2019-04-15

Spelförslag: Topptipset 15/4

Stort fokus på NHL-slutspelet denna måndag. Världens bästa hockeyliga dominerar såväl Powerplay som en Bomben. Dessutom finns en Challenge från Stanley Cup. På fotbollsfronten har vi en härlig mix som hittas på en Bomb samt Topptipset.

Vi fokuserar som vanligt på det sistnämnda där vi synar 16 lag i sömmarna när samtliga matcher ska sluta på “rätt” sätt. Vi får stadskampen Stockholm mot Göteborg, en historia som kan upprepa sig i de italienska alperna, och gurkor som kan slå maränger. Håll i hatten, nu kör vi!

Glöm inte att följa oss på Facebook där du snabbast får uppdateringar om allehanda saker kring Liverättning. Se resultat för förra omgången av Topptipsett

Spelstopp: 18.59

1. Watford - Arsenal 1

I Premier League får man inget till skänks, och det har The Gunners fått erfara. De rödvitas bortaspel skiljer sig betänkligt från de övriga topplagen då Unai Emerys manskap bara lyckats skrapa ihop två fullpoängare utanför Emirates sedan slutet av oktober. På Goodison Park blev det nytt nederlag (0-1) för en vecka sedan, dessutom fick Papastathopoulos syna ostbrickan och missar därmed denna bortaresa. Watford är inte bara obesegrade på Vicarage Road sedan juldagarna, The Hornets har dessutom sänkt Palace, Spurs och Fulham inför sina trogna hemmapublik denna säsong. Slog Arsenal med 2-1 förra säsongen. Ettan ger bra betalt, men kläm in helgarderingen direkt.

2. Djurgården - IFK Göteborg 1

Allsvenskan har börjat bra för värdarna som är fortsatt obesegrade och vassa framåt. Witry gjorde två på ÖSK för en vecka sedan, och norrmannen ger kanske Turay en liten fajt om vem som vinner den interna skytteligan. Blåränderna har vunnit de senaste tre årens möten på Tele2 och har ett psykologiskt övertag på göteborgarna. Blåvitt kommer likt DIF med 3-0 i ryggen. I hemmapremiären, som spelades på Nya Ullevi, redde Änglarna ut den inledande stormen, och kunde sedan sätta tre baljor på Kevin Stuhr Ellegaard. Elfsborg var dock långt ifrån bra, och de unga Kamraterna kommer inte få samma ytor uppe i huvudstaden. Utdelningen på DIF lockar, det blir tre troliga poäng till Järnkaminerna!

3. Helsingborg - Hammarby 1

Nästa måndagspärla finner vi på Olympia där värdarna, av naturliga skäl, visar sin bästa sida. I premiären såg Rasmus Jönsson med sina två mål till att fjolårstvåan Peking fick återvända till Östergötland med tomma händer (3-1) och nu väntar alltså 2018 års tabellfyra. Det har inte lossnat för Bajen som inte lyckats sätta in dödsstöten på vare sig Kalmar (1-1) eller Elfsborg (1-1). Är det en fortsättning på hösten när söderkisarna tappade sin killer instinct och slängde bort Europaplatsen? Stor kapacitet i spelare som Muamer Tankovic och Jeppe Andersen, frågan är bara när det lossnar. Sett till vad lagen visat torde skåningarna triumfera.

4. Trelleborg - Norrby 1

Tillställning från Superettan där ett hittills underpresterande TFF nu borde lyfta. En poäng på två omgångar gör inte att man dukar fram spettekakan direkt, men mål kan sydskåningarna i alla fall göra. Dessutom innehåller truppen etablerade namn som Zoran Jovanovic, Robin Nilsson och därutöver MFF-talangen Hugo Andersson. Kvalitet lönar sig längden. Gästande Norrby slog Mjällby (2-1) senast lite på samma vis som boråsarna stal en poäng på Gamla Ullevi mot ÖIS (1-1); delvis genom hårt arbete, men även genom en stor portion tur. En ribbretur inslagen av Adam Eriksson samt en målvaktsretur inpetad av Nicklas Savolainen är inte bara skicklighet. Ovisst, in med alla tecken.

5. Örgryte - IK Frej 1

HBK är något av en uppflyttningskandidat och när då Örgryte stänger ner hallänningarna efter en superb första halvlek undrar man om detta är de rödblåas år. Legenden Aílton satte ettan på Örjans Vall, och därefter var det nedförsbacke för göteborgarna som tog revansch för slarvet i premiären. Gulsvarta Frej står kvar på noll gjorda mål och noll intjänade poäng efter två omgångar. Fem insläppta, och de gulsvarta är en skugga av det lag som avslutade 2018 års Superetta så fint. Dundra in ettan och ta dig en räkmacka.

