Laddar system...
{{ item.name }}
product-image
{{ item.round_date }}
active-icon inactive-icon
{{ item.human_time }} {{ item.line_count }} {{ item.current_possible }} {{ item.current_points }}

© TVmatchen.nu - Sport på TV

Frågor & Svar

⚽ Vad är Stryktipset?

Sveriges i särklass populäraste poolspel är Stryktipset. Än idag attraherar spelet den bredaste skaran sportspelare. Det klassiska spelet har funnits sedan 1934 och är idag tack vare Svenska Spels marknadsföring ännu större än tidigare. Är du bekant med uttrycket "13 rätt är respekt"? Respekt är precis vad du får om du lyckas pricka in 13 rätt på Stryktipset. Men denna lördagsaktivitet handlar inte bara om spel. Stryktipset ger dig också fotboll på världsnivå från engelska Premier League. Vissa omgångar innefattar också Allsvenskan i Sverige.

👩🏼‍🏫 Hur spelar jag Stryktipset?

Allt du behöver göra är att fylla i dina system i vårt program Systemskaparen. Dina spel slussas sedan vidare till Svenska Spel där du smidigt identifierar dig med Bank ID och bekräftar ditt spel. Målet i Stryktipset är att skapa en vinnande rad med 13 rätt. Kan du förutspå samtliga 13 matcher med spelkombinationerna 1, X eller 2 har du chansen att vinna stort. När du fyller i din kupong är det också möjligt att ange om du vill spela en gång, fem gånger eller upp till tio veckor på raken. Skulle du "endast" få 10 rätt får du i normala fall (beroende på hur många som personer uppnått samma resultat) utdelning.

✔️ Hur rättar jag Stryktipset?

Du matar helt enkelt bara in dina systemrader hos oss via Systemskaparen - därefter kan du följa alla dina systemspel live hos oss. Vi uppdaterar snabbt och ger dig en enkel översikt av resultaten på dina systemspel samtidigt som du löpande kan se prognos och utdelning i realtid. Kombinationen att både titta på matchen och följa utvecklingen för dina spelkuponger är helt perfekt!

🏆 Vad vinner jag på Stryktipset?

40% går till alla spelare med 13 rätt 15% går till alla spelare med 12 rätt 12% går till alla spelare med 11 rätt 25% går till alla spelare med 10 rätt 8% avsätts till en garantifond. Från fördelningen ovan behöver du alltså minst ha 10 rätt för att eventuellt vinna pengar. Vinstsumman måste också vara högre än 10 kr per person när den delas med antalet vinnare. Om vinsten understiger 10 kr per spelare kommer Svenska Spel att behålla vinstpengarna inför nästföljande spelomgång – vi får därmed en så kallad jackpottomgång. Det sistnämnda händer med jämna mellanrum och i vissa gånger har det till och med hänt att vinstutdelningen hållits kvar även för 11 rätt.

💶 Vad kostar Stryktipset?

Varje rad du spelar kostar 1 krona med ett minimumkrav på 2 betalda rader. Du kan spela singelrader eller skapa system. Om du väljer systemspel har du bättre vinstchanser, men blir också dyrare för att du spelar med fler rader. Det finns många varianter av systemspel. I sektionen nedan får du en mer ingående förklaring av spelformen. Med stark kunskap om fotboll (speciellt lagen i England och Sverige främst) är det möjligt för dig att klura ut vilka lag som ligger bäst till inför helgens matcher. Genom att noggrant gå igenom lagens form, laguppställning och inbördesmöten kan du vara på väg mot en storvinst. Fyll i de raderna du anser vara bäst och lämna resten till ödet.

📅 När spelas Stryktipset?

Är du ett stort fotbollsfan är varje lördag mer eller mindre helig. Analysera lagen, följ matcherna tillsammans med vänner och pricka in 13 rätt.

Njut av Sveriges största poolspel och rätta live

Sveriges i särklass populäraste poolspel är Stryktipset. Än idag attraherar spelet den bredaste skaran sportspelare. Det klassiska spelet har funnits sedan 1934 och är idag tack vare Svenska Spels marknadsföring ännu större än tidigare.

