2019-06-11

Spelförslag: Topptipset 12/6

Det finns fina spelmöjligheter denna onsdag. Bomben präglas av VM-slutspelet för damer, både Tyskland-Spanien och Frankrike-Norge är spännande fighter. Challenge serverar en nattmacka i form av en Amerika-Mix. Den avgörande matchen i Stanley Cup-finalspelet står för dörren, får Boston eller Blues lyfta bucklan?

På Topptipset är det damfotboll för hela slanten. Australien måste ta snabb revansch efter kallduschen mot Italien, nu väntar Brasilien med stekheta Cristiane i spetsen. Notera att denna kupong löper över hela veckan, från onsdag kväll till Sveriges match på söndag eftermiddag.

Glöm inte att följa oss på Facebook. där du snabbast får uppdateringar om allehanda saker kring Liverättning.

Se resultat för förra omgången av Topptipsett

Spelstopp: 20.59

1. Sverige - Thailand 1

Topptipset rivstartar bakifrån med söndagskampen för våra blågula damer som jagar en medalj i Frankrike. Premiären mot Chile var skaplig spelmässigt men utdelningen var skral. Båda målen kom sent i 2-0-segern och med skarpt skytte borde det ha varit åtminstone en handfull svenska kassar. Thailändskorna är ett blåbärsgäng som inte har mycket att tillföra på den här nivån. Asiaterna kommer till VM med nio förluster på sina tio senaste landskamper. I genrepet blev Thailand förnedrade med 6-1 mot Belgien, till saken hör att Belgien inte ens är med i VM. Den här matchen är en munsbit för de meriterade svenskorna. 5-0?

2. Frankrike - Norge 1

VM:s värdnation är den stora favoriten till att ta hem titeln. Det är inte svårt att förstå varför om man kollar på laguppställningen. Det kryllar av kvalitet och fransyskorna kan tillsammans fylla ett badkar med guldmedaljer från Champions League. I premiären segrade Les Bleus enkelt med 4-0 mot Sydkorea, Wendie Renard svarade för dubbla baljor i den kampen. Norge slog som väntat Nigeria i sin premiär men mot de största nationerna lär avsaknaden av bojkottande Hegerberg bli desto mer uppenbar. Frankrike bör göra processen kort på den franska rivieran, tämligen trygg etta.

3. Australien - Brasilien 1

Över till torsdagen och Grupp C, "Dödens Grupp". Australien har nämnts som en dark horse inför denna turnering och premiären mot Italien inleddes behagligt med att Aussies stora stjärna Samantha Kerr slog in sin egen straffretur. Därefter lyckades italienskorna kvittera och i minut 95 avgjorde Le Azzurre framför näsan på chockade australiensiskor. Brasilien hade en desto lugnare premiär, i Martas frånvaro var det den gamla Linköpingsforwarden Cristiane som dominerade genom att göra samtliga mål i 3-0-triumfen mot Jamaica. Australien har vunnit fyra raka inbördes och ska gälla som favoriter men här bör garderingarna komma kvickt.

4. Sydafrika - Kina 2

På mäktiga Parc des Princes arrangeras den förmodade jumbofinalen i Grupp B. Sydafrika såg ut att kunna ställa till med en dunderskräll i premiären mot Spanien men till slut kunde La Roja ro hem 3-1-segern. Den plumpen innebär att afrikanskorna nu gått elva raka matcher utan att lyckas vinna. Kina var en maktfaktor kring millennieskiftet men håller inte riktigt samma nivå nuförtiden. I premiären höll dock kineserna stången bra mot Tyskland, 1-0 slutade den uppgörelsen till Der Frauen. När dessa nationer ställdes mot varandra i OS vann Kina med 2-0. Tvåan räcker långt i prinsarnas park.

5. Japan - Skottland 1

I den svenske hjälten Jakob Johanssons hemstad Rennes väntar en intressant fredagsfight i öppna Grupp D. Japan lirade oavgjort mot Argentina i Paris i måndags, den matchen slutade mållöst och spelmässigt var japanskorna strået vassare. Skottlands premiär var ett brittiskt rivalmöte mot stornationen England, skotskorna höll oväntat jämna steg men fick ge sig med siffrorna 2-1. Ifjol tog Japan guld i Asiatiska Mästerskapen efter finalseger mot Kina och ska tveklöst gälla som favoriter på Roazhon Park. Stark startetta.

