Resultatservice för Stryktipset – Se resultat och utdelning för de senaste 7 omgångarna!

Här hittar du resultat för de senaste 7 omgångarna av 7 omgångarna av allas vårt favorittips, Stryktipset. Ta en titt på den rätta raden, om du fått 13 rätt, vad utdelningen blev, omgångens omsättning och hur streckfördelningen föll sig.

Stryktipset
Stryktipset {{ item.start_date }} @ {{ item.turnover | money }}
#
Lag
Resultat
Tecken
{{ event.event_number }}
{{ event.home }} {{ event.home }} - {{ event.away }} {{ event.away }}
{{ event.score }}
  • {{ event.outcome }} {{ d.goals }} {{ d.dist | leadZero }}%
  • {{ d.goals }} {{ d.goals }} {{ d.goals }} {{ d.dist }}
Utdelning
Antal rätt Summa / Odds Antal vinnare
{{payout.name}} {{payout.amount | money}} {{payout.odds | num}} {{payout.winners}}

Spela och liverätta Stryktipset

Sveriges i särklass populäraste poolspel heter Stryktipset. Än idag attraherar spelet den bredaste skaran sportspelare. Det klassiska spelet har funnits sedan 1934 och är idag tack vare Svenska Spels marknadsföring ännu större än tidigare.

Är du bekant med uttrycket "13 rätt är respekt"? Respekt är precis vad du får om du lyckas pricka in 13 rätt på Stryktipset. Men denna lördagsaktivitet handlar inte bara om spel. Stryktipset ger dig också fotboll på världsnivå från engelska Premier League. Vissa omgångar innefattar också Allsvenskan i Sverige. Är du ett stort fotbollsfan är varje lördag mer eller mindre helig. Analysera lagen, följ matcherna tillsammans med vänner och pricka in 13 rätt. Parallellt med att du följer din favoritmatch under Stryktipslördagen på TV eller via livestream, kan du liverätta dina spelkuponger hos Liverattning.se. Du kommer på detta sätt ha full koll på alla dina skapade system samtidigt som matchspänningen fortsätter. Dessutom kan du se prognoser och utdelningar i realtid.

Spela Stryktipset hos Svenska Spel

Se resultat för senaste omgången av Stryktipset

Så spelar du – regler och satsningar

För att kunna spela på Stryktipset krävs det att du är medlem hos Svenska Spel i någon form, antingen med ett konto hos Svenskaspel.se eller via ett spelkort för ombudsspel. Sedan är det bara att fylla i kupongen. Om du är systemspelare kan också spela via Liverattning.se tack vare en smidig process. Allt du behöver göra är att fylla i dina system i vårt program Systemskaparen. Dina spel slussas sedan vidare till Svenska Spel där du smidigt identifierar dig med Bank ID och bekräftar ditt spel.

Målet i Stryktipset är att skapa en vinnande rad med 13 rätt. Kan du förutspå samtliga 13 matcher med spelkombinationerna 1, X eller 2 har du chansen att vinna stort. När du fyller i din kupong är det också möjligt att ange om du vill spel en gång, eller för fem upp till tio veckor på raken.

Varje rad du spelar kostar 1 krona med ett minimumkrav på 2 betalda rader. Du kan spela singelrader eller skapa system. Om du väljer systemspel har du bättre vinstchanser, men blir också dyrare för att du spelar med fler rader. Det finns många varianter av systemspel. I rubriken nedan får du en mer ingående förklaring av spelformen. Med stark kunskap om fotboll (speciellt lagen i England och Sverige främst) är det möjligt för dig att klura ut vilka lag som ligger bäst till inför helgens matcher. Genom att noggrant gå igenom lagens form, laguppställning och inbördesmöten kan du vara på väg mot en storvinst. Fyll i de raderna du anser vara bäst och lämna resten till ödet.

För att komma igång med Stryktipset måste du först och främst måste vara minst 18 år gammal.

Du får som kund inte satsa mer än 100 000 kronor per spelomgång. Var också medveten om att en inlämningsavgift tas för ombudsspel varje lördag.

Läs mer om regler och villkor för Stryktipset hos Svenska Spel.