Är du bekant med uttrycket "13 rätt är respekt"? Respekt är precis vad du får om du lyckas pricka in 13 rätt på Stryktipset. Men denna lördagsaktivitet handlar inte bara om spel. Stryktipset ger dig också fotboll på världsnivå från engelska Premier League. Vissa omgångar innefattar också Allsvenskan i Sverige. Är du ett stort fotbollsfan är varje lördag mer eller mindre helig. Analysera lagen, följ matcherna tillsammans med vänner och pricka in 13 rätt.

Parallellt med att du följer din favoritmatch under Stryktipslördagen på TV eller via livestream, kan du liverätta dina spelkuponger hos Liverattning.se. Du kommer på detta sätt ha full koll på alla dina skapade system samtidigt som matchspänningen fortsätter. Dessutom kan du se prognoser och utdelningar i realtid.

Spela Stryktipset hos Svenska Spel

Så spelar du – regler och satsningar

För att kunna spela på Stryktipset krävs det att du är medlem hos Svenska Spel i någon form, antingen med ett konto hos Svenskaspel.se eller via ett spelkort för ombudsspel. Sedan är det bara att fylla i kupongen. Om du är systemspelare kan också spela via Liverattning.se tack vare en smidig process. Allt du behöver göra är att fylla i dina system i vårt program Systemskaparen. Dina spel slussas sedan vidare till Svenska Spel där du smidigt identifierar dig med Bank ID och bekräftar ditt spel.

Maxutdelning på 13 rätt - minsta utdelning 10 rätt

Målet i Stryktipset är att skapa en vinnande rad med 13 rätt. Kan du förutspå samtliga 13 matcher med spelkombinationerna 1, X eller 2 har du chansen att vinna stort. När du fyller i din kupong är det också möjligt att ange om du vill spela en gång, fem gånger eller upp till tio veckor på raken. Skulle du "endast" få 10 rätt får du i normala fall (beroende på hur många som personer uppnått samma resultat) utdelning.

Vad kostar det att spela?

Varje rad du spelar kostar 1 krona med ett minimumkrav på 2 betalda rader. Du kan spela singelrader eller skapa system. Om du väljer systemspel har du bättre vinstchanser, men blir också dyrare för att du spelar med fler rader. Det finns många varianter av systemspel. I sektionen nedan får du en mer ingående förklaring av spelformen. Med stark kunskap om fotboll (speciellt lagen i England och Sverige främst) är det möjligt för dig att klura ut vilka lag som ligger bäst till inför helgens matcher. Genom att noggrant gå igenom lagens form, laguppställning och inbördesmöten kan du vara på väg mot en storvinst. Fyll i de raderna du anser vara bäst och lämna resten till ödet.

Du får som kund inte satsa mer än 100 000 kronor per spelomgång. Var också medveten om att en inlämningsavgift tas för ombudsspel varje lördag.

Åldersgräns

För att komma igång med Stryktipset måste du först och främst måste vara minst 18 år gammal.

Läs om fullständiga regler och villkor för Stryktipset från Svenska Spel.

Systemspel

Många som spelar på Stryktipset hoppas på 13 rätt genom att spela singelrader. Det innebär att du spikar varje rad via 1, X eller 2. Du kan välja att spela flera rader med olika kombinationer på detta sätt, men du kan också systematisera ditt spel genom att till exempel halv- eller helgardera specifika matcher. Systemspel ger dig chansen att skapa fler rader på en och samma kupong. Här kan dina analyser visa sig vara väldigt lönsamma, även om insatsen blir högre. Låt oss kolla närmare på de vanligaste systemspel som erbjuds.

M-System

Med detta enkla system kan du bygga upp dina rader med halvgarderingar, helgarderingar och spikar. Maxgränsen per kupong är 41 472 rader (4 helgarderingar och 9 halvgarderingar), vilket innebär att du inte kan skapa hur stora system som helst. För att komma fram till hur stora raderna är samt kostnaderna, behöver du bara multiplicera samtliga garderingar. Om du t.ex. spelar med sex halvgarderingar och sju spikar får du ihop 64 rader, som ger en totalinsats på 64 kronor. Samtliga M-systemkombinationer och hur mycket de kostar sammantaget finns på Svenska Spels hemsida eller på Stryktipskupongen.