6. Atalanta - Empoli 2

Fokus på Serie A och en svår, men inte möjlig, bortaresa för Empoli. De senaste tillställningarna har inneburit varierande resultat för “Azzurri”, men klart är att målproduktionen är det inget fel på. Francesco Caputo och Diego Farias är ett formidabelt anfallspar som får hål på de flesta försvar. Värdarna kommer från en tuff match på San Siro mot regionalrivalen Inter (0-0). Pinnen fick bergamaskerna verkligen slita för, och med tanke på att hemmalaget åkte på smisk av Empoli (2-3) i höstas, precis efter en urladdningen mot Inter, kan detta bli obehagligt för norditalienarna. Pröjset på gästerna är bra. Börja med skrälltvåan!

7. Leganés - Real Madrid 1

Kort bortaresa för Los Blancos, men absolut inte enkel. Madrid-kolossen, anförd av målglade Karim Benzema, har återtagit sin rättmätiga Champions League-placering under nygamle Zinedine Zidane, men en gestalt av Ronaldos kaliber saknas fortfarande. Det märktes exempelvis i Valencia (1-2) för knappt två veckor sedan. För Leganés är kontraktet i princip säkrat, och även om “gurkodlarna” ligger på den nedre halvan har fansen haft mycket att jubla över på hemmaplan då storlagen tappar poäng på löpande band. För att vinna lite stålar är ettan nästan obligatorisk, gardera upp efter tillgängligt kapital.

8. Köln - Hamburg 1

Med ögonen fastlåsta på uppflyttning till finrummet ska dessa storklubbar stångas i Ruhr. Hamburg har gett sina prövade fans nya magsår efter de senaste tre omgångarnas fadäser med sena genomklappningar och bara en inspelad poäng, mot intetsägande Bochum dessutom (0-0). Missar nordtyskarna avancemanget? FC Köln har redan bevisat att 2. Liga är för liten för “Die Geissböcke”. En makalös säsong med över 70 måljubel har mynnat ut i en stabil serieledning som med all sannolikhet håller hela vägen. Duon Terodde-Cordoba håller för Bundesliga, och får de vara kvar har värdarna en bra grund att stå på vid uppflyttning. Bombetta!

Bergspiken! - Örgryte

Rödblått har i Aílton en spelare som de flesta allsvenska lag drömmer om, och på det en grupp sammansvetsade lirare som bara har ett mål - uppflyttning. Ett förvirrat Frej kan inte sätta emot mycket, tre nya poäng till Sällskapet!

Rensaren! - Leganés

Den lilla förortsklubben är ett välfungerande lag där spelarna täcker upp för varandra, vilket i kombination med ett ruskigt hemmafacit ger goda chanser till en knall som hörs över hela Madrid! Vamos, Lega!

Spelförslag Topptipset - 72 rader

 1. Watford - Arsenal 1x2

 2. Djurgården - IFK Göteborg 1

 3. Helsingborg - Hammarby 1x

 4. Trelleborg - Norrby 1x2

 5. Örgryte - IK Frej 1

 6. Atalanta - Empoli x2

 7. Leganés - Real Madrid 1x

 8. Köln - Hamburg 1

Spelförslag Topptipset - 324 rader

 1. Watford - Arsenal 1x2

 2. Djurgården - IFK Göteborg 1x

 3. Helsingborg - Hammarby 1x

 4. Trelleborg - Norrby 1x2

 5. Örgryte - IK Frej 1

 6. Atalanta - Empoli 1x2

 7. Leganés - Real Madrid 1x2

 8. Köln - Hamburg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Våra medlemmars lag
Namn Bolagshållare Gå med
DALLAS RomeoLivaja Gå med
PARIS HjoJan Gå med
Lilla Paris HjoJan Gå med
Pontas andelar pjtheripper Gå med
Europatips 50 kr Ingmariee Gå med
L-E Stryk Ofelt Gå med
Tippers Eu Tipper Gå med
TippersTopp Tipper Gå med
OffspringHörna RaUk Gå med
Euro Limited Beatkase Gå med
Stryk Limited Beatkase Gå med
Tippers Stryktips Tipper Gå med
elmS elmago13 Gå med
Stryket200 FreddeE Gå med
Gott och blandat 50kr en andel. EvertonFC Gå med
Boomb KIRTAP Gå med
Timmernabben 2 björnylwa Gå med
PP Stryktips Percy Gå med
skrallan rickys bolag skrallan Gå med
PKSTAR KIRTAP Gå med
Twitter dax123 Gå med
Måns Stryk o EU bolag Måns Gå med
Tppsters united Tippsters united Gå med