2019-02-11

Spelförslag: Powerplay 11/2

Måndag, ny vecka, nya matcher, nya vinster? Dagens kupong är spridd över hela världen från Ryssland i öst till USA i väst. Det finns även två svenska matcher med, en från Hockeyallsvenskan och en från HockeyEttan. I Småland gästas Västervik av Björklöven, och i Tranås kommer Mariestad på besök! I NHL bjuds vi bland annat på det heta mötet mellan Pennsylvania-rivalerna Pittsburgh och Philadelphia.

Se resultat för gårdagens Powerplay

Spelstopp: 18.29

1. Västervik - Björklöven 2

En match där inget av lagen vill förlora. Västervik ligger poängen före dagens motståndare Björklöven, och de har båda playoff-plats inom räckhåll. Mattias Karlin har fått smålänningarna att spela en offensiv ishockey. Tyvärr har kapaciteten framåt saknats, och de har fått lämna många matcher utan poäng trots kraftigt spelövertag. Björklöven har även de spelat bra ishockey och varit spelförande i många av sina matcher. Men kombinationen av dåligt målvaktsspel och dåligt skytte ger inte många trepoängare. Detta är en svårläst match, då båda lagen har kapacitet att spela ett frejdigt spel. Samtidigt är varje poäng viktig, helgardera.

2. Tranås - Mariestad 1

Mariestad åker till Tranås under måndagen för att öka avståndet nedåt. De är i nuläget knappa fyra poäng före Hanhals. Många av Mariestads poäng kommer tack vare den väldigt duktiga målvakten Tobias Sandberg. Han besitter en väldigt hög högsta nivå. Tranås har under säsongen varit bra på hemmais. Bland annat har smålänningarna besegrat Vimmerby och tagit poäng av Troja/Ljungby. När lagen möttes under hösten i Tranås så vann hemmalaget med klara 7-4. Det blir troligen en ny hemmaseger idag.

3. Dinamo Riga - Jokerit 2

I Lettland möts de svenska målskyttarna Linus Videll och John Norman. Videll står i nuläget på 22 mål för sitt Riga, medans Norman har gjort 19 för sitt Jokerit. Dinamo Riga har denna säsong haft problem att komma upp i standard och ser ut att missa slutspelet. Jokerit har sedan sitt intåg i KHL presterat bra. I nuläget ligger man fyra i sina konferens. Finnarna är ett betydligt offensivare lag än sitt lettiska dito. De bör vara klara favoriter och ett av de första tecken att skriva ner på dagens kupong.

4. Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2

Botten mot toppen. Slovan har varit riktigt dåliga denna säsong och det ser inte ut att ljusna. De har bara mäktat med ynka 31 poäng. På andra sidan rödlinjen står CSKA Moskva, laget som leder hela KHL. Där vi kan glädjas över Lars Johansson och Ilya Sorokins övermäktiga målvaktsspel. De släpper i snitt in färre än 1.20 mål per match. Riktigt imponerande siffror. När de dessutom besitter ett radarpar som Kaprizov och Grigorenko så ska de vinna matcher som denna, enkelt. Solklar tvåa.

5. Sparta Prag - Plzen 1

Lagen möttes för lite mer än en vecka sedan. Matchen slutade oavgjort, och Plzen drog längsta strået under straffläggningen. Det var den andra oavgjorda kampen mellan lagen denna säsong. I bortalaget hittar vi Milan Gulas, känd i Sverige främst för alla sina matcher och poäng i Färjestad. Tjecken håller fortsatt hög kvalité och driver Plzens offensiv. Kan Sparta Prag hålla koll på honom, framförallt i powerplay, så har man en god chans till seger. Oviss match, gardera så mycket som du har råd med.

6. Philadelphia - Pittsburgh 1

Derby i Pennsylvania. Det brukar bli hett mellan lagen. Pittsburgh är i en formsvacka, och de underliggande siffrorna pekar på att man ska undvika att spela Jack Johnson. Spelet med Johnson på isen tenderar att spenderas i defensiv zon och det är väldigt svårt att göra mål från egen zon. Philadelphia är på andra halvan av formkurvan. De har väldigt bra form och har tagit poäng i tio raka matcher. Flyers jagar dagens motståndare som just nu innehar sista slutspelsplatsen. Ettan tar vi först, men har man råd så rekommenderar jag att man gafflar den. Alltså tar både ettan och tvåan eftersom matcher mellan dessa klassiska hockeyklubbar brukar bli väldigt målglada.

7. Washington - Los Angeles 1

Ännu ett möte mellan toppen och botten på kupongen. Washington som tog hem Stanley Cup förra säsongen, förväntades göra en klart sämre säsong. Så blev det inte, utan mästarna slåss om segern i sin division. Formen är inte kanon men på hemmaplan har Capitals haft en bra säsong. Dagens motståndare fick höga förväntningar på sig när de knöt till sig Kovaltjuk från KHL under sommaren. De förväntningarna har inte kungarna från Los Angeles motsvarat. Slutspel är troligen kört. Washington bör ha en klar fördel. Bra spik.

8. Vancouver - San Jose 2

Det är fortsatt Elias-feber i Vancouver. Killen fortsätter att imponera och ser ut som en fulländad NHL-stjärna. Idag kommer en annan svensk superstjärna på besök när Erik Karlsson kliver ut i Sharks-uniformen. Vancouvers framgång ligger i Elias Petterssons händer, och han bär laget på sina axlar. Kan San Jose hindra Pettersson från att vara Petterssonskt-bra så blir detta en promenadseger. Väldigt bra form på laget från Kalifornien. Tvåan är det klokaste alternativet, men ta med ettan ifall Elias Pettersson vaknar på rätt sida.

Bergspiken! - CSKA Moskva

Laget från den ryska huvudstaden ska inte kunna åka till den slovakiska diton och förlora. De har ett grundspel som är klart bättre än Bratislavas. De har ett powerplay som inte kan sluta producera och de har ligans bästa målvaktsduo. Allt annat än tre poäng hem till Moskva är ett stort misslyckande.

Rensaren! - Sparta Prag

Sparta Prag har en uppåtgående formkurva, tagit poäng i tre raka och var väldigt nära poäng mot klara serieledarna Liberec. Plzen har haft väldigt svårt att åka hem med tre poäng ifrån Prag. Sparta har god chans att skrälla.

Spelförslag Powerplay - 72 rader

 1. Västervik - Björklöven 1x2

 2. Tranås - Mariestad 1x

 3. Dinamo Riga - Jokerit 2

 4. Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2

 5. Sparta Prag - Plzen 1x2

 6. Philadelphia - Pittsburgh 12

 7. Washington - Los Angeles 1

 8. Vancouver - San Jose 12

Spelförslag Powerplay - 324 rader

 1. Västervik - Björklöven 1x2

 2. Tranås - Mariestad 1x2

 3. Dinamo Riga - Jokerit x2

 4. Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2

 5. Sparta Prag - Plzen 1x2

 6. Philadelphia - Pittsburgh 1x2

 7. Washington - Los Angeles 1

 8. Vancouver - San Jose 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Våra medlemmars bolag

Det finns för tillfället inga andelsbolag som söker medlemmar.