R-system

Det finns också system som reducerar antalet rader, vilket gör att ett dyrare M-System blir ett billigare reducerat system. Med ett R-system får du en del av ett M-system, fast med färre rader och lägre kostnad. Eftersom kostnadens sänks går också vinstchansen ned i detta fall. Du hittar via Liverattning.se eller hos Svenska Spel ett antal så kallade nyckelrader som blir ditt reducerade system. Det är viktigt att du är väl medveten om vilket sorts garanti ditt system innebär. R-system ger möjlighet till antingen 10, 11 eller 12 rätt som en garanti.

U-System

U-systemet är ett annat reducerat system där du sätter utgångstecken på garderingarna. Detta ger dig en större möjlighet att påverka hur tecknen fördelas på nyckelraderna. Om utgångstecknen och de ogarderade matcherna ger vinst, garanteras du alltid 13 rätt.

Stryktipset Xperten

Om du känner för överlämna spelanalys och slutgiltiga val av rader till "datan" kan du använda dig av Stryktipset Xperten. Det fungerar på samma sätt som snabbspelet Harry Boy från ATG och baserar sig på 10 tipsexperter från Svenska Spel som varje vecka kommer med ett utlåtande av matcherna. Allt du behöver göra är att ange systemform och insatser.

Andelsspel för Stryktipset

Sedan Svenska Spel lanserade andelsspel för Stryktipset på nätet har produkten vuxit starkt. Vi kan varmt rekommendera att du testar bolagsspel för Stryktipset om du inte gjort det tidigare. Tack vare större system genom att du bildar bolag med vänner eller andra spelare, ökar vinstchansen samtidigt som du inte behöver satsa lika mycket pengar. Vinsterna delas förstås i proportion till din satsade andel, men skulle det bli en skrällomgång och du satsat på rätt andelsspel vinner du desto mer.

Stryktipset Joker - extra lottofunktion

Om du känner för att krydda ditt Stryktipsspel med ett extra lottoinslag kan du kryssa för alternativet Joker. Denna lottodragning sker i samband med dragningen för huvudspelet Lotto u nder lördagen. Storvinsten är 10 miljoner kronor om du skulle lyckas pricka in samtliga sju siffror. Utdelning blir det även för 6, 5, 4, 3 och 2 rätt. Insatsalternativen är 10 kr, 20 kr respektive 30 kr som du anger invid fältet för de sju sifforna. Du kan antingen välja dina sju Jokersiffror själv eller använda dig av slumpgeneratorn HuxFlux.

Liverättning Stryktipset

Låter det krångligt med rader och system? Det är inte allt helt lätt att förstå, speciellt inte de reducerade systemen. Med tid, träning och erfarenhet kommer du dock att greppa det på sikt.

En annan krånglig sak när det kommer till stora systemspel för Stryktipset är rättningen. Som tur är har rättningen effektiviserats med åren, mycket tack vare internet. Förr i tiden behövde du rätta allting manuellt och via ombuden. Tack vare liverättning hos oss är detta inte lika omständligt längre. Du matar helt enkelt bara in dina systemrader hos oss via Systemskaparen - därefter kan du följa alla dina systemspel live hos oss. Vi uppdaterar snabbt och ger dig en enkel översikt av resultaten på dina systemspel samtidigt som du löpande kan se prognos och utdelning i realtid. Kombinationen att både titta på matchen och följa utvecklingen för dina spelkuponger är helt perfekt!

Vinst och utdelning

Vinstplanen för Stryktipset ser ut enligt följande:

40% går till alla spelare med 13 rätt 15% går till alla spelare med 12 rätt 12% går till alla spelare med 11 rätt 25% går till alla spelare med 10 rätt 8% avsätts till en garantifond

Från fördelningen ovan behöver du alltså minst ha 10 rätt för att eventuellt vinna pengar. Vinstsumman måste också vara högre än 10 kr per person när den delas med antalet vinnare. Om vinsten understiger 10 kr per spelare kommer Svenska Spela att behålla vinstpengarna inför nästföljande spelomgång – vi får därmed en så kallad jackpottomgång. Det sistnämnda händer med jämna mellanrum och i vissa gånger har det till och med hänt att vinstutdelningen hållits kvar även för 11 rätt.

År 2010 bestämde Svenska Spel att en ensam vinnare med 13 rätt skall garanteras en vinst på 10 miljoner kronor. Utdelningen för Stryktipset har inte förändrats under de senaste åren. Fortfarande går 65% av insatserna tillbaka till spelarna och resten till Svenska Spel.

