2018-06-28

Speltips Åttondelsfinal, VM: Sverige-Schweiz

Sverige i åttondelsfinal i Fotbolls-VM! Det är en mening som inte varit sann sedan sommaren 2006, då Die Mannschaft på hemmaplan i Tyskland blev en övermäktig uppgift. Nu har tyskarna spelat bort sig själva från VM och för Sverige väntar Schweiz - ett på förhand "enklare" motstånd än 2006, då.

Vad tror vi om Sveriges chanser då? Med tanke på hur spelet sett ut hittills för de båda lagen så kan det nog bli en målsnål historia. Både Sverige och Schweiz spel bygger på en vattentät defensiv, vilket båda lagen också lagen visat att de har. Sverige släppte förvisso in två mot Tyskland, men det efter en försvarsinsats som ändå var snudd på helt perfekt.

Schweiz är obesegrade hittills, men saknar två nyckelspelare i försvaret, lagkapten Stephan Lichtsteiner och mittbacken Fabian Schär. Sverige saknar Sebastian Larsson, men både höll ihop defensivt efter hans uttåg, och offensivt så såg det definitivt mycket piggare ut än de tidigare matcherna. I de fasta situationerna har Sverige sett oerhört starka ut, och med både Lichtsteiner och Schär borta i försvaret så är det kanske nyckeln för Sverige till kvartsfinalavancemang.

Vi går på svensk seger till 2.88 i odds hos Svenska Spel

Våra medlemmars lag
Namn Bolagshållare Gå med
Liverättnings Jackpotbolag Stryktipset Administratör Gå med
måns stryk/eu bolag 50kr Måns Gå med
Pojken med guldbyxorna scarecrow365 Gå med
VB Stryktipset VB Gå med
Monthy 2006 Ofelt Gå med
St Europa Jeppe2626 Gå med
BetX2 Europa FreddeE Gå med
Stryktipset +EU ALL CORRECT x Gå med
Ingans stryktips 50 kr Ingmariee Gå med
Macqueen EU+ST Jaggmar Gå med
13Nicklas 13Nicklas Gå med
Chansen Europatipset Eriheli Gå med
TEAMWORK Teamwork Gå med
EU jackpotbolag 50 kr Ingmariee Gå med
esset skräll esset Gå med