Laddar system...
{{ item.name }}
product-image
{{ item.round_date }}
active-icon inactive-icon
{{ item.human_time }} {{ item.line_count }} {{ item.current_possible }} {{ item.current_points }}

© TVmatchen.nu - Sport på TV

Frågor & Svar

⚽ Vad är Europatipset?

Europatipset är kort förklarat en annan variant av Stryktipset. Produkten hette från början Italienska Stryktipset och erbjöd uteslutande mellan åren 1993 - 2004 spel på 13 italienska liga- och/eller cupmatcher. Tack vare att många av de övriga europeiska ligorna fått ett större massmedialt intresse, inte minst de spanska och tyska ligorna, bestämde sig Svenska Spel för ett namnbyte till Europatipset.

👩🏼‍🏫 Hur spelar jag Europatipset?

Du kan antingen använda dig av enkelspel eller systemspel när du fyller i din Europatipskupong. Vill du ha bättre vinstchanser kan du på samma sätt som i Stryktipset kryssa för hel- och halvgarderingar. Tänk på att kostnaden multipliceras exponentiellt med två gånger för en halvgardering (kostnaden är två rader) respektive tre gånger för en helgardering (kostnaden är tre rader).

✔️ Hur rättar jag Europatipset?

När du lagt in ditt systemspel på Liverättning.se läser vår tjänst av alla dina kombinationer och ger dig under spelets gång en klar översikt på hur du ligger till samtidigt som du kan få en indikation på hur vinstprognosen ser ut för den aktuella Europatipskupongen.

🏆 Vad vinner jag på Europatipset?

40% går till alla spelare med 13 rätt (vinstchans: 1:1 594 323) 23% går till alla spelare med 12 rätt (vinstchans: 1:61 320) 12% går till alla spelare med 11 rätt (vinstchans: 1:5 110) 25% går till alla spelare med 10 rätt (vinstchans: 1:697). Den sammanlagda vinstchansen ligger på 1:607.

💶 Vad kostar Europatipset?

Europatipset kostar, precis som Stryktipset, 1 krona per rad. På nätet kan du lämna in en enkelrad, medan ditt lokala spelombud kräver att du spelar för minst 2 kronor.

📅 När spelas Europatipset?

Europatipset spelas normalt en till två gånger per vecka och avgörs under söndagar och onsdagar. När aktiviteten för både liga- och internationell landslagsfotboll är högre är även onsdag en spelomgång. När det gäller spelstopp gäller det att du är vaken beroende på när Europatipset arrangeras. Normalt brukar helgomgångarna med sista speldag söndag hålla öppet lördagar fram till 15.59. Veckospelet brukar stänga tisdagar 18.59.

Njut av Europatipset och rätta live varje helg!

Europatipset är kort förklarat en annan variant av Stryktipset. Produkten hette från början Italienska Stryktipset och erbjöd uteslutande mellan åren 1993 - 2004 spel på 13 italienska liga- och/eller cupmatcher. Tack vare att många av de övriga europeiska ligorna fått ett större massmedialt intresse, inte minst de spanska och tyska ligorna, bestämde sig Svenska Spel för ett namnbyte till Europatipset.

De största fördelarna med Europatipset är mångfalden av de allra främsta europeiska fotbollsligamatcherna liksom internationell landslagsfotboll. Dessutom finns möjligheten att spela vid minst två tillfällen under veckan. Kupongen har precis samma struktur som Stryktipset och systemspelsmöjligheterna är identiska.

Testa Europatipset idag om du inte gjort det redan. Använd dig också liverättning i realtid hos oss samtidigt som du följer några av Europas absolut bästa fotbollsmatcher.

Så spelar du – regler och satsningar

Målet i Europatipset är det samma som i Stryktipset. Med kombinationerna 1 (hemmaseger), X (oavgjort) och 2 (bortaseger) skall du tippa rätt på totalt 13 matcher i europeiska ligor som Bundesliga, Serie A, Europa League med flera. Svenska Spel väljer matcherna inför varje tipsomgång och resultatet står oftast klart varje söndag respektive onsdag.

Europatipset kostar, precis som Stryktipset, 1 krona per rad. På nätet kan du lämna in en enkelrad, medan ditt lokala spelombud kräver att du spelar för minst 2 kronor.

Du kan antingen använda dig av enkelspel eller systemspel när du fyller i din Europatipskupong. Vill du ha bättre vinstchanser kan du på samma sätt som i Stryktipset kryssa för hel- och halvgarderingar. Tänk på att kostnaden multipliceras exponentiellt med två gånger för en halvgardering (kostnaden är två rader) respektive tre gånger för en helgardering (kostnaden är tre rader).