6. England - Argentina 1

Fräscha Stade Océane invigdes så sent som 2012. Här, vid engelska kanalen, ska England passande nog säkra en slutspelsplats. Brittiskorna stötte på oväntat tuff patrull i premiären mot Skottland och nu gäller det att Phil Nevilles damer växlar upp för att bygga självförtroende om medaljdrömmen ska bli verklighet. Argentina nöp en stark pinne mot Japan i måndags, Asako Takakuras trupp ska dock ha svårt att lyckas med detsamma mot stjärnspäckade The Three Lions. Gjuten spik till bra värde.

7. Nederländerna - Kamerun 1

Lördagens två kamper från Grupp E avrundar Topptipset denna gång. Nederländerna var riktigt, riktigt illa ute på Stade Océane i tisdags. 3-3 i skott på mål mot Nya Zeeland var en grov missräkning för Lieke Martens och hennes lagkamrater. 0-0 efter 91 minuter var en ännu större missräkning men Bayern München-mittfältaren Jill Roord klev fram och avgjorde tillställningen i minut 92. Även Kamerun deltog i en jämn tisdagspremiär, den matchen slutade också 1-0 och i Montpellier var det Kanada som avgick med de tre pinnarna. Kamerun tog medalj i Afrikanska Mästerskapen 2018 och ska inte räknas bort helt i denna jämna grupp. Måla tvärsöver och hoppas på afrikansk skrälldans!

8. Kanada - Nya Zeeland 1

Kupongens sista bud kommer från den gamla OS-staden Grenoble. Frankrike är till vardags hemland för Kanadas Lyonspelare Kadeisha Buchanan som frälste lönnlöven i premiären. Den segern innebär att nordamerikanskorna bara förlorat en av sina senaste 15 matcher, den gången var det giganten USA som stod för motståndet. Nya Zeeland kommer från en stark premiär mot Nederländerna där klockan hann ticka upp på tilläggstid innan förlusten var ett faktum. Nu gäller det för ö-nationen att slicka såren snabbt och rusta sig för strid på Stade des Alpes. Här krävs garderingar.

Bergspiken! - Sverige

Sveriges premiär var som premiärer ofta är, lite nervöst och frustrerat. Tre pinnar bärgades iallafall och nu är det upplagt för en ordentlig islossning mot en sällsynt svag VM-motståndare i form av Thailand.

Rensaren! - Kamerun

Om Nya Zeeland kunde hålla superduon Vivianne Miedema och Lieke Martens mållös så kan även Kamerun göra det. Då är hälften vunnet, på denna kupong utan vettiga rensartecken måste skrällen streckas på Stade du Hainaut!

Spelförslag Topptipset - 72 rader

 1. Sverige - Thailand 1

 2. Frankrike - Norge 1

 3. Australien - Brasilien 1x2

 4. Sydafrika - Kina x2

 5. Japan - Skottland 1x

 6. England - Argentina 1

 7. Nederländerna - Kamerun 1x2

 8. Kanada - Nya Zeeland 1x

Spelförslag Topptipset - 324 rader

 1. Sverige - Thailand 1

 2. Frankrike - Norge 1x

 3. Australien - Brasilien 1x2

 4. Sydafrika - Kina x2

 5. Japan - Skottland 1x2

 6. England - Argentina 1

 7. Nederländerna - Kamerun 1x2

 8. Kanada - Nya Zeeland 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Våra medlemmars lag
Namn Bolagshållare Gå med
DALLAS RomeoLivaja Gå med
PARIS HjoJan Gå med
Lilla Paris HjoJan Gå med
Pontas andelar pjtheripper Gå med
Europatips 50 kr Ingmariee Gå med
L-E Stryk Ofelt Gå med
Tippers Eu Tipper Gå med
TippersTopp Tipper Gå med
OffspringHörna RaUk Gå med
Euro Limited Beatkase Gå med
Stryk Limited Beatkase Gå med
Tippers Stryktips Tipper Gå med
elmS elmago13 Gå med
Stryket200 FreddeE Gå med
Gott och blandat 50kr en andel. EvertonFC Gå med
Boomb KIRTAP Gå med
Timmernabben 2 björnylwa Gå med
PP Stryktips Percy Gå med
skrallan rickys bolag skrallan Gå med
PKSTAR KIRTAP Gå med
Twitter dax123 Gå med
Måns Stryk o EU bolag Måns Gå med
Tppsters united Tippsters united Gå med