Svenska Spel Tur

Kom igång med dina turspelsfavoriter idag

Turspel är spel som är helt baserade på chans och inte skicklighet. Det är med andra ord spel där det är slumpen som avgör om du vinner eller inte. Slumpen är ett fenomen som fascinerat människan i tusentals år och vi har spelat turspel långt innan det blev ett välkänt begrepp. I dagens samhälle, där vi är vana vid att kunna kontrollera och styra allt omkring oss, är det inte konstigt att spelare ibland vill kunna koppla av, luta sig tillbaka och låta slumpen avgöra hur det ska gå. Det är just spänningen med att inte veta vad som kommer att hända, eller vem som kommer att vinna som gör att spelare dras till turspel. Spelar man dessutom om pengar blir spelupplevelsen ännu mer spännande.

Svenska Spel Tur erbjuder deras kunder ett flertal olika turspel som exempelvis Keno, Joker, Vikinglotto och Eurojackpot. Dessa spel är spel där du kan satsa pengar och sedan hålla tummarna för att du vinner. Det finns inga strategier eller knep att ta till utan det är bara att förlita sig på slumpen. Nedan tittar vi lite närmare på dessa produkter.

Keno

Keno har sitt ursprung i Kina och är idag ett mycket populärt turspel i hela världen. I Sverige introducerades Keno 1992 med TV-sända dragningar. Keno påminner om Bingo i bemärkelsen att det går ut på att välja en sifferrad ur en bestämd mängd. Vid en dragning dras det sedan ett slumpmässigt antal nummer från den bestämda mängden. Det gäller att ha lyckats pricka så många rätt nummer som möjligt.

Hur spelar man?

Det är enkelt att spela Keno. Klicka på Keno och din spelkupong öppnas upp direkt. Det gäller att få 1-11 nummer rätt av de 20 som dras. De 20 numren dras ur en samling som totalt innehåller 70 nummer. Du kan själv påverka hur stor en potentiell vinst kan bli genom att välja hur många nummer du vill spela på. Ju fler nummer du spelar, desto större blir vinsten. Efter varje dragning dras det ett extranummer som heter "Kung Keno". Detta nummer dras från de tidigare 20 dragna numren. För att få den högsta vinsten krävs det att du får 11 rätt + Kung Keno.

På Svenska Spel kan du välja om du vill pricka i dina egna nummer eller låta datorn slumpmässigt fylla i dem åt dig. I så fall väljer du deras funktion som heter "HuxFlux".

Du kan även spela systemspel på Keno om du vill öka dina chanser, räkna dock med högre insatser. Vinst och utdelning

Nettoutdelningen för Keno på Svenska Spel är 55 %, vilket är högre än några andra av deras turspel som exempelvis Lotto (45 %) och Joker (39,7 %), men lägre om man jämför med privata utlandsbaserade spelsajter som låter mer pengar gå tillbaka till spelarna i stället för statskassan.

Resultat och rättning

Du kan spela Keno varje dag. Spelstoppet äger rum kl. 18:25 på vardagar och kl. 17:25 på helger. Du kan följa dragningarna i TV 4 kl. 18:50 på vardagar och kl. 17:55 på helger. Resultaten ser du direkt på Liverattning.se. Om du inte har möjlighet att kolla på dragningarna kan du enkelt rätta dina resultat i "Mina spel" via Svenskaspel.se. Du kan även kolla upp resultaten på text TV.

När du spelar Keno för första gången får du ett erbjudande om att aktivera din e-post med en länk för att i framtiden löpande kunna rätta Kenorader. Om du aktiverar den kommer du få rätta raderna skickade till dig automatiskt på samtliga dina framtida spel. Undantagsfallet är bolags-, andels- eller systemspel som du lagt hos ditt spelombud. Via inställningar på Svenskaspel.se kan beställa eller avbeställa dessa utskick. Via funktionen "Förläng spel", förlänger du smidigt dina avklarade spel.

Joker

Joker är ett frivilligt tilläggspel hos Svenska Spel. Om du spelar på Lotto, Vikinglotto, Stryktipset, Måltipset eller Europatipset har du möjlighet att välja att delta i Jokerdragningen. Joker som har funnits på den svenska spelmarknaden sedan 1984 är idag mycket populärt bland Svenska Spels kunder.

Hur spelar man

För att spela Joker behöver du bara kryssa i en särskild Jokerruta när du spelar på något av Lottospelen eller tipset. Det kostar 10 – 30 kronor att delta. Ju mer du satsar desto större blir din eventuella vinst. Dragningen sker i samband med Lottodragningarna som äger rum två gånger i vecka, på onsdagar och lördagar. Håll koll på ditt kupongnummer eftersom det utgör ditt lottonummer i dragningen. För att vinna en del av vinsten krävs det att dina siffror, i början eller slutet av ditt kupongnummer överensstämmer med jokerraden. Har du alla sju nummer rätt blir vinsten naturligtvis massiv!

Vinst och utdelning

På Joker kan du vinna från 80 kronor upp till 30 miljoner kronor. Om du ska ha chans att vinna den högsta vinsten måste du ha alla sju nummer rätt samt ha spelat för 30 kronor. Utdelningen på Joker är ganska låg om man jämför med andra turspel på Svenska Spel och ligger idag på 39,7 %.

