Laddar system...
{{ item.name }}
product-image
{{ item.round_date }}
active-icon inactive-icon
{{ item.human_time }} {{ item.line_count }} {{ item.current_possible }} {{ item.current_points }}

© TVmatchen.nu - Sport på TV

Frågor & Svar

⚽ Vad är Topptipset?

Målet med Topptipset är att sätta samtliga åtta matchobjekt i din spelkupong som Svenska Spel väljer ut inför varje Stryktips- eller Europatipsomgång. Topptipset liknar mest spelet Powerplay, med skillnaden att matchutbudet är fotboll i stället för ishockey, där vinsterna kan bli höga i förhållande till en relativt liten insats per rad.

👩🏼‍🏫 Hur spelar jag Topptipset?

I Topptipset gäller att tippa rätt på åtta matcher med matchkombinationerna 1 (hemmalag), X (oavgjort) och 2 (bortalag). Utbudet kan variera men utgör i de flesta fall de åtta första matcherna på Europatipset eller Stryktipset. För vinstutbetalning gäller det att du prickar in samtliga åtta matcher. Tack vare att Topptipset är en kortare variant av Stryktipset med potential till höga vinster, har spelet snabbt ökat i popularitet bland svenska spelare.

✔️ Hur rättar jag Topptipset?

Systemspel är ytterst enkelt att följa och rätta genom vår liverättningsfunktion. Vår liverättning för Topptipset ger dig facit på hur du dina rader ligger till i realtid. Direkt när du lagt in ditt systemspel hos oss kommer du ha fullständig koll på dina rader. Liverättning är utan tvekan det smidigaste valet när du följer fotbollsmatcherna via exempelvis C More, Viasat, SVT eller livestream.

🏆 Vad vinner jag på Topptipset?

Vinstplanen för Topptipset tillhör en vinstgrupp med ett rörligt vinstbelopp. Ju fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och tvärtom En andel på 70% av insatserna går till vinstmedel, som fördelas i en vinstgrupp. För vinstgruppen gäller endast de rader som utgör samtliga åtta rätt. Om vinster per rad i denna vinstgrupp inte uppgår till minst 10 kronor faller vinstgruppen bort och hela vinstsumman övergår till den så kallade rullpotten för Topptipset. Om ingen spelare har en vinnande rad försvinner också vinstgruppen och vinstsumman övergår på samma sätt till rullpotten

💶 Vad kostar Topptipset?

I Topptipset kan du välja mellan att satsa 1, 2, 5 eller 10 kronor per enkelrad. Om du exempelvis skulle satsa 5 kronor per radinsats och pricka in samtliga åtta matcher, kommer utdelningen att multipliceras med fem. Det är dock viktigt att beakta att din insats inför sådana spel också kommer att multipliceras fem gånger. Minsta totala insats på Topptipset är 20 000 kronor per kund

📅 När spelas Topptipset?

Topptipset erbjuds varje omgång Stryktipset och Europatipset spelas, om inget annat är överenskommet. Utöver dagarna då Stryktipset och Europatipset spelas, kan extra omgångar av Topptipset med ett annorlunda matchutbud anordnas. I regel så kan du spela Topptipset varje dag. Omgångar som samkörs med Stryktipset och Europatipset, spelas en- respektive två dagar per vecka (Stryktipset på lördagar och Europatipset onsdagar och söndagar). Spelstopp varierar beroende på när första matchen på kupongen börjar

Kom igång med Topptipset och rätta live

I Topptipset gäller att tippa rätt på åtta matcher med matchkombinationerna 1 (hemmalag), X (oavgjort) och 2 (bortalag). Utbudet kan variera men utgör i de flesta fall de åtta första matcherna på Europatipset eller Stryktipset. För vinstutbetalning gäller det att du prickar in samtliga åtta matcher. Tack vare att Topptipset är en kortare variant av Stryktipset med potential till höga vinster, har spelet snabbt ökat i popularitet bland svenska spelare.

På Liverattning.se hittar du alltid systemspel på Topptipset om du som medlem är inloggad. Testa dessa eller utveckla dina egna systemidéer hos oss som du sedan spelar hos Svenska Spel. Bäst av allt är att du kan utöka spelkänslan tack vare Liverättning hos oss.

