2018-03-23

Stryktipset 24/3

Landslagsuppehåll innebär ett något spretigt Stryktips. Blågults högintressanta möte mot Chile toppar kupongen, men i övrigt är det utslutande matcher från League One och League Two som ska bemästras. Detta gör dock att mycket talar för fin utdelning denna lördag. Det finns således all anledning att grotta ner sig i kupongen och lämna in en rad. Notera att match 4 lottas.

Spelstopp: 15.59

1. Sverige - Chile 2

Blågult börjar sin uppladdning inför VM med att möta Chile på Friends Arena. Chile missar sommarens mästerskap efter att ha slutat sexa i det sydamerikanska kvalet. Det finns dock gott om kvalitet hos La Roja. Alexis Sánchez, Arturo Vidal och Eduardo Vargas återfinns alla i den trupp nya förbundskaptenen Reinaldo Rueda tagit ut. Janne Andersson får klara sig utan Albin Ekdal, Robin Olsen och Marcus Rohdén som alla tvingats lämna återbud på grund av skada. Chile är en betydligt tuffare uppgift än vad det svenska folket verkar erfara. Det röda bortalaget ska gälla som favoriter. När då tvåan finns till under 30 procent är det en given spik. Utnyttja värdet och spika av Chile!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

2. Fleetwood - Northampton 1

Mycket viktigt bottenmöte i League One där båda dessa lag krigar för att klara kontraktet. Fleetwood tog en mycket efterlängtad seger senast när Rochdale besegrades på bortaplan. Det var lagets första trepoängare sedan mitten av januari. Northampton har även dem svårt att vinna matcher. Senaste vinsten kom i början av februari. Fyra av de fem senaste matcherna har dock renderat i en poäng. Här blir det maximalt ett oavgjort resultat mot ett mer formstarkt Fleetwood, särskilt som Northampton saknar avstängda Matt Crooks och John-Joe O’Toole. 1X!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

3. Milton Keynes Dons - Blackpool X

Även här hittar vi ett möte från de nedre regionerna i den engelska tredjedivisionen. MK Dons ligger under strecket men har greppat det sista halmstrået vid två raka vinster. Blackpool har i sin tur sex poäng ner till nedflyttningsstrecket och behöver spela in ett par poäng till för att helt säkra kontraktet. Räkna med två lag som krigar hårt för poängen här. Blackpool är det i grunden bättre laget men det vägs upp av MK Dons hemmafördel. Utgå från krysset och gardera upp med så många tecken som möjligt!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

4. Oldham - Walsall 1 - LOTTAS

Lottas med fördelningen 12-2-2! Således 75 procents chans att det blir en etta. Streckningen lär hamna i närheten mot vad den ska. Ettan är en rimlig spik på mindre system.

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

5. Peterborough - Bristol Rovers 1

Från botten tar vi oss till den övre halvan av League One. Dessa lag ligger dock utanför topp 6, men har med nio omgångar kvar alltjämt chansen att nå playoff. Framförallt hemmalaget Peterborough ska ha god möjlighet att knipa en sådan plats. De blåvita, med skytteligaledaren Jack Marriott i spetsen, har en poäng upp till Plymouth på sjätteplatsen. På ABAX Stadium brukar de vara svåra att tas med och Bristol Rovers har samtidigt inte rosat marknaden på bortaplan. Ettan är trolig men streckad i väl högsta laget. Gardera tidigt upp med det lågt streckade krysset.

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

6. Scunthorpe - Rochdale 2

Rochdale brukar tillhöra den övre halvan i den engelska tredjedivisionen men har haft en tung säsong. The Dale är nästjumbo och riskerar i högsta grad att degraderas. Formen pekar dock något uppåt och än är inte loppet kört på långa väga. Det blåvita bortalaget har sex poäng upp till Oldham på säker mark, men har ett par hängmatcher tillgodo på majoriteten av lagen i serien. Här ställs de på pappret mot en svår motståndare i Scunthorpe. Hemmalaget har dock katastrofal form och sju raka utan seger. Ingenting stämmer och laget kan mycket väl tappa sin tidigare givna playoff-plats. Rochdale har goda möjligheter till poäng här. Den lågt streckade tvåan plitas ner först, men gardera omgående!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

7. Shrewsbury - AFC Wimbledon X

Även här hittar vi toppen mot botten. Shrewsbury gör en stark säsong och har goda möjligheter att ta steget upp till The Championship för första gången i klubbens historia. Tillsammans med Blackburn och Wigan går de en hård fight om direktplatserna till den engelska andradivisionen. Här är dock lagkaptenen Ogogo avstängd och mittfältaren Godfrey avstängd. AFC Wimbledon kämpar för sin existens i de nedre regionerna, men har visat gryende form. Senast blev det en poäng borta mot Rochdale och dessförinnan en seger hemma mot Oxford. Här kan Londonlaget inte räknas bort även om de slår ur underläge. Plocka med samtliga tecken och jobba in skrällen!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

8. Southend - Rotherham 2

Southends bästa målskytt den här säsongen är något förvånande lagets cypriotiska högerback Jason Demetriou. Här saknas dock Demetriou då han är på landslagsuppdrag med Cypern. Southend har samtidigt inte nämnvärt mycket att spela för i mitten av tabellen. Rotherham krigar däremot i toppen och vässar formen inför vad som i maj lär bli playoff-spel. Formen är fin hos bortalaget med bara två förluster på de 17 senaste. Här får de bära favoritskapet, särskilt som Southend saknar sin mest tongivande spelare. X2 räcker långt.