Vikinglotto

Vikinglotto är ett av Skandinaviens största lotterier och har funnits sedan 1993. Idag spelas det i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen. Prova lyckan på Vikinglotto och du har chansen att vinna en livsförändrande summa pengar. På Vikinglotto gäller det att pricka i 6 nummer av 48 och 1 av 8 Vikingnummer. Dragningen sker en gång i veckan, på onsdagar. Om du spelar på Vikinglotto har du som tidigare nämnt också möjlighet att delta i spelet Joker.

Hur spelar man?

Att spela Vikinglotto på Svenska Spel är enkelt. Fyll i dina 6 nummer i det övre spelfältet och 1 Vikingnummer i det undre. Om du inte vill fylla i dina egna nummer kan du ta hjälp av Svenska Spels HuxFlux- funktion som slumpmässigt fyller i nummer åt dig.

Totalt kan du lägga upp till 12 rader. Svenska Spel har snickrat ihop ett par spelpaket för Vikinglotto som gör att det går lite enklare och snabbare att spela. För 60 kronor kan du köpa Vikinglotto 60 som består av 6 rader och för 120 kronor får du Vikinglotto 120 som består av 12 rader. När du har gjort dina val återstår det bara att betala samt hålla tummarna för att just dina nummer dras.

Om du är ensam om att få 6+1 rätt vinner du garanterat minst 3 miljoner euro. Vikinglotto har en snabbväxande jackpot som kan växa till hela 35 miljoner euro.

Om du vill spela systemspel på Vikinglotto är det möjligt på fyra följande sätt:

7 nummer = 7 rader 8 nummer = 28 rader 9 nummer = 84 rader 10 nummer = 210 rader

Vinst och utdelning

Vinstutdelningen på Vikinglotto är högre än Sveriges största turspel, Lotto. Återbetalningen ligger på 50 % till skillnad mot Lottos 45 %.

Vid 6 rätt betalas vinstpengarna ut som poolen för de arrangerande länderna samla ihop. För 5 rätt fördelas vinsterna nationellt. Att vinna överhuvudtaget på Vikinglotto har en sannolikhet på 1 på 50.

Trots den låga återbetalningen händer det ofta att vinnare kammar hem miljoner i vinst efter att dem har spelat på Vikinglotto. För ett par år sedan vann ett norskt par 216 miljoner norska kronor. Inte illa!

Resultat

Tack vare vår tjänst för liverättning går det snabbt och smidigt att rätta resultat för Vikinglotto. När alla nummer väl dragits, kan du se lottoraden runt 19.00 under onsdagar.

Om du inte skulle ha möjlighet att kolla på Vikinglotto-dragningen på onsdagar kan du också gå in på Svenska Spels hemsida. Där listas alla resultat från alla spel och dragningar. Du kan även rätta din spelkupong i "Mina spel". Resultaten uppdateras i realtid. SVT:s Text-TV uppdaterar också dragningen direkt.

Eurojackpot

Eurojackpot är det senaste tillskottet av lottospel på den europeiska spelmarknaden. Eurojackpot lanserades och kom direkt att konkurrera med det välkända lottospelet EuroMillons på grund av dess betydligt högre vinstchanser. På Svenska Spel kan spelare nu spela om svindlande summor- den största möjliga jackpotten är nämligen 900 miljoner kronor! Varje fredag äger dragningen rum. Som tur är kan du rätta Eurojackpot live hos Liverattning.se eftersom det tyvärr för närvarande inte går att följa den via TV.

Hur spelar man?

På Eurojackpot handlar det om att pricka in 5 nummer av 50 samt 2 av 10 stjärnummer. Du kan fylla i dina egna nummer eller välja HuxFlux som slumpmässigt fyller i dina rader åt dig. Svenska Spel har skapat ett par spelpaket för Eurojackpot för att det ska gå lite snabbare att spela. För 100 kronor kan du köpa Eurojackpot 100 och få 4 rader och för 200 kronor får du Eurojackpot 200 och 8 rader. Om du gillar systemspel finns det möjlighet att lägga system när du spelar på Eurojackpot. Du kan spela fram till spelstoppet som är kl. 19:00 på fredagar. Dragningen som äger rum i Helsingfors visas tyvärr inte på svensk TV.

Vinst och utdelning

Eurojackpot består av 12 vinstnivåer beroende på hur många rätt du har. Den högsta utdelningen inträffar vid 5+2 nummer rätt och den lägsta vid 2+1 nummer. På Svenska Spel går 50 % av insatserna tillbaka till spelarna. Chansen att vinna den stora jackpotten är en på 95 miljoner. Det kan tyckas vara nästintill omöjligt att vinna, kanske du tänker? Men om en spelare från Tjeckien lyckades ta hem över 700 miljoner kronor på Eurojackpot år 2015 finns det inget som säger att du inte kan bli den näste storvinnaren.

Resultat

För att kika på resultat från dragningen som sker varje fredag är det bara att kolla in resultatet hos runt klockan 23:00 varje fredag. Du kan även gå in på Svenska Spels hemsida. Där kan du rätta dina spel i "Mina spel" under samma tid på fredagar.

Spela Turspel online hos Svenska Spel

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}

td