Så spelar du – regler och satsningar

Målet med Topptipset är att sätta samtliga åtta matchobjekt i din spelkupong som Svenska Spel väljer ut inför varje Stryktips- eller Europatipsomgång. Topptipset liknar mest spelet Oddset Powerplay, med skillnaden att matchutbudet är fotboll i stället för ishockey, där vinsterna kan bli höga i förhållande till en relativt liten insats per rad.

I Topptipset kan du välja mellan att satsa 1, 2, 5 eller 10 kronor per enkelrad. Om du exempelvis skulle satsa 5 kronor per radinsats och pricka in samtliga åtta matcher, kommer utdelningen att multipliceras med fem. Det är dock viktigt att beakta att din insats inför sådana spel också kommer att multipliceras fem gånger. Minsta totala insats på Topptipset är 20 000 kronor per kund.

Om en (eller upp till två matcher) blir inställd på det utvalda matchprogrammet väljer Svenska Spel att tillämpa så kallad tendenslottning. Lottdragning sker med hjälp av enheter som representerar hemmaseger, oavgjort respektive bortaseger. I dragningen ingår 16 enheter som bestäms efter tendens för hemmaseger, oavgjort och bortaseger som experter förutser. Varje tecken representeras av två enheter eller fler. Om expertutlåtanden inte finns sker en slumpmässig fördelning utifrån samma antal enheter för 1, X respektive 2. I fall där fler än två matcher måste lottas ställer Svenska Spel in den aktuella spelomgången för Topptipset och spelarinsatserna betalas tillbaka.

Du kan spela enkelspel respektive systemspel på Topptipsets normalkupong. Systemspel (M-system) är tillgängligt på Topptipset i ett systemfält som där du markerar ditt system. M-system kan spelas upp till sju helgarderingar och en halvgardering,

I sektionen ”Kommande spel” hos Liverattning.se hittar du veckans kuponger med senaste matcherna för Topptipset. Klicka på ett av systemen för att komma till Systemskaparen där du kan skapa ditt egna system. Det gäller att du är inloggad för att lägga upp ditt system.

Väl i Systemskaparen är det bara att fylla i kombinationerna och ange namnet på ditt system. Sedan klickar du på ”Skapa system”. Därefter är det bara att välja att skicka och spela ditt system hos Svenska Spel.

Systemspel

Ett systemspel, det vill säga ett M-system, på Topptipset innebär att du satsar på flera enkelrader i samma spelkupong. Det innebär att du använder du garderar dig. Detta innebär att din insats automatiskt kommer att bli högre än 1 krona, varefter ditt systemspels insats beräknas efter hur många garderingar du anger och vilken radinsats du väljer.

När du använder dig av två tecken (1X, X2 eller 12) på en av de åtta matcherna i Topptipset halvgarderar du en match. Om du satsar en krona per rad kommer en halvgardering kosta två kronor, medan en radinsats på 5 kronor med tre halvgarderingar kommer att kosta 1 000 kronor (10 x 10 x 10).

Du kan också välja fylla i samtliga tre matchalternativ (1X2) på hela sju matcher på Topptipset. Detta innebär att du helgarderar dessa sju matcher, vilket skulle innebär att du på förhand har sju rätt av åtta totalt. Dock kommer din insats bli dyrare. Att helgardera en match med en insats på 1 kronor per rad kostar tre kronor, medan tre helgarderade matcher med en insats på 5 kronor kostar 3 375 kronor (15 x 15 x 15). Till sist kan du också spela Svenska Spels snabbfunktion för systemspel – Xperten. Här ges du tio fotbollsexperters sammanvägda tips som en färdigtippad rad som du kan spela direkt hos Svenska Spel.

Liverättning Topptipset

Systemspel är ytterst enkelt att följa och rätta genom vår liverättningsfunktion. Vår liverättning för Topptipset ger dig facit på hur du dina rader ligger till i realtid. Direkt när du lagt in ditt systemspel hos oss kommer du ha fullständig koll på dina rader. Liverättning är utan tvekan det smidigaste valet när du följer fotbollsmatcherna via exempelvis C More, Viasat, SVT eller livestream.

Vinst och utdelning

Vinstplanen för Topptipset tillhör en vinstgrupp med ett rörligt vinstbelopp. Ju fler som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen och tvärtom.

En andel på 70% av insatserna går till vinstmedel, som fördelas i en vinstgrupp. För vinstgruppen gäller endast de rader som utgör samtliga åtta rätt. Om vinster per rad i denna vinstgrupp inte uppgår till minst 10 kronor faller vinstgruppen bort och hela vinstsumman övergår till den så kallade rullpotten för Topptipset. Om ingen spelare har en vinnande rad försvinner också vinstgruppen och vinstsumman övergår på samma sätt till rullpotten.

