Kom igång andelsspel idag - så enkelt är det!

  1. Skapa ett lag hos Svenska Spel
  2. Kopiera inbjudningslänken till ditt lag hos Svenska Spel
  3. Skapa nytt Andelsspel hos LR

Som de flesta kanske redan noterat så har bolagsspel blivit till det, för hästintresserade mycket bekanta ”Spela tillsammans”. Svenska Spels nya bolagsspel liknar alltså upplägget som ATG har för sina andelsspel. I bilden ser ni en sammanfattning hur ni går tillväga.

Längre ned på sidan finner ni en mer utförlig steg-för-steg-guide.oml hur du kan skapa lag tillsammans med andra Liverättningsmedlemmar genom att marknadsföra det på sidan. Längre ned på sidan kommer.

Våra medlemmars lag

Spela tillsammans - Liverättnings guide till Andelsspel på Svenska Spel

Här följer en steg-för-steg guide hur du går tillväga för att starta ett andelslag på Svenska spel.

Skapa andelslag

Börja med att logga in på ditt spelkonto och gå till ”Spela tillsammans” som ligger precis bredvid ”Spela” i toppmenyn på svenskaspel .se. Därefter gör du följande:

Starta ett lag! Här kan vem som helst bli lagkapten, och det blir du genom att starta ett andelslag. Namnge sedan ditt lag och så är vi igång!

Bjud in dina lagkamrater

Nu är det dags att skaffa lagkamrater för till ditt lag. Det gör du genom att kopiera inbjudningslänken på lagsidan och skickar till alla som du vill ha med i laget.

Notera: * Länken är giltig i 14 dagar därefter skapar du en ny genom att gå in på ”bjud in medlemmar”. Notera att länken är inte personlig, utan dina vänner och bekanta kan använda samma länk för att i sin tur bjuda in fler medlemmar. * För att stoppa tillströmningen av nya medlemmar till ditt förmodat populära lag så klickar du bara på ”byt ut länken” – och låter sen förstås bli att sprida den vidare. * Endast lagkaptenen har möjlighet att byta ut länken.

Gå med i lag

Gå med i lag – Alla som har en giltig länk från en lagkapten (någon som startat ett lag) kan gå med i lag. Vill ingen bjuda in dig, då är det du som är kapten på båten, för då startar du går du tillbaka till punkten ovanför och startar ett eget lag. Så i klartext: du får en länk från den som skapat ett andelslag och det är endast den som har länken som kan gå med.

Förbereda ny omgång för andelsspel

Precis som tidigare vid bolagsspel så måste cashen in från medlemmarna om det ska bli några spel.. För att kunna göra detta så börjar du med att förbereda en ny omgång. Gå in på ditt lag och klicka förbered omgång. Därefter väljer du omgång och andelspris.

Den som verkligen vill bossa över sitt lag kan dessutom lägga till en radskiss som sedan går att använda som skiss för grundraden.

Välj spel och spelomgång

För närvarande så är det Stryktipset och Europatipset som är tillgängliga, men räkna med att fler produkter kommer att dyka upp inom en snar framtid.

Andelar

Andelsspel är precis som det låter att man köper andelar av den totalsumma som spelet kommer att kosta. Så steg ett innan något spel kan läggas är då förstås att pengarna till spelet kommer in till lagkassan. Pengarna som kommer in kommer då förstås från köp av andelar. Pris per andel och hur många andelar avgör hur stort spel laget kan lägga.

Förbered en spelomgång där dina medlemmar kan köpa andelar. Så fort som minst 2 personer köpt i den aktuella spelomgången så kan man lämna in spelet

Andelsinställningar

Du kan även lägga till regler för när andelar måste vara köpta och hur många som får köpas av respektive medlem. Utdelningen på eventuell vinst är förstås logiskt rättvist fördelad utefter hur många andelar du köpt. Har du fem av tio andelar så vinner du således hälften av totalsumman. Det är max 50 andelar som gäller. Som du ser går det även att välja hur nära spelstopp det är godkänt att köpa sina andelar.

Lägg andelsspelet

När alla medlemmar fått chansen att köpa sina andelar så är det dags att lämna in spelet.

Lägga spelet från spelprodukten

Det går även att lägga spelen direkt från kupongen som andelsspelet gäller för. Då måste man klicka på "Byt saldo" vid betalningen för att sedan välja kassan från andelslaget.

Låta medlemmar lägga spel

Det går att göra en medlem till "Speladmin" så att denne kan lägga spel i laget. Klicka på de tre prickarna bredvid medlemens namn för att göra en medlem till "Speladmin". Det går inte att avsluta laget eller hantera medlemmar som "Speladmin" utan man kan endast förbereda och lägga spel.

Introduktionsvideo från Svenska Spel

Skapa och marknadsför ditt andelsspel hos Liverättning

Du kan nu spela och eller marknadsföra dina andelsspel på Liverättning. För att skapa Andelsspel på Liverättning så börjar du med att starta ett andelslag hos Svenskaspel. Sedan är det enkelt:

  • Klicka på "Skapa nytt andelsspel hos Liverättning"
  • Du kommer nu till ett formulär. Fyll i formuläret med bolagsnamnet, beskrivning och inbjudningslänken från Svenska Spel.
  • När du klickar “skapa” så kommer ditt spel att synas bland de andra skapade andelsspelen här oå Liverätttning. Se nu till att tillhöra ett vinnande lag!

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}

td