2019-02-11

Spelförslag: Topptipset 11/2

Veckan börjar med en ordentlig kompott av spelobjekt. Powerplay är en blandning av matcher från HockeyAllsvenskan, AllEttan, KHL, NHL och den tjeckiska ligan. NHL-fajterna finns även med på en Challenge medan Bomben fokuserar mer på de svenska drabbningarna tillsammans med Dinamo Riga - Jokerit i KHL. De finns som brukligt även en fotbollsbomb att ta del av.

De tre matcherna på Bomben är även med på Topptipset som består av tillställningar från åtta olika länder. Här gäller det att ha en bred kunskap således. Bland annat ska den danska ligan starta om när Midtjylland gästar Vendsyssel. Först tittar vi dock till Molineux Stadium.

Glöm inte att följa oss på Facebook. där du snabbast får uppdateringar om allehanda saker kring Liverättning.

Se resultat för förra omgången av Topptipsett

Spelstopp: 18.59

1. Wolverhampton - Newcastle 1

Wolverhampton ligger sjua i Premier League trots att alla lag runt dem har spelat en match mer. Det visar vilken otrolig säsong Espírito Santos manskap har stått för. Nu kommer de närmast från tre raka ligavinster där Vargarna sammanlagt tryckt in tio baljor. Gästande Newcastle gjorde en bra insats senast mot Tottenham men förlorade med 0-1 efter en tavla av Dubravka. Nu har Skatorna äntligen sin trupp i stort sett skadefri och det är viktigt för att Benítez ska kunna föra dem till nytt kontrakt. De har dock bara två vinster på tolv bortafajter och här slår de återigen ur underläge.

2. Alavés - Levante 1

Tre raka förluster har gjort att Alavés tillfälligt har tappat sin Europaplats. På dessa torskar har de blåvita heller inte gjort ett enda mål. Nu väntar dock ett passande motstånd för att vända den dåliga trenden. På hemmaplan har trots allt John Guidettis lag 5-4-1 under säsongen. Levante fick 0-0 mot Getafe senast och har därmed bara vunnit en ligamatch sedan den tredje december. Tre raka bortaförluster har det blivit för Valencia-laget som i den jämna tabellen inte har speciellt långt ner till nedflyttning. José Campana är avstängd här. Alavés ska hållas som klara favoriter på Mendizorrotza Stadium.

3. Vitoria Setubal - Belenenses X

Svårare i Portugal där Vitoria Setubal tar emot Belenenses. Värdarna har usel form med elva raka tävlingsmatcher utan vinst. Dock har fyra av de fem senaste i ligan, bland annat mot Sporting, slutat oavgjort. Setubal ligger i mitten av tabellen men har bara tre poäng ner till strecket efter 20 spelade omgångar. Belenenses har gått bättre även om de närmast kommer från två raka förluster. Gästerna har dock 3-5-2 på resande fot och dessutom två raka förluster på Estádio do Bonfim. Vidöppet möte detta. Helgardera!

4. Vendsyssel - Midtjylland 1

Det är dags för den danska ligan att vakna till liv igen efter ett långt vinteruppehåll. Det brukar alltid vara ganska svårt att spela fotboll i början av vårsäsongen då planerna inte är i allra bästa skick så tidigt. Däri ligger Vendsyssels stora chans här, att grisa till sig ett resultat på en dålig plan. Vendsyssel avslutade annars hösten med att bortabesegra Bröndby med 3-2. Midtjylland ligger tvåa i ligan med tre poäng upp till FCK inför omstarten. Här får de klara sig utan Rasmus Nicolaisen som både är skadad och avstängd. Bortaspelet har inte varit helt klockrent under säsongen där endast fyra av tio ligamatcher slutat med vinst. Här blir de alldeles för stora favoriter. Allt värde finns hos värdarna och streckningen ska utgå från vänster.