En rullpott kan liknas vid en fond med pengar som återförs till spelarna enligt Svenska Spels beslut om fördelning. Alla pengar från rullpotten läggs till spelets totala vinstsumma. Om samtliga spel under en tipsomgång upphävs, skulle tillskottet från rullpotten återföras till nästa spelomgång.

När du hämtar ut vinst hos ditt lokala spelombud krävs id-kort. Vinster över 20 000 kronor betalas ut hos bank till det bankkonto du angivit. Om du skulle vinna över fem miljoner kronor kommer du personligen att kontaktas av Svenska Spel.

Under år 2017 var den högsta utdelningen på Topptipset 128 202 kronor.

Speldagar

Topptipset erbjuds varje omgång Stryktipset och Europatipset spelas, om inget annat är överenskommet. Utöver dagarna då Stryktipset och Europatipset spelas, kan extra omgångar av Topptipset med ett annorlunda matchutbud anordnas. I regel så kan du spela Topptipset varje dag. Omgångar som samkörs med Stryktipset och Europatipset, spelas en- respektive två dagar per vecka (Stryktipsetpå lördagar och Europatipset onsdagar och söndagar). Spelstopp varierar beroende på när första matchen på kupongen börjar.

Topptipset tips och strategier

För att vinna på Topptipset har du naturligtvis alltid en fördel av att studera lagen inför matcherna. Inte minst bör du vara insatt i statistiska parametrar som form och historiska inbördesmöten. Allt detta hittar du enkelt på nätet. Vi ger dig löpande Topptipset tips som du alltid kan ta inspiration och stöd av.

Om vi blickar tillbaka något på spelregler och produktstruktur för Topptipset, är det viktigt att förstå att vi har med ett poolspel med rörlig utbetalning att göra. Det faktum att du får en högre utbetalning när du delar åtta rätt med färre antal spelare är av stor betydelse. Dessutom vet vi att också utbetalningen till spelaren ligger på 70 procent.

Frågan är då hur vi skall kunna skaffa oss en fördel mot spelet på lång sikt. Det korta svaret är att vi måste hitta speltillfällen då vi har chans att pricka in en rad med åtta rätt då majoriteten har lagt sina tipstecken tvärtemot våra. För att åstadkomma detta måste dels vårt förväntade värde på varje given match vara positivt, och dels måste vi på förhand lista ut att den stora massan kommer att spela åt det andra hållet.

Det sistnämnda kräver både erfarenhet och kunskap. För att hitta en fördel i varje given match måste vi både vara duktiga på statistik och odds så att våra sannolikheter. Och för att förstå vilka matcher folk spelar på kan det vara värt att följa indikatorer som Tio Tidningars Tips samt andra källor som Svenska Spel och Liverattning.se, som prognosticerar hur folket förväntar sig att veckans matcher faller ut.

Kloka råd för att bli bra på Topptipset:

  • Håll dig alltid uppdaterad när det gäller form, historiska möten, senaste laguppställningar och skador.
  • Arbeta dig närmare en bild av sannolikheterna (i.e. oddsen) för varje match.
  • Hitta sannolikheterna som kan gå åt ditt håll – och samtidigt mot den breda strömmen av svenska spelare.

Topptipset på nätet eller hos spelombud?

En kvalificerad gissning är att de flesta spelen på Topptipset sker över nätet. Och konstigt är väl inte det med tanke på att vi idag gör de flesta köptransaktionerna via vår mobil eller laptop. Att spela Topptipset liksom oddsspel på nätet är smidigt och friktionsfritt. Tack vare SSL-kryptering hos Svenska Spel (och många fler operatörer överlag för den delen) känner vi fullt förtroende för att tippa via nätet.

Samtidigt lever den gamla vanan att träffa vänner och kollegor i det lokala tipsombudet kvar. Den sociala dimensionen är stark. Inte minst är det ett mervärde att få höra de sista konfirmationerna om lagen innan spelstopp. Och säkerligen kommer spel hos tipsombud leva kvar ett bra tag till i Sverige.

Vilket alternativ som är bäst – att spela Topptipset via nätet eller hos ombud – är svårt att svara på. Vi vill knappast ge dig ett rakt svar på denna fråga eftersom preferenskurvan är så pass olika för och en av varje svensk spelare.

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}

td