Laddar system...
{{ item.name }}
product-image
{{ item.round_date }}
active-icon inactive-icon
{{ item.human_time }} {{ item.line_count }} {{ item.current_possible }} {{ item.current_points }}

Kom igång med Måltipset idag

Ända sedan 1983 har svenskar njutit av Måltipset. Och än idag är produkten populär tack vare den dynamiska men samtidigt enkla spelformatet. Vinstchansen är teoretiskt betydligt lägre än poolspel som Stryktipset eller Europatipset. I Måltipset ska du varje vecka lyckas hitta de åtta målrikaste matcherna bland Svenska Spels på förhand valda lista av fotbollsmatcher. Du vinner om du har minst fem rätt. Skulle du som ensam vinnare pricka in samtliga åtta rätt garanteras du minst en miljon kronor. Om ingen skulle vinna med åtta rätt går vinstpengarna vidare i en rullpott, vilket bidrar till en jackpott i nästa tipsomgång.

Måltipset kommer att fortsätta attrahera spelare tack vare att det går att kamma hem en storvinst med en relativt låg insats.

Så spelar du – regler och satsningar

En måltipskupong innehåller tolv rader bestående av totalt 30 fotbollsmatcher som är numrerade 1 till 12. Insats per rad är 2.50 kronor. För inlämning via tipsombud får insatsen inte understiga fyra rader. Inlämning hos lokalt spelombud kostar under lördagar 3 kronor extra. Din totala insats får inte nå över 20 000 kronor per speltillfälle.

För att komma igång med måltipset kan du antingen gå in på Svenska Spels hemsida eller hämta en fysisk kupong i ditt lokala spelombud. Du kan också spela system hos Liverattning.se via Systemskaparen där du enkelt kan ladda upp eller skapa ditt egna systemspel. Hos oss kan du sedan följa dina system med live samtidigt som du ser den uppskattade utdelningsprognosen.

Spelar du online via Svenska Spel finns det två enkla tillvägagångssätt att delta i Måltipset.

Logga in som medlem och klicka på Måltipset och funktionen "Spela". Välj de åtta matcher – antingen i form av enkelrader eller via ett systemspel – som du tror blir målrikast. Bocka för om du också vill spela Joker, din insats och antal spelveckor. Betala spelet. Om du vill följa dina rader live Spela via Svenska Spels snabbfunktion Xperten, vilket innebär att du får tio experters sammanlagda tips i form av en enkelrad som du kan spela direkt. Proceduren med betalning och liveresultat är exakt den samma som i ovan nämnda punkt. Flera gånger inträffar det att matcherna på måltipset slutar med samma antal mål åt något håll. Mot bakgrund av detta har Svenska Spel infört regeln att vikta resultatet där bortalaget vinner.

Om exempelvis följande matcher slutar enligt:

Manchester City – Southampton 3 - 2 Arsenal – Tottenham 2 – 3

Gäller att:

Matchen Arsenal – Tottenham (2 - 3) blir den målrikaste matchen då flest bortamål producerades.

Om det inte alls går att skilja matcher åt med lika antal mål, gäller att matcher med ett lägre ordningsnummer har företräde.

Om exempelvis följande matcher slutar enligt:

Manchester United – Chelsea 4 - 4 West Ham – Everton 4 – 4 Gäller att:

Match 8. Manchester United – Chelsea (8 är lägre än 12) blir den målrikaste.

Systemspel

På Måltipset går det att välja mellan spel på enkelrader å ena sidan samt matematiska system (M-system) och reducerade system (R-system) å den andra sidan. På Måltipskupongen hittar du sex olika förval av M-system respektive fyra olika varianter av R-system som du kan kryssa i. Befinner du dig inloggade på Liverattning.se är det bara att besöka Måltipsets systemskapare för skräddarsy just ditt system som du sedan kan överföra till Svenska Spel om du vill spela det för riktiga pengar.

M-system

När du spelar M-system kan du fylla i fler än åtta matcher. Du kan på förhand till exempel markera upp till 14 av de totalt 30 matcherna. Kom ihåg att det givetvis kommer att kosta mer eftersom du måste investera mer för att öka dina vinstchanser. Nedan ser du hur satsningsstrukturen ser ut för de på förhand givna M-systemen för Måltipset.

M9 = 2.50 kr x 9 = 22, 50 kronor M10 = 2.50 kr x 45 = 112,50 kronor M11 = 2.50 kr x 165 = 412,50 kronor M12 = 2.50 kr x 495 = 1 237,50 kronor M13 = 2.50 kr x 1 287 = 3 217,50 kronor M14 = 2.50 kr x 3 003 = 7 507,50 kronor

R-system

Om du vill spela en reducerad variant av M-systemet (i.e. en reducering av insatsen men där en nyckeltabell krävs för rättning) ser kostnadsbilden ut enligt:

R11 = 2.50 kr x 18 = 45 kronor R12 = 2.50 kr x 27 = 67.50 kronor R13 = 2.50 kr x 60 = 150 kronor R14 = 2.50 kr x 138 = 345 kronor

Skapa reducerat system hos Svenska Spel

Måltipset – resultat och liverättning

Om du älskar systemspel är du säkert bekant med problematiken att få en snabb översikt att resultaten när matcherna väl är igång. Vi vill helst av allt när vi till exempel följer matcherna via TV eller livestream (eller direkt på arenan för den delen) kunna kontrollera våra spelade system. Och är vi involverade i flertalet kan det hela bli en rätt komplex process. Tack vare liverättning blir detta knappast ett problem i och med att du kommer få full överblick och insyn i ditt skapade system. Du kommer nu att löpande kunna följa Måltipset samtidigt som du ser aktuell prognos och system. Åtkomst till liverättningstjänsten får du precis lika bra från mobilen som från din PC/Mac.