5. Venezia - Lecce 2

Serie B tar också plats på kupongen med en fajt. Det är Venezia som tar emot Lecce och gästerna har satt sig i ett fint läge inför avslutningen av säsongen. Med två matcher mindre spelade skiljer det sju poäng upp till tvåan Palermo. Direktuppflyttning finns alltså inom räckhåll. Formen är också god med endast en förlust sedan början av november. Hemmalaget från vackra Venedig befinner sig i mitten av tabellen och lär inte vara nära något av strecken när serien ska summeras i vår. Rutinerade försvararen Domizzi är avstängd för värdarna. Ett rejält avbräck. Strecka från höger.

6. Hamburg - Dynamo Dresden X

I Zweite Bundesliga hittas en enormt överstreckad favorit. Hamburg är visserligen ett mycket starkt lag som satsar hårt på att snabbt ta sig upp till högstaligan igen. Efter 20 spelade omgångar leder de serien men två av de tre senaste ligamatcherna har slutat med förlust. Här är Sakai dessutom avstängd. Dynamo Dresden har ingen rolig formkurva med fyra förluster på sina fem senaste. Linus Wahlqvists gäng är dock ett stabilt mittenlag och ska inte underskattas. Ettan är såklart troligast men med streckningen som erbjuds går det inte att spika. Alla tecken.

7. Brest - Auxerre 1

Från den tyska andradivisionen till den franska diton. Auxerre är ett klassiskt lag som dock haft svårt att imponera på senare år. I fjol slutade de på den undre halvan av Ligue 2 och där befinner sig gästerna även denna säsong. Formen är dock god med endast en ligaförlust sedan oktober månad. De har helt enkelt kryssat för mycket. Brest går ännu bättre och har bara torskat en ligafajt sedan augusti. Ruskigt starka papper. Dessutom är de seriens bästa hemmalag med 8-3-1 på Stade Francis-Le Ble. Skyttekungen Charbonnier, med 17 baljor under säsongen, finns att tillgå här och det kan bli tungan på vågen. Utgå från vänster.

8. Ross County - Inverness 1

Avslutningsvis tittar vi till den Skotska Cupen. Det är åttondelsfinal som gäller och här möts två lag från andradivisionen. Ross County degraderades från The Premiership i fjol men siktar på en snabb comeback. Efter 23 ligaomgångar leder de serien. Dessutom imponerade de storligen i senaste omgången av cupen då Motherwell besegrades på bortagräs. Inverness hänger med i täten i ligan men har tolv poäng upp till Ross County. De förlorade ligamatchen här med 1-2 strax innan nyår. Det mesta talar för att gästerna får det svårt återigen. Runt 55 procent är ettan en vettig spik.

Bergspiken! - Ross County

Ross County har bara torskat en enda hemmamatch på hela säsongen och när de ställdes mot Inverness i ligan blev det vinst med 2-1. Gästerna förlorade senast mot Partick Thistle och har inte formen som krävs för att få med sig något här.

Rensaren! - Vendsyssel

Februari-fotboll i Danmark brukar innebära tuffa yttre förutsättningar. Sämre planer, kallt och inte sällan regnigt. Det gynnar inte det finspelande bortalaget utan mer köttande värdar. Jätteskrällen är inte långt borta.

Spelförslag Topptipset - 72 rader

 1. Wolverhampton - Newcastle 1x

 2. Alavés - Levante 1

 3. Vitoria Setubal - Belenenses 1x2

 4. Vendsyssel - Midtjylland 1x

 5. Venezia - Lecce x2

 6. Hamburg - Dynamo Dresden 1x2

 7. Brest - Auxerre 1

 8. Ross County - Inverness 1

Spelförslag Topptipset - 324 rader

 1. Wolverhampton - Newcastle 1x

 2. Alavés - Levante 1

 3. Vitoria Setubal - Belenenses 1x2

 4. Vendsyssel - Midtjylland 1x2

 5. Venezia - Lecce 1x2

 6. Hamburg - Dynamo Dresden 1x2

 7. Brest - Auxerre 1x

 8. Ross County - Inverness 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Våra medlemmars bolag

Det finns för tillfället inga andelsbolag som söker medlemmar.