För att spela på Europatipset krävs det att du är medlem hos Svenska Spel i någon form, antingen genom ett konto hos Svenskaspel.se eller via ett spelkort för ombudsspel. När du väl är en bekräftad kund kan spela Europatipset direkt via Liverattning.se efter att du skapat ditt system hos oss. Fyll i ditt system efter att du gått in på "Systemskaparen". Ditt angivna systemspel i den digitala kupongen hos oss omdirigeras sedan till Svenska Spel där du smidigt identifierar dig med Bank ID och bekräftar ditt spel.

För att spela på Europatipset måste du alltid vara minst 18 år gammal. Spelar du hos ombud krävs tas en inlämningsavgift ut på 3 kronor. Läs om fullständiga regler och villkor för Europatipset hos Svenska Spel.

Systemspel

Om du använder dig av fler än ett tipstecken på Europatipsets 13 matcher spelar du ett system. Den enklaste varianten är M-system där du anger halv- respektive helgardering för respektive match. Låt oss kort titta närmare på denna variant och de reducerade varianterna.

M-System

Ett M-system består av halvgarderingar (1X, 12 eller X2), helgarderingar (1X2) och spikar (1, X eller 2). Maxgränsen per kupong är satt till 41 472 rader (4 helgarderingar och 9 halvgarderingar), vilket innebär en totalkostnad på 41 472 kronor. Om du själv vill beräkna kostnaden för ditt M-system måste du multiplicera garderingarna. En rad som till exempel innehåller 5 halvgarderingar kostar 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 32 kronor. En helgardering kostar 3 kr (du betalar tre enkelrader att gardera en hel match), där 3 helgarderingar kostar 3 x 3 x 3 = 27 kronor. Det går utmärkt att kombinera dina halv- och helgarderingar. Två halv- och en helgardering beräknas till exempel enligt: 2 x 2 x 1 x 3 x 3 = 36 kronor.

R-system

Att spela ett R-system innebär principiellt att du reducerar ett (större) M-system. Det ökar egentligen inte matematiskt dina vinstchanser, men däremot sänker det dina insatskostnader.

Alla R-system har sin grund i att Svenska Spels program ger dig ett antal nyckelrader som du utgår ifrån. Om du till exempel väljer R-systemet R-7-2-108, innebär det du kan spela sju helgarderingar och två halvgarderingar översatt till 108 rader. Du markerar dina halv- och helgarderingar i grundraden på systemkupongen (som är en separat kupong för Europatipset och de andra poolspelen) där inga lag finns angivna.

För att rätta ditt R-system krävs en nyckeltabell, vilket gör rättningsprocessen aningen omständligare än för ett vanligt M-system. Viktigt är att du är medveten om vad ditt R-system de facto innebär och garanterar. Detta kan variera mellan 10, 11 eller 12 rätt.

U-System

Ett U-system är en annan variant av ett R-system där du själv sätter utgångstecken på garderingarna. Ditt inflytande på hur dina tecken skall fördelas i nyckeltabellen blir därmed större. Om du till exempel väljer U 4-3-66 får du spela 4 helgarderingar och 3 halvgarderingar i ett system på totalt 66 rader. Du markerar dina hel- och halvgarderingar samt spikar på samma sätt som för R-systemet. Du lägger också till ett utgångstecken för dessa garderade matcher. Hur detta utgångstecken förhåller sig till garderingens övriga tecken beror på garantin som framgår i nyckeltabellen.

Xperten Europatipset - snabbvarianten

Om du snabbt vill använda dig av experternas tips inför Europatipet kan du välja funktionen Xperten. Den består av 10 tipsexperters spelförslag på Europatipset. Allt du behöver göra är att ange systemform och insatser. Därefter har du ett färdigt spel baserat på experttips som du kan följa under kommande Europatipsetomgång.

Liverättning Europatipset

Det tar lite tid att komma in i systemspel om man är ny i gemet. Dels kan det vara mer än ett system som du måste hålla koll på, och dels kan det som tidigare nämnt kännas komplicerat att utgå från nyckeltabeller för R-system.

En stor tröst är dock att liverättning blivit alltmer utbrett. Det betyder kort sagt att du rätta Europatipset i realtid. Du behöver tack vare detta inte läsa av dina systemspel manuellt. När du lagt in ditt systemspel på Liverattning.se läser vår tjänst av alla dina kombinationer och ger dig under spelets gång en klar översikt på hur du ligger till samtidigt som du kan få en indikation på hur vinstprognosen ser ut för den aktuella Europatipsomgången.

Om du följer flera matcher på Europatipset parallellt via TV-sändningar eller livestream, är liverättning det effektivaste verktyget för att överblicka alla dina spel.

Vinst och utdelning

Vinstplanen för Europatipset ser ut så här:

40% går till alla spelare med 13 rätt (vinstchans: 1:1 594 323) 23% går till alla spelare med 12 rätt (vinstchans: 1:61 320) 12% går till alla spelare med 11 rätt (vinstchans: 1:5 110) 25% går till alla spelare med 10 rätt (vinstchans: 1:697)

Den sammanlagda vinstchansen ligger på 1:607.