Stryktipset Tips - konfirmation och stöd

Ska man dela med sig av tips eller inte? Frågan är tudelad, men klart är det finns en uppsjö av speltipssidor på nätet samtidigt som dagstidningarna alltid ger dig Stryktips tips varje vecka. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och analyser inför varje vecka. Det gör vi gladeligen genom våra erfarna Stryktipsexperter som med passion och insikt levererar spelförslag fyllda av intressant fakta, statistik och information kring viktiga avbräck för lagen. Du är välkommen att följa våra Stryktipsförslag varje vecka. Se dem som konfirmation och stöd inför ditt slutgiltiga spelbeslut inför avspark under tipslördagarna. Och väg dem alltid mot dina egna uppskattade sannolikheter och spelidéer.

Strategier för Stryktipset - gå mot strömmen

Om du vill ta steget längre och skapa en stark strategi för dina spel kan du använda både våra och de många kända tidningsexperternas Stryktipsförslag till din fördel. Låt oss utveckla detta. Om vi skall se Stryktipset ur ett spelteoretiskt perspektiv, tävlar du faktiskt mot resten av poolen som också satsat pengar på lördagens matcher. Du vill därför till varje pris få 13 rätt helt själv - utan dela potten. Därför kan det vara bra att tänka lite kontraintuitivt och värdera om de "uppenbara" favoriterna många gånger. Är det verkligen rimligt att exempelvis Liverpool slår Southampton hemma med 90 procents sannolikhet? Om det finns en större chans än majoritetens uppskattade sannolikhet för hemmaseger kan det vara värt att gå emot. Detta är tankebanan om du vill vända på dina långsiktiga chanser och vinna på Stryktipset.

Spelkombinationerna på Stryktipset är givna. Det finns 13 matcher att spela med tecknen 1, X och 2. Totalt skulle det kosta 3^13 = 1 594 323 enkelrader (kronor) att helgardera en Stryktipsomgång. Du skulle historiskt gå med stor förlust om du helgarderade Stryktipset varje vecka – vinstutbetalning är i snitt alldeles för låg. Vi vet sedan tidigare att utbetalningen till spelarna är ligger på 65%. Mot bakgrund av detta är den stora frågan: kan ditt förväntade värde på varje match triumfera över insatserna på något sätt? I så fall, hur?

Med hjälp av matematiska uppskattningar och modeller som linjär regression har många försök gjorts att hitta en väg för spelare att långsiktigt vinna på Stryktipset. Svaren och slutsatserna är tudelade, men givet vissa antaganden baserade på hur och när vi förutser matcher. En utgångspunkt är att det kan vara lönsamt att satsa mer pengar när det finns jackpottar med i bilden. Men även om en jackpott finns, gäller det att helst vinna med 13 rätt utan att dela med sig av den totala vinstutdelningen.

Det gäller med andra ord att förstå hur den stora mängden kommer att bete sig i sina spelbeslut innan spelstoppet under lördagen. Du kan enklast förstå detta genom att läsa de största tipssidorna och därefter hitta matcher som skulle kunna avvika mot de gängse expertuppfattningarna. Om sedan resultatet faller din väg, närmar du dig ett sätt att vända spelet till din fördel.

För att arbeta på detta sätt krävs inte bara en klar och tydlig bild över spelbeteendet på Stryktipset. Du måste också behärska varenda lags dags- och veckoform och vänta in alla skadenyheter inför första matchens avspark. Men som sagt, vill du på riktigt bli lönsam på Stryktipset finns det inga genvägar, endast hårt arbete!

Stryktipset online eller hos spelombud?

Numera har en stor del av spelen på Stryktipset gått över från tipsbutiker till nätet. Att lämna in Stryktipset hos ditt lokala tipsombud har förstås alltid sin charm om du dessutom har en vänkrets som du får stöd och inspiration av inför inlämningen varje lördag. Dessutom är den sociala aspekten att träffade likasinnade spelare alltid ett värde.

Effektivitet och funktionalitet präglar dock spel på nätet mer än någonsin. Det är snabbare och smidigare att lämna in Stryktipsspelen via mobilen eller direkt på datorn. Dessutom finns appar och tjänster som Liverattning.se som integrerar både inlämning och rättning live.

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}