Systemspel

Många som spelar på Stryktipset hoppas på 13 rätt genom att spela singelrader. Det innebär att du spikar varje rad via 1, X eller 2. Du kan välja att spela flera rader med olika kombinationer på detta sätt, men du kan också systematisera ditt spel genom att till exempel halv- eller helgardera specifika matcher. Systemspel ger dig chansen att skapa fler rader på en och samma kupong. Här kan dina analyser visa sig vara väldigt lönsamma, även om insatsen blir högre. Låt oss kolla närmare på de vanligaste systemspel som erbjuds.

M-System

Med detta enkla system kan du bygga upp dina rader med halvgarderingar, helgarderingar och spikar. Maxgränsen per kupong är 41 472 rader (4 helgarderingar och 9 halvgarderingar), vilket innebär att du inte kan skapa hur stora system som helst. För att komma fram till hur stora raderna är samt kostnaderna, behöver du bara multiplicera samtliga garderingar. Om du t.ex. spelar med sex halvgarderingar och sju spikar får du ihop 64 rader, som ger en totalinsats på 64 kronor. Samtliga M-systemkombinationer och hur mycket de kostar sammantaget finns på Svenska Spels hemsida eller på Stryktipskupongen.

R-system

Det finns också system som reducerar antalet rader, vilket gör att ett dyrare M-System blir ett billigare reducerat system. Med ett R-system får du en del av ett M-system, fast med färre rader och lägre kostnad. Eftersom kostnadens sänks går också vinstchansen ned i detta fall. Du hittar via Liverattning.se eller hos Svenska Spel ett antal så kallade nyckelrader som blir ditt reducerade system. Det är viktigt att du är väl medveten om vilket sorts garanti ditt system innebär. R-system ger möjlighet till antingen 10, 11 eller 12 rätt som en garanti.

U-System

U-systemet är ett annat reducerat system där du sätter utgångstecken på garderingarna. Detta ger dig en större möjlighet att påverka hur tecknen fördelas på nyckelraderna. Om utgångstecknen och de ogarderade matcherna ger vinst, garanteras du alltid 13 rätt.

Ta även del av Svenska Spels Guide för systemspel.

Skapa reducerat system med vår systemskapare

Liverättning Stryktipset

Låter det krångligt med rader och system? Det är inte allt helt lätt att förstå, speciellt inte de reducerade systemen. Med tid, träning och erfarenhet kommer du dock att greppa det på sikt.

En annan krånglig sak när det kommer till stora systemspel för Stryktipset är rättningen. Som tur är har rättningen effektiviserats med åren, mycket tack vare internet. Förr i tiden behövde du rätta allting manuellt och via ombuden. Tack vare liverättning hos oss är detta inte lika omständligt längre. Du matar helt enkelt bara in dina systemrader hos oss via Systemskaparen - därefter kan du följa alla dina systemspel live hos oss. Vi uppdaterar snabbt och ger dig en enkel översikt av resultaten på dina systemspel samtidigt som du löpande kan se prognos och utdelning i realtid. Kombinationen att både titta på matchen och följa utvecklingen för dina spelkuponger är helt perfekt!

Här liverättar du Stryktipset

Vinst och utdelning

Vinstplanen för Stryktipset ser ut enligt följande:

40% går till alla spelare med 13 rätt 15% går till alla spelare med 12 rätt 12% går till alla spelare med 11 rätt 25% går till alla spelare med 10 rätt 8% avsätts till en garantifond

Från fördelningen ovan behöver du alltså minst ha 10 rätt för att eventuellt vinna pengar. Vinstsumman måste också vara högre än 10 kr per person när den delas med antalet vinnare. Om vinsten understiger 10 kr per spelare kommer Svenska Spela att behålla vinstpengarna inför nästföljande spelomgång – vi får därmed en så kallad jackpottomgång. Det sistnämnda händer med jämna mellanrum och i vissa gånger har det till och med hänt att vinstutdelningen hållits kvar även för 11 rätt.