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

9. Bradford - Gillingham 1

Bradford har haft det riktigt tungt under 2018 och halkat ner till en elfte plats. Lagets ambitioner har hela tiden varit att ta steget upp till The Championship, men det ser ut som ett riktigt långskott för stunden. Ska minsta chans till uppflyttning finnas krävs tre poäng när The Bantams ställs mot Gillingham under lördagseftermiddagen. Gillingham är inte oävet men normalt inte i närheten av samma klass som hemmalaget. Detta bör Bradford vinna trots sviktande form. Finns ettan till under 50 procent är det en bra spik.

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

10. Bury - Wigan 2

Det mesta talar för att det kommer skilja två divisioner mellan Bury och Wigan nästa säsong. Bury är jumbo i League One och det ska otroligt mycket till för de ska klara kontraktet. Wigan krigar samtidigt i toppen och bör kunna norpa en av två direktplatser till The Championship. I veckan besegrades Walsall med 3-0 och formen ser fin ut hos de blåvita bortalaget. Här bör det bli tre poäng och tvåan är trolig. På större system behöver det dock inte vara fel att chansa med krysset. Bury har trots allt “bara” förlorat nio av 19 hemmamatcher.

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

11. Charlton - Plymouth 1

Ett viktigt och ovisst möte väntar på The Valley i sydöstra London. Charlton har ett lag för The Championship men har underpresterat grovt de senaste månaderna. Det har gjort att Karl Robinson fått sparken och in har Lee Bowyer tillfälligt plockats. Det återstår att se om den forne storspelaren kan få The Addicks på rätt köl. Här blir det inte lätt när ligans mest formstarka lag, Plymouth, kommer på besök. Sydkustlaget har via 40 poäng på sina 17 senaste matcher tagit sig upp från en bottenplacering till playoff-plats. Bortamatch mot Charlton är dock en av ligans svåraste uppgifter. Detta är extremt ovisst och här krävs så många tecken det bara går. Helgardera!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

12. Exeter - Swindon 2

Över till League Two och ett toppmöte på sydkusten där Swindon gästar Exeter och Saint James Park. Hemmalaget är ett lag som länge huserat i mittenskiktet av den engelska fjärdedivisionen, medan Swindon generellt härjat i divisionen över. Trots en starkare trupp hos bortalaget är det dock Exeter som ligger tre poäng före i tabellen. Här talar dock mycket för att det avståndet blir noll. Exeter har problem i backlinjen med lagkaptenen Jordan Moore-Taylor skadad och dessutom tre övriga viktiga defensiva pjäser osäkra till spel. Tvåan erbjuder mycket fint värde och är en av kupongens mest intressanta spikar!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

13. Wycombe - Port Vale 1

Port Vale från Stoke-on-Trent går otroligt tungt i League Two för stunden och riskerar faktiskt att degraderas för andra säsongen i rad. 13 raka matcher utan seger har det blivit för klubben som är inne i en djup kris. Det kan inte sägas om Wycombe som går starkt. The Chairboys ligger trea och har goda förutsättningar att ta klivet upp till League One. Offensivt finns bjässen Adebayo Akinfenwa (bänkar 180 kg) som stått för 17 mål hittills den här säsongen. Port Vale har inte vunnit de sex senaste besöken på Adams Park och gör det inte här heller. Given etta!

Matchinfo | Statistik | Laguppställning

Bergspiken! - Wycombe

Wycombe är ett lag i harmoni. Det är inte Port Vale. Hemma på Adams Park ska det vara klar fördel för The Chairboys. Samtidigt har de fin hemmastatistik mot Port Vale. Här tar de ytterligare ett kliv mot League One!

Rensaren! - AFC Wimbledon

AFC Wimbledon visar fin form och har bara en förlust på sina fem senaste. Shrewsbury på bortaplan är en svår, men inte omöjlig uppgift. Chansen till poäng för Londonlaget är betydligt högre än vad streckningen visar. Söks miljonerna ska definitivt den undervärderade tvåan i match 7 med på kupongen!

Lilla systemet 128r

Skapa system utifrån lilla systemet

 1. Sverige - Chile 2
 2. Fleetwood - Northamp. 1x
 3. MK Dons - Blackpool x2
 4. Oldham - Walsall 1
 5. Peterbor. - Bristol R 1x
 6. Scunthorpe - Rochdale x2
 7. Shrewsb. - AFC Wimb. x2
 8. Southend - Rotherham x2
 9. Bradford - Gillingham 1
 10. Bury - Wigan 2
 11. Charlton - Plymouth 12
 12. Exeter - Swindon 2
 13. Wycombe - Port Vale 1

Stora systemet 1296r

Skapa system utifrån stora systemet

 1. Sverige - Chile 2
 2. Fleetwood - Northamp. 1x
 3. MK Dons - Blackpool 1x2
 4. Oldham - Walsall 1
 5. Peterbor. - Bristol R 1x
 6. Scunthorpe - Rochdale 1x2
 7. Shrewsb. - AFC Wimb. 1x2
 8. Southend - Rotherham x2
 9. Bradford - Gillingham 1
 10. Bury - Wigan x2
 11. Charlton - Plymouth 1x2
 12. Exeter - Swindon 2
 13. Wycombe - Port Vale 1

Spela Stryktipset

Våra medlemmars bolag

Det finns för tillfället inga andelsbolag som söker medlemmar.