Vinst och utdelning

Utbetalningen till spelare med fem, sex, sju respektive åtta rätt på Måltipset ligger på 46 procent. Vid fem rätt får du fyra nya frirader (inga pengar utgår som ersättning). Vinnare som löser in sina fem rätt kommer därmed att delta i den första tipsomgången.

När det gäller vinstgrupperna för sex, sju och åtta rätt, kommer dessa betalas ut i form av ett rörligt belopp. Så här ser samtliga vinstgruppernas utbetalningsproportioner ut:

8 rätt = 55 % 7 rätt = 20 % 6 rätt = 25 % 5 rätt = 4 frirader

Om du står som ensam vinnare med åtta rätt garanteras du alltid en miljon i vinstutbetalning. Om vinstvärdet per person inte är högre än 10 kronor under en aktuell Måltipsomgång, återbetalas insatsen till samtliga vinstgrupper för att allokeras på nytt till nästa spelomgång. Detta innebär att Svenska Spel måste annonsera att en jackpottomgång är förestående till den kommande tipsomgången. Om ingen spelare lyckas pricka in åtta rätt under en aktuell spelomgång så betalas ingen vinstsumma ut till de som fått sju rätt. I stället överför Svenska Spel på samma sätt vinstsumman för åtta rätt till nästa veckas tipsomgång.

Rekordutbetalningen för Måltipset kom inträffade i september 2017 då en glad svensk vinnare kunde inkassera 2 971 038 kronor.

Speldagar

Måltipset spelas liksom Stryktipset och Europatipset en gång i veckan. I de flesta fall är spelstoppet satt till klockan 15.59 under lördagen. Tipsomgången avslutas i de flesta fall under söndagseftermiddagen, och kort därpå släpps den slutgiltiga vinstutbetalningen för fem, sex, sju och åtta rätt.

Måltips tips och strategi

Måltipset är liksom Stryktipset och Europatipset, ett poolspel där du helst inte vill dela ditt toppresultat med andra spelare. För maximal utdelning på Måltipset är det alltid bäst om du är ensam och för att uppnå detta måste dina tipstecken gå emot den stora spelarströmmens. Rent strategimässigt viktas Måltipsets parametrar på andra fundament än exempelvis Stryktipset och Europatipset. Om du vill komma närmare en fördel i Måltipset börjar ditt analytiska arbete snarare i en säsongs- och historieanalys av målproduktionen för en given fotbollsliga å ena sidan och varje enskilt lag å den andra sidan. I viss grad kan du få tillgång till historisk måldata hos Svenska Spel, men bättre underlag hittar du i de fotbollsdatabaser som finns att tillgå hos andra renodlade fotbollssajter på nätet. Du kan också göra en djupdykning i hur oddsen för de respektive 30 matcherna i Måltipset värderas. På oddsmarknader som "Båda lagen gör mål" och/eller "Över/under" kommer du kunna se tendensen för hur de professionella oddssättarna valt att värdera chanserna att matcherna bli målrika.

Ett stort minus som du alltid har i den kamp mot att vinna långsiktigt på Måltipset är det faktum att spelet endast betalar tillbaka 46 procent av insatserna till spelaren som prickar in mellan fem till åtta rätt för de totalt 30 matcherna.

Skulle du inte ha tiden att sätta dig in i det statistiska arbetet som krävs för att komma närmare de rimligaste sannolikheterna för att en given match bli målrik, kan du naturligtvis testa Svenska Spels Xperten-verktyg där experternas utlåtanden om de åtta målrikaste matcherna blir den rad du satsar på. Måltipset online eller hos spelombud?

Under hela 1980-talet och fram till åtminstone början på 2000-talet var den gängse vanan att lämna in Måltipset, liksom andra poolspel, via ett lokalt tipsombud. Traditionen att just träffa andra likasinnade spelare och kanske ta en kopp kaffe för att prata igenom tipsen innan inlämningen var ett stort värde i sig. Idag ser det inte exakt likadant i och med den höga internetpenetrationen Sverige haft samt den ökade mobilvanan. Inlämning av de merparten spel hos Svenska Spel sker idag digitalt via Svenska Spels hemsida (som i sin tur blivit ytterst användarvänlig).

Det finns egentligen ingenting mer att säga att än att du spar mer tid och väljer ett miljövänligare alternativ om du lämnar in Måltipset via nätet. Samtidigt försvinner tjusningen med den sociala dimensionen och möjligheten att faktiskt träffa folk på riktigt som har samma intressen som du. Vi på liverattning.se förespråkar och rekommenderar att du fortsätter spela på det sätt som funkar bäst för dig. Även om tipsinlämning online säkerligen kommer fortsätta att växa, kommer spelbutikerna att leva kvar. Kanske kommer vi till och med få se en tillströmning av spelombud om det blir så att Sverige reglerar spelmarknaden i början av 2019. Vi låter tiden utvisa vilken riktning vi kommer gå mot.

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

{{ data.time }} {{ data.user }} - Banned - Deleted

{{ status }}

td