Europatipset har vuxit i popularitet och omsättning och utgör för närvarande lite mer än hälften av den totala omsättningen på Stryktipset. Under de senaste två åren har de största vinsterna regelbundet pendlat mellan 1.5 upp till 3.2 miljoner kronor för 13 rätt.

Utdelningen för Europatipset är den samma som för Stryktipset. I snitt går 65 procent tillbaka till spelarna (resterande summa till Svenska Spel).

Vinstsumman måste alltid vara högre än 15 kronor per person när den totala vinsten distribuerats. Även om du skulle ha 10 eller 11 rätt och din vinst är lägre än 15 kronor, kommer Svenska Spela att överföra vinstpengarna till en jackpott i nästkommande omgång av Europatipset.

Speldagar

Europatipset spelas normalt en gång per vecka och avgörs under söndagar. När aktiviteten för både liga- och internationell landslagsfotboll är högre är även onsdag en spelomgång.

När det gäller spelstopp gäller det att du är vaken beroende på när Europatipset arrangeras. Normalt brukar helgomgångarna med sista speldag söndag hålla öppet lördagar fram till 15.59. Veckospelet brukar stänga tisdagar 18.59.

Europatipset Tips & Spelstrategier

Tips och spelförslag på Europatipset i all ära, men till slut är det alltid du som avgör hur dina tecken och rader skall se ut. Idag finns ett otal webbplatser och nättidningar som ger ut speltips inför varje spelomgång. Våra Europatipset tips skrivs av experter som varit med länge i gemet. Och vi är glada att få dela med oss av tipsen. Även om dessa är välgrundade och användbara rent informationsmässigt, måste du ändå alltid ha en objektiv inställning Det viktigaste är att du inte litar blint på ett givet tips utan pusslar ihop bitarna själv innan du till slut lägger dina spel.

Om du tänker professionellt på Europatipset, och sätter målet att slå spelet långsiktigt, krävs att du förstår mer av själv poolspelet än en individuell match. Det är nämligen de gånger då du delar vinstutdelningen med färre antal spelare som du helst vill pricka in dina 13 rätt. För att uppnå det gäller det att överlista var de gängse tipstecknen kommer ligga för just veckans spelomgång på Europatipset.

Vissa veckor kan innehålla ytterst många favoritlag och högt förväntade utgångar för det givna matchutbudet. Om favoriterna håller kommer således utdelningen bli lägre. Finns det dock potential för att till exempel Real Madrid, Barcelona eller Juventus förlorar, har du ett betydligt intressantera utgångsläge att gå tvärtemot strömmen och få den största utdelningen som ensam vinnare.

Hade Europatipset varit baserat på odds i stället för en proportion av de totala tipstecknena och insatserna, hade du inte behövt tänka på detta sätt. Dessutom är utdelningen till spelarna ytterligare en faktor som gör att du behöver en stor utbetalning för att få en fördel på Europatipset.

För att hitta en optimal strategi för Europatipset gäller att du arbetar lika hårt med att förstå hur beteendet på veckans spel kommer att se, liksom med att analysera respektive match. Om du känner att omgången på förhand därför inte är lika intressant kan det i vissa lägen vara värt att stå över.

Känner du dock för att ta genvägar och låta det sammanlagda resultatet av tio tipsexperter tala kan du använda Svenska Spels snabbfunktion Xperten. Den fixar snabbt i ordning veckans expertbaserade rader och systemspel som du kan spela direkt. Problemet är förstås att det kan vara minst ett tusental andra spelare som gjort exakt samma sak…

Europatipset på nätet eller hos spelombud?

Det förefaller som om de fysiska spelombuden får färre och färre kuponger att ta emot. Anledningen är enkel: internet har tagit över tjänsten. Numera lämnas betydligt fler spelkuponger för Europatipset in via Svenska Spels hemsida än via spelbutiker. Och egentligen är det inte så konstigt, eftersom vi helst vill spara både tid och pengar om vi vet att en speltjänst är 100 procent betalningskrypterad och busenkel att förstå sig på.

Med det sagt är det inte säkert att spelombuden kommer att försvinna totalt. Det finns alltid en stark social aspekt att träffa vänner och kollegor i spelbutiken varje lördag innan avspark. Dessutom kanske du hinner bolla några idéer med initierade spelare som har en intressant syn på en match eller känner till skadeläget bättre än du.

Det korta svaret på frågan om du bör spela på nätet eller hos ett spelombud är att det är helt upp till dig. Vi lever i teknikens värld vad gäller funktionalitet och snabbhet. Om erfarenheten känns trevligare vad gäller att spela Europatipset fysiskt skall du inte tveka att fortsätta göra det.

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}

td