År 2010 bestämde Svenska Spel att en ensam vinnare med 13 rätt skall garanteras en vinst på 10 miljoner kronor. Utdelningen för Stryktipset har inte förändrats under de senaste åren. Fortfarande går 65% av insatserna tillbaka till spelarna och resten till Svenska Spel.

Resultat

Det bästa sättet att följa dina Stryktipsrader på är att se matcherna på TV. Hos Viasat plingar det i rutan vid varje mål i Premier League, Championship eller Allsvenskan på samma sätt som det gjorde när SVT och TV4 höll i programmet Tipslördag. Som ett komplement till liveuppdateringar framför TV:n, finns alltid SVT:s Text-TV (sida 551 för närvarande).

Det finns förstås en uppsjö av fotbolls- och resultappar som ger dig resultatservice på språng eller via datorn. Och när du använder vår liverättningstjänst kommer du automatiskt följa resultaten samtidigt som matcherna spelas.

Spela Stryktipset hos Svenska Spel

Speldagar

Endast en speldag i veckan gäller för Stryktipset. Spelstoppet för varje spelomgång på Stryktipset beror helt på vilka tider som Svenska Spel sätter, men i regel brukar spelstoppet infalla 15.59 varje lördagseftermiddag.

Spelförslag och strategier

Visst kan det vara intressant med spelförslag och tips på Stryktipset om du vill ha konfirmation till dina tilltänkta spelidéer. Men tänker du lite djupare kan du använda de många kända tipsexperternas råd i medier till din fördel. Detta är tankebanan om du vill vända på dina långsiktiga chanser att vinna på Stryktipset.

Spelkombinationerna på Stryktipset är givna. Det finns 13 matcher att spela med tecknen 1, X och 2. Totalt skulle det kosta 3^13 = 1 594 323 enkelrader (kronor) att helgardera en Stryktipsomgång. Du skulle historiskt gå med stor förlust om du helgarderade Stryktipset varje vecka – vinstutbetalning är i snitt alldeles för låg. Vi vet sedan tidigare att utbetalningen till spelarna är ligger på 65%. Mot bakgrund av detta är den stora frågan: kan ditt förväntade värde på varje match triumfera över insatserna på något sätt? I så fall, hur?

Med hjälp av matematiska uppskattningar och modeller som linjär regression har många försök gjorts att hitta en väg för spelare att långsiktigt vinna på Stryktipset. Svaren och slutsatserna är tudelade, men givet vissa antaganden baserade på hur och när vi förutser matcher. En utgångspunkt är att det kan vara lönsamt att satsa mer pengar när det finns jackpottar med i bilden. Men även om en jackpott finns, gäller det att helst vinna med 13 rätt utan att dela med sig av den totala vinstutdelningen.

Det gäller med andra ord att förstå hur den stora mängden kommer att bete sig i sina spelbeslut innan spelstoppet under lördagen. Du kan enklast förstå detta genom att läsa de största tipssidorna och därefter hitta matcher som skulle kunna avvika mot de gängse expertuppfattningarna. Om sedan resultatet faller din väg, närmar du dig ett sätt att vända spelet till din fördel.

För att arbeta på detta sätt krävs inte bara en klar och tydlig bild över spelbeteendet på Stryktipset. Du måste också behärska varenda lags dags- och veckoform och vänta in alla skadenyheter inför första matchens avspark. Men som sagt, vill du på riktigt bli lönsam på Stryktipset finns det inga genvägar, endast hårt arbete!

Stryktipset online eller hos spelombud?

Numera har en stor del av spelen på Stryktipset gått över från tipsbutiker till nätet. Att lämna in Stryktipset hos ditt lokala tipsombud har förstås alltid sin charm om du dessutom har en vänkrets som du får stöd och inspiration av inför inlämningen varje lördag. Dessutom är den sociala aspekten att träffade likasinnade spelare alltid ett värde.

Effektivitet och funktionalitet präglar dock spel på nätet mer än någonsin. Det är snabbare och smidigare att lämna in Stryktipsspelen via mobilen eller direkt på datorn. Dessutom finns appar och tjänster som Liverattning.se som integrerar både inlämning och rättning live.

Spela Stryktipset online hos Svenska Spel