbolag som söker medlemmar.