Det är dags för medaljerna att delas ut i hockey VM borta i Finland där lagen krigat hårt senaste veckorna. Det blir en drömfinal mellan de två stora favoriterna som ändå får ses som de bästa nationerna de senaste säsongerna. Jag går igenom läget inför finalen och delar med mig ett par spel som rundar av hockeysäsongen här på Liverättning. Häng med!

Spelstopp: 19.19

Klicka här för att rygga mitt speltips!

Finland - Kanada: Finland vinner guldet @ 1,92 + Över 4,5 mål @ 1,91

Sedan förbundskapten, Jukka Jalonen, kom tillbaka en andra gång så har det gått spikrakt uppåt. OS-guldet bärgades för ett par månader sedan, VM-guld för två år sedan och förra året torskade de mot just dagens motståndare på övertid. Många tongivande spelare har valt att komma hem till mästerskapet på hemmaplan nu vilket gör att truppen är turneringens bästa. Defensiven är sylvass och Jussi Olkinuora har varit strålande i kassen. Faktum är att de hittills inte släppt in något mål i numerärt underläge, det tror jag kan bli en nyckel till att "lejonen" bärgar guldet.

Kanada är regerade mästare och tippade att ta sig långt i turneringen, så ingen skräll att de är i final. Det är fullt med NHL-spelare i truppen som kanske ändå saknar de absolut vassaste namnen. Framförallt målvaktssidan har sina brister och just den kommer nu sättas på prov mer än någonsin tidigare. Lönnlöven var riktigt illa ute i kvartsfinalen mot Sverige där en sen vändning tog dem vidare. Desto enklare i semin mot Tjeckien där de rödsvarta var taggade från start och vann klart. De har gjort flest mål av alla i powerplay vilket många gånger varit avgörande och nu möter de en brutal defensiv.

Med den fanatiska publiken i ryggen så tycker jag att de blåvita ska vara favoriter. Enligt mig är Finland bättre på alla positioner på plan och därför tycker jag det är ett riktigt fin spel att de vinner guldet. Kanada har dock visat upp en giftig offensiv på slutet och kan de fortsätta rida på den vågen så utesluter jag inte att det blir en målrik historia. 4-2 till "lejonen" tippar jag och det kommer bli fest i "de tusen sjöarnas land" hela nästa vecka!

Spel: Finland vinner guldet @ 1,92 + Över 4,5 mål @ 1,91

Tävling: VM

Plats: Nokia Arena

Tid: 19.20

TV: TV6, Viaplay

Klicka här för att rygga mitt speltips!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

{{ data.time }} {{ data.user }} ({{ data.user_id }}) - Banned - Deleted

{{ status }}

td